Grapefrukt
1558
0

For en person som har mye kroppsfett og som ikke er veldig opptatt av å beholde muskulaturen i den perioden de bruker dietten vil denne kunne gi veldig bra resultater. Muskulaturen blir ikke borte for alltid og kommer tilbake når man øker proteininntaket igjen.

For en kroppsbygger eller andre som trener med vekter vil dette bli alt for lite næring til å bygge muskler. Den kan også i verste tilfelle virke muskelnedbrytende ettersom den inneholder svært lite proteiner.

Frokost:
1 halv grapefrukt
1 helt egg
1 stk klibrød
1 glass skummet melk
1 spiseskje Udo´s Choice

Lunsj:
1 halv grapefrukt
100 gram magert kjøtt
Grønnsaker, så mye du orker
1 spiseskje Udo´s Choice

Middag:
1 halv grapefrukt
150 gram magert kjøtt
Grønnsaker, så mye du orker
1 spiseskje Udo´s Choice

Kvelds:
Grønnsaker, så mye du orker
1 spiseskje Udo´s Choice

Grapefrukt dietter har lenge vært ansett som en myte. En studie fra 2006 viser at grapefrukt faktisk virker bra. I studien fikk en gruppe placebo og to grupper fikk ca 2,5 dl grapefrukt juice eller en halv grapefrukt til tre måltider om dagen. De endret ikke noe på kostholdet.

 

Grapefrukt studie

Gruppen som fikk grapefrukt eller juice gikk ned i snitt 1,8kg, men det var også flere som gikk ned rundt 4-5kg.

Forskerne er ikke sikre på mekanismen bak grapefrukt, men det kan være at det inneholder stoffer som kan bremse utskillelsen insulin.

Drikk mye vann, minst to liter daglig. Kjøttet skal stekes i olje. Bruk kaldpresset olivenolje eller kaldpresset rapsolje til stekingen.

Bruk et vitamin-mineral tilskudd, f.eks. Vitamineral fra Nycomed. En tablett om dagen holder.

Spis mye grønnsaker, så du slipper å gå rundt sulten hele tiden. Det gjør ingenting om du legger til mellommåltider med grønnsaker. Hvis du ikke liker kokte grønnsaker kan det spises rått. Hvis du koker så pass på at du ikke koker hjel grønnsakene. Dampkoking er nok det lureste ettersom det bevarer mest næringsstoffer i grønnsakene.

Grunnen til at vi har lagt ut denne dietten er fordi vi får mange henvendelser av folk som er overvektige og vil ned i vekt. Undertegnede har brukt denne dietten ved flere anledninger før konkurranser. Dietten fungerer veldig bra, men man kan fort bli sliten pga lite karbohydrater.

Ikke bruk denne dietten for lenge uten avbrekk. Dietter på denne nettsiden bør ikke brukes hvis du har sykdommer som gjør deg uskikket til å slanke seg eller ikke tåler spesielle typer mat. Konsultér med din lege før du bruker denne dietten eller andre dietter på Hardworkout.no.

 

Kilder:
1. The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome. Fujioka K, Greenway F, Sheard J, Ying Y. Division of Endocrinology, Department of Nutrition and Metabolic Research, Scripps Clinic, La Jolla, California 92130, USA.
2. Flex Magazine, mai 2006

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer