Raspberry ketons
1773
0

Kanskje du har hørt om kosttilskuddet Raspberry ketones og påstandene som skal ha det til at det brenner bort fett og forhindre vektøkning – selv om kostholdet ditt består av mye fett og karbohydrater. Men hva er Raspberry ketones, og fungerer det virkelig så bra?

Raspberry ketoner er naturlige kjemikalier som gir bringebær sin fristende aroma. Når ketoner tas fra bringebær, kan de brukes til å legge til duft og smak til ting som cola, is og kosmetikk. Men eksperter sier at det har langt flere bruksområder enn som så.

 

Hva er Raspberry Ketones?Raspberry keton

Raspberry keton er et naturlig stoff som gir bringebær sin kraftige aroma. Dette stoffet finner man også i små mengder i bjørnebær, tranebær og kiwi. Ketoner har en lang brukstid i kosmetikk og har blitt tilsatt i brus, iskrem og andre bearbeidede matvarer som smaksstoff. Så de fleste spiser allerede små mengder bringebærketoner, enten fra fruktene selv eller på grunn av deres popularitet som smaksstoff (1).

Nylig ble det også populært som slankepiller. Selv om ordet “bringebær” kan appellere til mennesker, er supplementet egentlig ikke fremstilt fra bringebær.

Fremstilling av bringebær ketoner fra bringebær er latterlig dyrt fordi du trenger 41 kg bringebær for å få mengden som trengs for en enkelt dose! Faktisk inneholder en kilo bringebær bare 1-4 mg bringebærketoner. Det er 0.0001-0.0004% av totalvekten.

Raspberry ketoner du finner i kosttilskudd, er syntetisk laget via en industriell prosess.

Oppsummering:
Bringebær keton er forbindelsen som gir bringebærene sin sterke aroma og smak. En syntetisk versjon av den brukes i kosmetikk, bearbeidede matvarer og vekttaptilskudd.

 

Hvordan fungerer Raspberry Ketoner?

37

Forskere ble interessert i bringebær ketoner på grunn av den molekylære strukturen. De la merke til at det så veldig ut som to andre molekyler, capsaicin (funnet i chili pepper) og synefrin (er stimulant).
Flere studier har vist at disse to molekylene kan øke stoffskiftet (2, 3), så det ble spekulert om at bringebær ketoner kunne ha samme effekt.

Forskerne tok isolerte fettceller fra rotter, fikk dem til å vokse i et reagensrør og tilsatte raspberry ketoner. Det ga to effekter (4):

  • Det økte lipolysen (nedbrytning av fett), først og fremst ved å gjøre cellene mer følsomme overfor effekten av fettforbrenningshormonet norepinefrin. Det gjorde at fettcellene frigjorde mer av hormonadiponektinet.
  • Adiponectin er et hormon som frigjøres av fettceller og antas å spille en rolle i regulering av metabolisme og blodsukker.

Slanke mennesker har mye høyere nivåer av adiponektin enn personer som er overvektige og nivået av hormonet øker når folk går ned i vekt (5, 6).

Studier har vist at personer med lavt adiponektinnivå har høyere risiko for fedme, type 2 diabetes, fettlever og hjertesykdom (7, 8). Derfor står det grunnen til at økning av adiponektinnivåer med naturlige midler kan hjelpe folk til å gå ned i vekt og redusere risikoen for mange sykdommer.

Oppsummering:
Raspberry ketoner har en lignende molekylær struktur som to kjente fettforbrenningsmidler. De kan gjøre slik at isolerte fettceller ødelegger fett og slipper ut et hormon som kalles adiponektin.

 

Fungerer Raspberry Ketoner som slankemiddel?

Et studie som beviste betydelig reduksjon av fettprosenten, brukte en kombinasjon av koffein og bringebær ketoner (9).

I denne 8 ukers studien mistet deltakerne 7,8% av sin fettmasse sammenlignet med placebo-gruppen som bare tapte 2,8% (begge gruppene hadde et moderat treningsopplegg). Så kombinasjonen av koffein og raspberry ketoner øker fettforbrenningen din betydelig og dermed kan kategoriseres som et effektivt slankemiddel.

 

Har Raspberry Ketones noen andre fordeler?

En studie har vist at bringebær ketoner har kosmetiske fordeler. Når det inntas har det vist seg å øke hårveksten hos personer med hårtap, i tillegg til å forbedre hudens elastisitet hos friske kvinner (10).

 

Skal du prøve Raspberry Ketones?

Av alle de vekttapstilskuddene vi har vurdert, er bringebær ketoner i kombinasjon med koffien et lovende slankemiddel som har bevist god effekt. For å oppnå riktig dosering i forhold til forskningen kan produktene du finner under benyttes.

 

 

Raspberry Ketone

Raspberry Ketone er blitt et populært slankeprodukt i blant annet USA, Sverige og Tyskland. Ketoneeffekten er basert på samme substans som leveren utskiller ved slankekurer og lavkarbodietter. Du vil oppleve raskeste vektnedgangen om du kombinerer dette med trening og koffein.

 

Vita Vektbalanse Raspberry Ketone

Raspberry ketone brukes for å gå ned i vekt ved å redusere fettmassen og få en bedre balanse mellom kroppsfett og muskelmasse. Det hevdes at raspberry ketone kan gjøre det lettere å bryte ned fett i celler, slik at kroppen lettere og raskere kan brenne fettet som energi. Laboratorieforsøk har vist at disse ketonene kan øke metabolismen (forbrenningen). Det er også gjort funn som tyder på at raspberry ketone kan øke nivåene av et hormon som heter adiponectin – et hormon som er med på å regulere forbrenningen vår.

Kr 299,-          –        Bestill her

 

Bodylab Caffeine

Koffein er et stimulerende middel med oppkvikkende effekt. Koffeinpillene basert på syntetisk koffein. Hver koffeintablett inneholder 200 mg ren koffein.

Kr 109,-          –        Bestill her 

 

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer