kaffe
230
0

Håper du liker kaffe, for mye tyder på at et høyt inntak av kaffe kan gi deg noen ekstra år i kofferten.

Kaffe er et lite mysterium. Hvis du virkelig går inn for det, så kan du nok finne ukentlige studier som hevder både det ene og det andre om kaffens virkning på oss. Men enkelte ting med kaffen er rett og slett uforståelig, og det er kanskje ikke så rart når den inneholder over 1000 biologisk aktive komponenter. Det som virkelig er sikkert, er at mange av disse stoffene er bra for oss, og at enkelte av de trenger vi mye av.

I følge 2012-undersøkelse i tidsskriftet The New England Journal of Medicine som så på dødeligheten blant over 400 000 deltakere, hadde deltakerne som drakk kaffe mellom 6-16% færre tilfeller av død. På samme vis fant en japansk studie utgitt i The American Journal of Clinical Nutrition, at kaffedrikkere hadde 24% mindre risiko for å dø gjennom en 19 år lang oppfølgingsperiode.

kaffe
3-4 kopper kaffe om dagen ser ut til å være det beste, men så mye som opptil seks kopper om dagen har vist positive resultater.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Den gylne middelvei mellom et for høyt inntak og et for lavt kaffe inntak, ser ut til å ligge på 3-4 kopper daglig. Men én annen studie som så på effekten av seks kopper daglig, fant at dette reduserte risikoen for diabetes med 33%. Andre sykdommer som ser ut til å bli redusert av kaffe er leverkreft, hjertesykdommer, slag, Alzheimer’s og Parkinson’s.

Så klart, dersom du overdriver inntaket og drikker enorme mengder, kan du endre opp med å reversere noe av effekten fra kaffen? Med andre ord gjelder det med kaffe som med alt annet : Moderate mengder er best!

 

Kilde
Luoma, TC? (2015). Tip: Drink 3-4 cups og coffee per day. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer