ripped treningsprogram
207
0

Ripped i løpet av 15 uker? Det høres umulig ut, men du kan klare det. Denne historien viser deg hvordan.

Hvis du ønsker å gjøre store forandringer i livet, men tror det er umulig, så er denne historien er godt eksempel på at “ingenting er umulig”. Glenn Parker levde et bedagelig liv og veide 98,2kg og målte 23,9% kroppsfett før han oppsøtke personlig trener Nick Michell. Etter å ha fulgt Mitchells treningsplan i 3 måneder, hadde han redusert vekten med 13kg fett, samtidig som han la på seg 7kg muskler. Mengden kroppsfett var nede i 6,8%.

En slik forandring skjer ikke av seg selv, og det krever hardt arbeid. Parker trente som regel to økter om dagen; en økt om morgenen og en økt om kvelden. Dette kan nok virke ekstremt og relativt uforenlig med et forsvarlig familieliv, men resultatet var kroppen han alltid hadde ønsket seg.

 

Hvorfor to økter on dagen?

Morgenøkten er styrkebasert og designet for å fyre opp muskelfibrene med høy fyringsgrad. Disse muskelfibrene er ansvarlig for kraft og muskelvekst. Når du gjennomfører denne økten først om morgenen, så vil det bidra til å gjøre det sterkere før kveldsøkten der du skal trene et mye bredere spekter av muskelfibre for å øke muskelveksten. Enkelt forklart; Morgenøkten sørger for å fyre opp sentralnervesystemet ditt, som igjen gjør det mulig for deg å trene hardere på kveldsøkten for muskelvekst (hypertrofi).

ripped treningsprogram
Skal du klare å nå målene som Parker satte seg, så krever det en kombinasjon av mye trening og riktig kosthold. Men, det er fullt mulig!

Bli ripped – treningsplanen

Treningsplanen som Mitchell lagde for Parker var som følger:

  • Tren 2 økter om dagen i 2 dager.
  • Ta 2 dager fri.
  • Tren 2 nye økter om dagen i 2 dager.
  • Ta 1 dag fri.

Gjenta dette i påfølgende uke før den tredje uken skal fungere som en “deload-uke” på lavere intensitet. Denne uken er helt nødvendig for at kroppen skal rekke å restituere og for å unngå potensielle belastningsskader. Det betyr likevel ikke at du skal ta helt fri. Tren like ofte, men med kun 30% av den maksimale vekten du er i stand til å løfte (1RM).

Morgenøkten

Morgenøkten består av to øvelser som du utfører i 5 sett a 5 reps med den samme vekten i alle de 5 settene. Når du løfter tunge vekter med færre repetisjoner, så vil dette trene de muskelfibrene som har høyest fyringsgrad og som er ansvarlig for styrke og kraftutvikling. Dette øker aktiveringen av nervesystemet og vil gjøre det bedre rustet til kveldsøkten. Resultatet er større kapasitet til å løfte tyngre vekter og flere repetisjoner som fører til større muskelskade og bedre resultater.(Muskelskade i denne sammenheng er den naturlige muskelskaden som oppstår, og som er helt nødvendig for ytterligere muskelvekst, når du trener med en viss belastning).

ripped treningsprogram
En kropp med minimalt med kroppsfett kan se bra ut, men det er langt i fra sikkert det er verdt det. Les saken vår om hva du må ofre for å bli ripped!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Kveldsøkten

Kveldsøkten består av droppsett der du utfører et sett til utmattelse før du reduserer motstanden og fortsetter. Dette fører til en stor nedbrytning av muskelfibre og dermed bedre resultater. For de fleste av disse øvelsene skal du gjennomføre 10 reps av den første øvelsen, og umiddelbart i det du er ferdig, skal du redusere vekten før du utfører 10 nye reps. Umiddelbart reduser vekten på nytt og gjennomfør 10 nye reps, reduser igjen og press ut 10 nye reps. Deretter tar du 60-90 sekunder pause før du går over på neste øvelse.

 

En siste ting…

Mitchell legger til at denne treningsplanen definitivt ikke egner seg for alle, og kanskje heller de færreste. Det som er poenget med dette programmet og denne historien er å se at det faktisk er mulig å gjøre enorme forandringer på svært kort tid.

Bruk dette som motivasjon, ikke nødvendigvis som en målsetting om at du selv skal oppnå det samme. Følg gjerne et av våre mange treningsprogrammer din vi linker til under, og du kommer til å oppleve fremgang uten like strenge krav som Parker.

 

Kilde
Mensfitness.com.au

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer