treningspartner
702
0

En god treningspartner bidrar til at du får større utbytte av treningen, blir mer motivert til å trene, og får bedre tro på deg selv. Kjenner du noen som dette?

Selv om du kan ha en vennegjeng så stor som et fotball lag, trenger det ikke nødvendigvis å være så lett å finne en god treningspartner. Hadde det vært like lett å få med noen ut på trening som det er å få med noen ut for en kaffekopp, hadde treningen også blitt lettere. Forskning viser nemlig at de som trener sammen med andre trener oftere, presser seg hardere under trening og er i bedre humør. Å ha en god trenings venn kan med andre ord få deg til å prestere bedre.

En undersøkelse fra Universitet i Oxford fant at en gruppe roere som rodde sammen, utløste mer endorfiner og og rodde både hardere og raskere sammenlignet med roere som rodde alene. De ekstra endorfinene gav dem en høyere smerteterskel som gjorde at de motstod smerte i større grad 

Dersom du er på jakt etter en god treningspartner som kan støtte deg i treningsarbeidet fremover, og forhåpentligvis bidra til å gjøre deg bedre, så bør du se etter disse egenskapene:

treningspartner
Det kan være utfordrende å finne en god treningspartner, men dersom du finner en god match, så vil det mest sannsynlig heve kvaliteten på treningen din!

Finn den perfekte treningspartneren

Finner du disse kvalitetene hos en venn som også like rå trene, da kan det være den perfekte treningspartner!

Pålitelighet
Ikke flere lange morgener med vekkerklokka på “snooze” funksjon, og glem å akseptere gjentagende forlovelser. En god treningspartner møter opp i tide.

Tilgjengelighet
En god treningspartner bør bo i nærheten slik at dere kan møtes uten å bruke fjorten år på å planlegge en treningsøkt. Bruk gjerne det samme treningssenteret og til samme tid. Med andre ord- tren sammen.

Positiv
Begrepet “emosjonell støtte” kan kanskje høres pompøst ut, men en studie fra Aberdeen fant nemlig at emosjonell sosial støtte fra en treningspartner økte treningsfrekvensen. Dersom vennen din er god til å lire av seg noen velmente opp positive ord, så er det kanskje ikke så dumt.

Et høyere nivå enn deg selv

Ideelt sett vør partneren din være litt bedre trent enn deg selv. Det er likevel viktig at forskjellen ikke er så stor at dere glir i fra hverandre. En studie gjennomført ved Kansas State University, fant at den optimale treningspartneren er 40% bedre enn den minst trente i “forholdet”. Dette bidrar mest sannsynlig til at du trener litt lengre og litt hardere enn du ellers ville ha gjort.

treningspartner
Å trene med en venn gjør at du klare å holde ut lengre, samt prestere bedre i øvelsen du utfører.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Slik beholder du treningspartneren

Har du først klart å finne en god treningspartner, så gjør ditt ytterste for å beholde han/henne. Husk at dere er to i “forholdet” og begge har gjensidig glede av hverandre. Det du ville blitt skuffet over, vil partneren din også garantert bli skuffet over.

Møt ALLTID opp i tide
Ingenting er så kjedelig som å vente på en forsinket treningspartner, og dette er gjensidig for begge parter. Sørg for å være presis til avtaler, og ikke finn på dårlige unnskyldninger for å slippe unna trening.

Dropp unødvendig prat
Treningstid er treningstid. Sjeldent tar en god treningsøkt mer enn en times tid. Bruk denne tiden effektivt, og ta heller vennepraten etter trening eller ved en annen anledning. En kjapp prat mens begge venter på neste sett er ok, men du vil ikke være den personen som diskuterer Hotel Cæsar mens partneren din forsøker seg på ny PR i knebøy.

Selfies, selfies, selfies
Bare dropp det. Enkelt og greit. Du er på trening!

Vær enige om strategi
Du og treningspartneren din bør på forhånd ha avklart hvordan dere legge opp treningen. Dersom du skal vente 3 minutter mellom hvert sett og den andre skal vente 30 sekunder, er det kanskje bedre å legge opp øvelsene slik at dere løfter mer eller mindre samtidig.

“Pep talk!”
Pep talk er undervurdert. Det er ikke for ingenting at dyktige trenere klarer å “prate opp” spillerne sine i en pause eller time-out, for de riktige ordene kan virkelig fungere som en solid motivasjons boost. Vær en god venn som sørger for å motivere partneren din. Kanskje er du som blir avgjørende for at han/hun setter ny PR i neste treningsøkt?

treningspartner
Tenk over hva du ønsker fra en god treningspartner, og gjør ditt ytterste for å være denne personen selv.

Kilde
(2018). The perfect training partner. Mensfitnessmagazine.com.au

Kommentarer