mobil helse problemer
269
0

Det høres kanskje sprøtt ut, men tar du mange nok selfies, risikerer du å pådra deg betennelse i albuen/armen. Les hvorfor du bør roe ned selfiebruken.

Om du ikke tilhører “selfie-knipserne” selv, så kjenner du helt sikkert noen som er litt (for) ivrige på å knipse bilder av seg selv med mobilen. Nå har begrepet “selfie albue” faktisk blitt anerkjent som en medisinsk tilstand!

Såre og ømme muskler brukte å være et tegn på en god treningsøkt, men våkner du opp med stive skuldre, stiv nakke eller vonde albuer/armer uten at du har foretatt deg noe som skulle ha forårsaket dette, så kan det være du har pådratt deg en selfie albue. Og hva i huleste det er? Jo, mer eller mindre det samme som det mer kjente tennis albue eller golf albue, men her er det overdreven bruk av selfier som har forårsaket problemet.

selfie albue
LItt for gira på selfies? Bruk heller en selfiestang, så reduserer du risikoen for å pådra deg vonde albuer.

Alle disse tilstandene er betegnelser som brukes på en tilstand der det er betennelse i senene som strekker seg langs armen fra hånden til albuen. Inflammasjon (betennelse) som en årsak av selfies, kommer av at du gjentatte ganger strekker ut armen samtidig som du holder en stramt grep rundt mobilen – en bevegelse som kroppen ikke er vant til å utføre.

Hovedforskjellen med en selfie albue og en tennis albue, er at førstnevnte er et resultat av noe som ikke krevet noen som helst form for fysisk belastning, mens sistnevnte kommer av for mye trening. Hvis ikke selfie albue høres sprøtt nok ut, kan vi nevne ting som “gaming tommel, sveipene finger syndrom, mobilnakke, etc.”.

Løsningen for å unngå dette er enkel nok i seg selv – legg inn pauser i mobilbruken! Sørg for å ta mindre selfies, eller bare benytt deg av en selfiestang med utløser. Sliter du med mobilnakke så kan du lese mer om dette her:

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Fitnessmagazine.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer