testosteronnivå sexlyst
182
0

En ny studie avslører at sexlysten skyldes helt andre årsaker enn det vi tidligere har trodd. Her er sannheten om testosteron, østrogen og sexlyst.

Den mannlige kjønnsdriften styres i stor grad av testosteron. Jo mer testosteron du har, desto større er den seksuelle driften. Likevel, i følge en ny studie presentert på en konferanse i Boston, ser det ut til at den totale mengden testosteron har lite å gjøre med den mannlige kjønnsdriften. Isteden er det mengden fritt testosteron, og overraskende nok, forholdet mellom testosteron og østradiol (en type østrogen), som bestemmer kjønnsdriften.

 

Undersøkelsen

Forskerne fikk 200 deltakere til å fylle ut en rekke spørreskjema om erektil dysfunksjon- skjemaer som normalt tegner et godt bilde på en mans kjønnsdrift. En av deltakerne var diagnostisert med hypogonadisme (lavt testosteron) i yngre alder, men ingen gikk på medisiner som påvirket testosteronnivået. Forskerne målte deltakernes totale testosteron, østradiol, kjønnshormonbindende globulin, og fritt testosteron, og sammenlignet det med deres selv rapporterte kjønnsdrift.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Dette fant de

Det ble ikke funnet noen sammenheng mellom den totale mengden testosteron og hvor ofte mennene ønsket å ha sex. Heller ikke estradiol nivåene samsvarte med sexlyst alene, til tross for at nivåene var lavere enn 5 ng/dL. Normalt regnes menn for å ha en “sunn” kjønnsdrift når estradiol nivået er mellom 2-5.5 bg/dL.

Det som faktisk samsvarte med kjønnsdriften, var forholdet mellom testosteron og østrogen, sammen med mengden fritt testosteron (den prosentandelen av testosteron som ikke er kjemisk bundet til SHBG). Jo høyere fritt testosteron, desto høyere bør sexlysten være.

 

Dette betyr det for deg

Når mengden testosteron er svært lav, kan det være behov for testosteron tilskudd i form av reseptbelagte midler som tilskrives gjennom legen. I mange tilfeller fungerer det også å endre på livsstilen. Flere matvarer kan bidra til å hjelpe kroppen til økt testosteron produksjon, men det er styrketrening som stimulerer til størst testosteron produksjon. For mye trening og stress derimot, virker nedbrytende.

Det studien ikke fortalte oss er hva det perfekte nivået av fritt testosteron er, eller kort fortalt “T:E forholdet” som gir den optimale sexlysten. Dette er nok svært vanskelig å finne, og det vil nok også være individuelt. Uansett, studien forteller oss de viktigste hovedpunktene.

Hvis du for eksempel har symptomer på lavt testosteronnivå (depresjon, vektøkning, muskeltap, lav sexlyst) eller tegn på høyt østradiol (økt mengde magefett, fettsamling rundt brystene, erektil dysfunksjon, tap av sexlyst), kan det lønne seg å undersøke dette hos legen.

testobooster sexlyst
Når du velger en testobooster er det viktig at det er et sikkert produkt av høy kvalitet. Sjekk vår oversikt over Best i Test Testobooster 2019!

 

Tips for å øke testosteronnivået

Et par siste tips for å øke kroppens naturlige testosteron produksjon er å innta jevnlige doser at magnesium og zink. Disse mineralene selges ofte i kosttilskudd som kalles ZMA. Magnesium bidrar til å øke mengden fritt testosteron, mens zink og vitamin D3 kan redusere mengden SHBG (binder testosteronet og gjør det mindre tilgjengelig).

Det finnes også såkalte “testoboostere” som inneholder flere virkestoffer kan bidra til å øke kroppens naturlige testosteron produksjon. Testoboostere av høy kvalitet kan ha en positiv virkning, men du bør holde deg til sikre produkter som selges av norske leverandører og som har gjennomgått strenger krav. En oversikt over det vi mener er markedets beste testoboostere og ZMA finner du her:

Best i test Testobooster 2019!

 

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer