trapezius
154
0

Er du ute etter en øvelse som kan gi deg en veldefinert ryggmuskulatur og kraftigere skuldre? Prøv Kelso Shrugs.

Uten å vite hvordan treningsøkten din ser ut, så kan vi legge til at de fleste som kjører et variert treningsprogram for overkroppen allerede trener trapezius til en viss grad, men for å virkelig bygge en sterk trapezius muskel, krever det mer spesifikke øvelser. For å unngå ubalanse i muskulaturen krever trapezius at du trener øvelser som stimulerer både retraksjon (heve) og depresjon (senke), og disse to øvelsene er perfekte for nettopp dette. I tillegg gir du rhombemuskelen en solid treningsøkt!

 

Kelso Shrug med vektstang

Ligg med ansiktet vendt nedover på en skråbenk, mens du støtter deg med brystkassen til benken og beina godt plantet i bakken. Sørg for at du danner en god base før du setter i gang å løfte.

Grip tak i stangen med et skulderbredt underhåndsgrep og løft stangen ved å presse skulderbladene ned og bakover så hardt som mulig. Fokuser på å presse så hardt du kan med dem bedre delen av trapezius, og gjerne tenk at du skal rotere armene utover. Dette tvinger skulderbladene sammen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Kelso Shrug med manualer

Rett ut den øvre delen av ryggen og fokuser på å presse sammen den nederste delen av trapezius gjennom å rotere armene/hendene utover.

 

Kilde
Eirik Sandvik. (2016). Tip: Do the Kelso Shrug for complete trap development. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer