sunne brødoppskrifter
199
0

Norge er et av landene der det spises mest brød. Så når vi spiser så mye, hvorfor ikke spise en sunnere og smakfull variant?

Vi nordmenn tilsynelatende elsker brød! Selv om inntaket av brød har sunket litt de senere årene, så er det hovedsaklig inntaket av loff og lysere brødtyper som har blitt redusert. De grovere typene med mye fullkorn og fiber spises det fremdeles mye av. Og for deg som trodde brød var usunt og gjør at du går opp i vekt – glem det! Det er som med brød som med alt annet; spis i moderate menger og inkluder det som en del av et sunt og velbalansert kosthold.

Men selv om lysten på godt brød er på topp, så er det ikke alltid tiden strekker til for å bake sine egne brød. Det finnes heldigvis etterhvert et stort utvalg sunne og næringsrike brød i dagligvarebutikkene og på flere bakerier, men ingenting slår følelsen av å sette tennene i et hjemmelaget, nybakt brød. Oppskriften under er inspirert fra Proteinfabrikkens serie med sunnere matvarer, og brødet heter enkel og greit “Sunnere proteinbrød“.

Sunnere proteinbrød – superenkelt!

Dette er en ferdig brødmiks der alt du behøver å gjøre er å tilsette vann, blande det inn i det tørre, og deretter ha det over i et par brødformer og inn i ovnen. Etter et time i ovnen er det klart for rykende ferske, sunne og smakfulle brød som er fulle av gode proteiner og næringsstoffer.

Et tips er å tilsette ulike frø, nøtter, tørkede bær, krydder, oliven, etc.. Prøv gjerne med linfrø og gresskarkjerner!

proteinbrød
Tilsett gjerne frø, nøtter, krydder eller tørket frukt til deigen. En spiseskje mørk sirup gir brødet en mørk og fin farge. Sirupen blandes inn i væsken.

Ønsker du en søtere variant, kan du tilsette et par spiseskjeer Sukrin Gold i deigen, og bruk gjerne rosiner eller annen tørket frukt som søtning. I stedet for å bruke brødformer, kan du trille deigen ut til små rundstykker eller boller.

Næringsinnhold per 100 gram proteinbrød:

  • 138 kcal
  • 5 g fett, hvorav 2g mettet fett
  • 4 g karbohydrat
  • 8 g kostfiber
  • 15 g protein

Sjekk også: Kraftmuffins for større muskler og mer energi!

Brødmiksen finner du her:

Proteinbrød – Kjøp her

 

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Proteinfabrikken.no

 

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer