rumensk markløft med manualer
215
0

Dersom du har trent styrke en stund har du garantert hørt om markløft. Denne varianten er suveren for å bygge større og sterkere rygg!

Markløft kan utføres på en rekke ulike måter, og selv om de forskjellige variantene re spesifikt tilpasset hver sine muskelgrupper, så vil markløft alltid være en flerfunksjonelle øvelse som trener stor deler av kroppen på en gang. Rumensk markløft trener i stor grad den nedre delen av ryggen, gluteus og hamstrings. Øvelsen er perfekt for å både styrke og for muskelvekst, og forsøker du rumensk markløft med manualer vil du få noen ekstra fordeler.

 

Rumensk markløft med manualer

Rumensk markløft med manualer, eller RLD som det heter på engelsk (Romanian dumbbell deadlift), lar deg løfte med et større bevegelsesutslag enn når du utfører øvelsen med en vektstang og plater. Du kan så klart øke bevegelsesutslaget når du løfter med vektstang ved å bruke en lettere stang og mindre vektplater, eller ved å stå på toppen av en liten plattform, step-up boks eller lignende, men da øker du samtidig risikoen for å overdrive bevegelsesutslaget ettersom det er fristende å senke manualene hele til gulvet.

Med andre ord er det lettere for å miste fokuset på å gjennomføre øvelsen med riktig teknikk og god holdning fordi konsentrasjonen jobber for å komme nærmest mulig underlaget. Ved å løfte rumensk markløft med manualer vil du unngå dette problemet, og du vil naturlig kunne øke bevegelsesutslaget uten å miste fokuset på hvor langt det skal være.

 

Kilde
Tumminello, Rick. (2016) .Tip: Use Dumbbells For This Proven Backside Builder. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer