resveratrol sunt
583
0

Et glas rødvin en fredagskveld etter en lang arbeidsuke, er ikke helt uvanlig. Nå viser forskning at det faktisk kan ha en positiv virkning på humøret.

Det er ikke akkurat uvanlig å sette seg godt til rette i godstolen eller sofaen sent en fredagskveld å nippe til et glass rødvin sammen med kanskje det aller flest spiser på en kveld som dette, nemlig taco. Men, det er ikke bare velsmakende med et glass rødvin, for nå har en gruppe forskere funnet flere positive sider med den røde drikken.

En forskergruppe brukte mus til å teste hvordan stoffet resveratrol – en kraftig antioksidant som finnes i skall/huden og frøene til ulike typer frø og druer – påvirket  hjernen. Universitet har forsket på dette i flere år etter å ha oppdaget at reveratrol blokker et spesifikt enzym i hjernen som fremmer depresjon og angst. Ved å dempe dette enzymet, vil man kunne redusere stressnivået å booste humøret.

rødvin sunt
Rødvin inneholder resveratrol som kan ha svært gunstig helseeffekt.

I studien som ble gjennomført ved University of Buffalo, gav forskerne musene 10 mg med resveratrol (i kapselform) for å forsøke og motvirke effekten av enzymet PDE4 (phosphodiesterase). Resveratrol klarte å hemme enzymet PDE4, og forsøket var slik sett en “suksess”. Det er likevel en ting alle vin-elskere bør være klar over:

Årsaken til at resveratrol ble gitt i kapselform skyldes at rødvin på langt nær inneholder nok av virkestoffet til at det er forsvarlig å drikke store nok mengder for å få den nødvendige dosen resveratrol. For å oppnå ønsket effekt, bør dagsdosen ligge på 1 gram. Dersom du skulle fått i deg denne mengden gjennom vin, er du nødt til å drikke flere tusen liter, noe som ville tatt knekken på deg lenge før du fikk noen helseeffekt. Selv om du skulle gått rett til kilden (druer) og tygd de i deg, så måtte du inntatt rundt 770 kg druer!

Resveratrol i konsentrert form

Og til tross for at kapsler kanskje ikke er den beste måten å innta resveratrol på, så har i hvert fall forsøket vist at det kan ha en positiv effekt på både redusere stressnivået og å booste humøret. Så kan vi legge til at flere undersøkelser har funnet klare tegn på at resveratrol kan ha en positiv virkning på å redusere risikoen for kreft, beskytte mot hjerte- og karsykdommer, Alzheimers og generelt forlenge livet. De siste årene har det blir gjort funn som tyder på at resveratrol også kan ha en prestasjonsfremmende effekt, og en nylig studie har konkludert med at resveratrol har en direkte innvirkning på muskelfibrenes utvikling.

Maxmedix Resveratrol med rødvinsekstrakt

  • Svært kraftig kosttilskudd med hele 500mg reservatrol!
  • 100% naturlige ingredienser.
  • Styrker immunforsvaret og bedrer tarmfloraen.
  • Stabiliserer blodsukkeret og kolesterolet.
  • Bidrar til å kontrollere kroppens opptak av fett.
  • Kan gi økt testosteronproduksjon og muskelvekst.
  • Bidrar til mer energi og følelse av velvære.
  • Fri for gluten og laktose.
  • Egnet for vegetarianere, veganere.

299,-             –             Kjøp her

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Kilde
News-medical.net

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer