Best i test pulsklokker 2019 – Topp 15 pulsklokker

best i test pulsklokke
31419
0

Pulsklokker varierer i pris fra noen få hundrelapper for de rimeligste til over 10 000 kr for de dyreste. Det som skiller de er hvilke funksjoner de har, byggekvalitet, brukervennlighet og nøyaktighet (puls/GPS). I oversikten under presenterer vi for 2019 en utvidet liste over mer enn 15 av de beste pulsklokkene uavhengig av pris. Listen oppdateres fortløpende gjennom året. Uansett hvilken av disse klokkene du ender opp med, så er du garantert en topp treningsklokke!

pulsklokke test

Under hver modell finner du link til produktet. Merk deg at det er linket til kun en´ av mange farger for hver modell. Når du blar deg nedover på siden i nettbutikken får du opp relevante produkter og andre farger av pulsklokken. Prisene vi har oppgitt er hentet 10.juni 2019, men kan variere fra uke til uke. Vi forsøker så godt vi kan å oppdatere prisene jevnlig. Veiledende pris er som regel langt dyrere enn prisene du ser i listen. Vi har linket til butikker som scorer høyt på kundetilfredshet, rask levering, godt utvalg og ikke minst pris!

Dersom du ønsker å lese mer om hva du bør se etter i en god pulsklokke, kan du bla deg ned til bunnen av siden, eller trykke HER

BESTE TRENING- & PULSKLOKKER 2019

 

 1. Garmin Forerunner 945 “BEST I TEST”
 2. Garmin Fenix 5 Plus/5s Plus/5x Plus
 3. Garmin Forerunner 935
 4. Garmin Fenix 5/5s/5x “EKSTREMT MYE FOR PENGENE”
 5. Garmin Forerunner 645 Music
 6. Suunto 9 Baro
 7. Garmin Forerunner 245 Music
 8. Garmin Vivoactive 3
 9. Garmin Forerunner 235 “MEST FOR PENGENE”
 10. Garmin Forerunner 735XT
 11. Polar Vantage V
 12. Polar Vantage M
 13. Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro
 14. Suunto Spartan Sport Wrist HR
 15. Polar M430
 16. Suunto Spartan Ultra HR
 17. Suuno Spartan Trainer Wrist HR
 18. Polar V800
 19. Polar M600

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere i 2019.

SORTER ETTER:

pulsklokke test Garmin Forerunner 945
#1 Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 er en maktdemonstrasjon av en treningsklokke!

Endelig har Garmin tatt sin bestselgende klokke og gjort den til et monster av en treningsklokke! Garmin Forerunner 945 vet mer om deg enn du gjør selv!Med sine slanke profil, lave vekt, lange batteritid og mange (!!!) funksjoner, er dette dens desidert beste pulsklokken du kan kjøpe nå!

Gramin Forerunner 935 var bra på det meste, og Fenix 5 Plus modellene tok etterhvert over som de «heftigste» klokkene på markedet. Nå er Forerunner 945 tilbake på tronen. Her får du alt du har av funksjoner fra Fenix 5 Plus, men i tillegg har Garmin inkludert noen nye og spennende funksjoner. Her er det ikke bare treningen som står i fokus, men også restitusjon og treningbelastning. 

Nytt for modellen er et nytt GSP chipset som gir klokken en vanvittig god batteritid, særlig med tanke på størrelsen og vekten. Nytt er også 3.generasjon Garmin Elevate pulsmåler og PulseOx sensoren som måler oksygenmetningen i blodet. Garmin bruker denne sensoren blant annet til å estimere et mer nøyaktig treningsbelastning, restitusjonstid, og tiden det tar å akklimatisere når du trener i høyden og i høy temperatur. 

Her er de viktigste nyhetene:

 • Topo Active Europe-fargekart med Trendline-popularitetsruting som hjelper deg med å finne de beste rutene.
 • Musikk: Lagre og spill av opptil 1000 på sanger på klokken, og koble til Bluetooth-hodetelefoner (selges separat) for å lytte uten telefon.
 • Garmin Pay. Kontaktløse betalingsløsning som enkelt lar deg betale med klokken og la penger og kort ligge igjen hjemme.
 • Ny Garmin Elevate-pulsmåler på håndleddet for puls–oksygen-akklimatisering. Funksjonen lar deg overvåke blodoksygenmetningen, noe som er spesielt nyttig når du tilpasser deg høyder. Vår erfaring tilsier at dette er den mest nøyaktige optiske pulsmålingen på markedet!
 • Ny kondisjonsberegning og treningsstatus med justeringer for varme, høydeakklimatiseringsstatus, fokus for treningsbelastning, restitusjonstid og aerobe og anaerobe treningseffekter.
 • Ny og raskere prosessor gjør innlasting og navigering i kart smidigere og raskere.
 • Ny GPS chipset fra Sony gir bedre batteritid og nøyaktigheten til GPS.
 • Bedre batteritid. Opptil 2 uker i smartklokkemodus (varsler aktivert), 10 timer i GPS-modus med musikk eller opptil 60 timer i UltraTrac-modus.
 • ClimbPro deler motbakker på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å vise stigningsplanlegging og overvåkingsskjermbilder når du navigerer.

Dette er de viktigste nye funksjonene, og i tillegg har Garmin inkludert en rekke andre forbedringer og nyheter fra sine tidligere modeller.

Kr 6399,-

#2 Garmin Fenix 5 Plus

Garmin lanserte i sommer sin lenge etterlengtete oppfølger av den populære Fenix-serien. Som før kommer klokken i tre ulike modeller, Fenix 5s Plus, Fenix 5 Plus og Fenix 5x Plus, men i motsetning til tidligere er klokkene nå tilnærmet lik. Det som hovedsaklig skiller de fra hverandre er størrelsen. Fenix 5S Plus er litt mindre og lettere for små håndledd. Fenix 5 Plus har nøyaktig samme funksjoner, men er litt større som følge av bedre batteritid, mens Fenix 5x Plus kommer med en ekstra led sensor for måling av oksygeninnhold i blodet. Denne funksjonen kan være nyttig for de som bruker klokken som et verktøy på ekspedisjoner i høyereliggende områder, men har foreløpig liten bruksverdi for vanlig bruk. Fremtidige oppdateringer kan åpne for nye funksjoner. Mange farger å velge mellom.

Klokkene i Plus-serien er oppdatert med kart, og du kan enkelt legge inn svært detaljerte kart fra Frikart.no dersom du ønsker høydekurver og små stier.

Garmin Fenix Plus-serien gir deg mulighet til å streame musikk direkte fra klokken! Har du et premium abonnement fra Spotify eller Deezer, kan du sømløst lytte til favorittlåtene dine rett fra klokken. I tillegg til musikk-mulighetene, har Garmin integrert Garmin Pay, muligheten for å betale med klokken uten at du har med deg penger eller mobil. Ellers har klokken alle de avanserte funksjonene du finner hos toppmodellene, og klokken ser i tillegg svært pen ut!

Er du glad i å svømme så kan Garmin Fenix 5 Plus by på avanserte data for svømmingen din. I basseng registrer denlengder, avstand, tempo, antall tak, tempo for tak og kalorier, samtidig som den gjenkjenner svømmestilen din. Utendørs registrer klokken talldata  som distanse, tempo, antall tak, tempo for tak, kalorier, og den gir tilbakemelding om hvis effektivt du svømmer.

Enten du skal på fjellklatring i Himalaya, på SATS Elixia etter jobb eller på festgalla i smoking eller kjole, så gjør Fenix seg bra på armen. Klokka er som en personlig trener og den måler aktivitetsnivået ditt 24/7 og forteller deg når det er på tide å roe ned, eller å gire opp. Trådløs synkronisering med mobil og nett, og en meget god app og nettjeneste. Denne pulsklokke koster, men du får det du betaler for. Det er ikke for ingenting at disse tre treningsklokkene scorer best.

Fenix 5+/5s+/5x+, samt de eldre Fenix-modellene og Forerunner 935 er svært gode valg for alle som trener variert, og også styrketrening. Klokka klarer nemlig å gjenkjenne bevegelsene når du løfter vekter, tar sit-up, pull-up etc., og kan telle både sett og repetisjoner. Dette gjør det lettere å holde oversikt over antall repetisjoner og serier, og ikke minst lengden på pausene som klokka nøye overvåker. En annen fordel er at du får god oversikt over treningen i Garmin sin nettjeneste. Oppdager du at klokken har telt en repetisjon for mye, så kan det enkelt redigeres med et par tastetrykk.

Ønsker du deg en klokke med lengst mulig batteritid, velger du Fenix 5x Plus. I Ultra-trac mode varer denne opptil 70 timer, mens med GPS, optisk pulsmåler og musikk aktivert, varer batteriet i opptil 13 timer.

Fenix 5s Plus har på grunn av sin lave vekt og slanke profil noe kortere batteritid, men skjermen har vokst fra fjorårets Fenix 5s uten at det har gått på bekostning av den ytre størrelsen på klokka. Her finner du garantert en farge og modell som passer deg perfekt.

Her finner du en omfattende test av Garmin Fenix 5 Plus!

PS: Beste pris på markedet!

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler), men den slår ikke Forerunner-modellene eller Polar Vantage eller Polar M430 på nøyaktighet.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid. Opptil 7 dager i klokkemodus, 11 t i GPS-modus, 4,5 t med GPS, optisk pulsmåling og musikkfunksjon aktivert. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS og Galileo for mer pålitelige målinger.
 • Svært god kartfunksjon!
 • Garmin Pay. Mulighet til å betale med klokken.
 • Støtter streaming av Deezer og Spotify, samt lagring av musikk på klokka.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Gir også stormvarsel ved endring i været.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Sight ´N GO funksjon for enkel navigering.
 • Avanserte talldata for svømming.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen og gir mulighet til å lese hele meldingen. Kan også styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Egne funksjoner for gold. Last ned kart for golfbaner over hele verden! Registrer slag og mye mer!
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth for overføring av treningsøkter til nettet. Alle Fenix-plus modellene har WiFi for enkel opplasting av økter ved fravær av mobil, samt trådløs oppdatering.
 • Størrelse i mm.: Fenix 5 Plus: 47 x 47 x 15,8. Vekt: 86 g. Fenix 5x Plus: 51 x 51 x 17,5. Vekt: 96 g. Fenix 5s Plus: 42 x 42 x 15.4 Vekt: 65 g

Kr 5494,-

#3 Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 gir deg alt du trenger og mye mer i en liten og lett innpakning. Denne klokken er den ultimate treningspartner for deg som søker det beste på markedet! Her får du alle nødvendige treningsfunksjoner, samt en god smartklokke som mottar varsler fra mobilen og kan styre musikken på telefonen. At Garmin har klart å presse inn så mye teknologi i en så liten og lett klokke, er ikke annet enn imponerende.

”Best i test” sammen med Garmin Fenix-serien. Der Fenix tidligere var beregnet til outdoor-entusiasten, var Forerunner-serien myntet på triatlonutøvere og de som ønsket en mer tradisjonell pulsklokke. De siste årene har klokkene adaptert flere funksjoner fra hverandre, og nå er klokkene tilnærmet lik hva gjelder funksjoner, men Forerunner er noe slankere og lettere enn Fenix-klokkene. Der for eksempel Fenix 5 veier 85 gram med silikonreim, veier Forerunner 935 kun 49 gram. Selv om forskjellen høres liten ut, så er det utrolig hvordan 36 gram forskjell merkes på en så lang vektarm. Ønsker du en klokke med flest mulig funksjoner innpakket i minst mulig størrelse, da er det Forerunner 935 eller en av klokkene i Fenix-serien du skal ha.

Klokken finner raskt GPS-signalet og er klar til bruk nesten med en gang du kommer ut av døra. Vær ops på at klokken oppdaterer satelittposisjonen for en uke fram i tid, og for å gjøre dette, må den synkroniseres med pc-en. Dermed vil den raskt kunne finne satellittene når du skal ut. Ellers fungerer alt av synkronisering av treningsøkter m.m., via mobilen. Brukergrensesnittet til Garmin er enkelt å lære seg, og gir enormt med tilpasningsmuligheter ettersom det er mulig laste såkalte "appen" til klokken som gjør at du kan tilpasse for eksempel klokkeskjermen, ulike aktiviteter, hvilke felter som skal vises under økta, osv..

Pulsmålingen gjennom døgnet er en av de beste på markedet. På tidligere modeller registrerte klokken puls avhengig av hvor aktiv du var. Dersom du satt lenge i ro ved en kontorpult kunne klokken lese av pulsen hvert 30 minutt, mens når du var i bevegelse ville klokken registrere pulsen hyppigere, for eksempel hvert minutt. Forerunner 935 og Fenix 5-klokkene registrer puls hvert sekund 24/7. Garmin har også redusert størrelsen på sensoren slik at selve klokken har blitt tynnere.

Som Fenix 5 Plus kan Forerunner 935 også gi deg avanserte talldata fra svømmingen, og på grunn av sin slanke profil er dette klokken som foretrekkes av mange triatlonutøvere. Det er også mulig å kjøpe et hurtigutløser kit som lar deg enkelt og greit flytte klokken fra håndleddet ditt til en sykkel på få sekunder.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen kan du enkelt og greit laste ned et treningsprogram fra Garmin Connect som du overfører til klokken, så gjør du enkelt og greit som klokken ber deg om.

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i fiberforsterket polymer.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Svært god batteritid. Opptil to uker i klokkemodus, 24t i GPS-modus og 50t i UltraTrac. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for og raskere finne signalene. Kanskje den mest nøyaktige GPS-en av alle klokkene!
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Avanserte talldata for svømming.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFi for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Størrelse i mm.: 47 x 47 x 13,9. Vekt: 49 g

Kr 4039,-

#4 Garmin Fenix 5s

Som for den nyere versjonen Fenix 5 Plus er klokkene i denne serien fantastiske treningspartnere. I motsetning til Plus-modellene mangler disse klokkene kart (utenom Fenix 5x), Garmin Pay og musikk. Prisen er noe lavere, men funksjonaliteten er rett og slett helt topp!

PS: Beste pris på markedet!

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Klokken er relativt liten og lett og holder seg i ro på armen. Denne modellen gir mest presise målinger av samtlige Fenix-modeller.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Svært god batteritid. Opptil to uker i klokkemodus, 24 t i GPS-modus. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for mer pålitelige målinger.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Avanserte talldata for svømming.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • Finnes i tre ulike størrelser. 5S er litt mindre for mindre håndledd. 5X kommer med topografisk kart. Mange farger å velge mellom.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen og gir mulighet til å lese hele meldingen. Kan også styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth for overføring av treningsøkter til nettet. Fenix 5s Sapphire, Fenix 5 og Fenix 5X har WiFi for enkel opplasting av økter ved fravær av mobil, samt trådløs oppdatering.
 • Størrelse i mm.: Fenix 5: 47 x 47 x 15,5. Vekt: 85 g. Fenix 5x: 51 x 51 x 17,5. Vekt: 98 g. Fenix 5s: 42 x 42 x 15. Vekt: 67 g

- Lite å sette fingeren på, men Fenix 5X er på grunn av sin høye vekt noe mer upresis på pulsmålingen. Dette skyldes at klokken beveger seg mer på håndleddet, og signalene kan bli forstyrret. Fenix 5s er nok den mest nøyaktige av disse tre klokkene.

Kr 4008,-

#5 Garmin Forerunner 645 Music

Garmin Forerunner 645 Music er selskapets første klokke som kan strømme musikk å spille av musikk direkte fra klokken! Forerunner 645 Music er en avansert klokke pakket inn i en enda mindre innpakning enn både Fenix 5-serien og resten av Forerunner-slektningene. I tillegg til musikk-mulighetene, har Garmin integrert Garmin Pay, muligheten for å betale med klokken uten at du har med deg penger eller mobil. Ellers har klokken alle de avanserte funksjonene du finner hos toppmodellene, og klokken ser i tillegg svært pen ut!

Forerunner 645 kommer faktisk i to utgaver, og det eneste som skiller er muligheten for musikk på klokken eller ikke. Prisforskjellen er ubetydelig, så vi anbefaler absolutt versjonen med musikk.

Garmin har fått til et samarbeid med strømmetjenestene Deezer og Spotify, og endelig kan du legge ut på treningstur uten å måtte ta med deg telefonen for å høre på musikk! Klokka kan nemlig strømme de samme spillelistene som du har lagret på din Spotify konto (merk at du må ha Spotify Premium), og synkroniseringen av spillelister går trådløst og problemfritt over WiFi.

Du har også muligheten for å legge inn musikk er fortsatt til stede, og selve overføringen fra PC til klokke, går sømløst for seg. Kvaliteten på lyden er upåklagelig, og det er sjelden vi opplever brudd i kontakten mellom klokke og hodetelefoner. Det er rapportert om ulike opplevelser alt ettersom hvilke øretelefoner du bruker, men våre Jaybird X3 og Jabra Elite 65T Active fungerte strålende. For oversikt over hvilke hodetelefoner/øreplugger som fungerer best, kan det være verdt å ta en kikk på denne tråden i Garmin-forumet: Headphone test and experience.

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Avansert klokke i minimalt design. Ser lekker ut, og er i tillegg lett! Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid til å være en musikk-klokke. 7 dager i smartklokkemodus, 14 timer i GPS-modus uten musikk, og 5 timer i GPS-modus med musikk og pulssensor aktivert.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for mer pålitelige målinger.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Har også temperaturmåler.
 • Kompass for enkel navigering.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFI for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Støtter streaming av Deezer og Spotify, samt lagring av musikk på klokka.
 • Størrelse i mm.: 42,5 x 42,5 x 13,5. Vekt: 42,2g

Kr 3734,-

#6 Suunto 9 Baro

Det er snart 30 år siden finske Suunto kom med sin første multisportklokke, og siden den gang har de lansert nye treningsklokker på løpende bånd. De siste ti årene har de etablert seg som en solid leverandør på markedet og har blant annet et samarbeid med verdens beste ultraløpere, Kilian Jornet og Emilie Forsberg.

Suunto er kanskje den produsenten som har lagt mest vekt på design, og hver enkelt modell kommer i en rekke flotte fargekombinasjoner. Her finner du garantert en modell som kler deg like godt til den hardeste treningsøkta som til den flotteste festen.

Suunto benytter tre led dioder for å måle pulsen, men de har valgt å gå for en kombinasjon av to grønne og en gul. Flere farger skal i følge Suunto gjøre målingene mer nøyaktig ettersom fargetonen i huden kan påvirke målingene, og flerfarget lys vil redusere feilmarginen. Suunto kvidde seg lenge for å inkludere optisk pulsmåling i klokkene sine, og det forstår vi egentlig godt. Optisk pulsmåling er uansett ikke i nærheten av de reelle verdiene du får ved bruk av pulsbelte. At Suunto her faller igjennom skyldes nok i stor grad den høye vekten og profilen på klokken. De som velger Suunto 9 velger det likevel ikke fordi de ønsker seg denne funksjonen.

Suunto har svært mange klokker i familien, og et av deres nyeste tilskudd er toppmodellen Suunto 9 Baro. Mens Garmin tydeligvis har fokusert på mer "smartklokke-aktig" varianter av pulsklokker, har Suunto valgt å rette fokuset mot idretter som ultraløp og konkurranser som foregår over lang tid. Det betyr ikke at de ikke har alternativer for deg som vil ha en vanlig pulsklokke, men det Suunto virkelig kan er å lage holdbare og gode produkter som bare fungerer. Suunto 9 ble laget for å vare og vare.

GPS-en som benyttes er svært rask til å fange signalene, og Suunto har alltid vært gode på nøyaktige GPS-er. Suunto 9 har en ny GPS-chip (byttet fra SiRF til Sony), noe som fungerer veldig bra.

Batteritiden er selve høydepunktet på Suunto 9. For de som tidligere har slitt med å få batteriet tid å være gjennom lange konkurranser og treninger, har Suunto løst dette ved å gi deres nyeste tilskudd en "smart batterihåndtering" og FusedTrack, som sammen sørger for opp mot 120 timer batteritid! Dette er nok også grunnen til at klokka er såpass stor, men for de som har behov for laaaang batteritid, er dette utvilsomt løsningen. Selv om det kanskje ikke virker unikt med 120 timer- Spartan (eldre modell) varte jo over 140 timer, så er det spesielle med denne klokken at den gir 120 timer med nøyaktig sporing. Der de fleste klokker tilbyr utvidet batteritid ved å redusere antallet registreringen som GPS-en foretar til en registrering per minutt eller andre minutt, så bruker Suunto 9 en algoritme som kombinerer GPS (en registrering hvert 60. sekund), akselerometer, gyroskop og kompass, til å lage en nøyaktig sporing. Når du løper i ulendt terreng med mange små svinger, vil en GPS-sporing per minutt tegne en rett linje mellom registreringspunktene, og distansen og høydemetrene som klokke teller vil være langt mindre enn det du i realiteten har tilbakelagt. FusedTrack-funksjonen benytter alle de innebygde sensorene til å registrere avstanden du tilbakelegger mellom registrenreingspunktene til GPS-en, noe som sørger for en overlegent fra tracking selv i utvidet batterimodus! Ønsker du enda større nøyaktighet kan du velge å stille GPS-en til en registrering per sekund, og likevel ha 25 timer batteritid.

Suunto 9 er det soleklare valget for deg som ønsker en trofast og god venn uansett hvor og når du legger ut på tur. Du trenger ikke bekymre deg for at batteriet skal gå tomt, og selv om ikke klokken har integrert kart, så vil den pålitelige punkt-sporingen sørge for at du finner veien hjem. Du velger klokke fordi du ønsker det enkelt og funksjonelt, og fordi du synes puls, GPS og høydemeter er viktigere enn kart og musikk på klokke. Suunto 9 er laget for deg som trives med mange og lange treningsøkter. Enkelt og greit.

Heatmaps er et fantastisk verktøy som viser de mest populære rutene som er brukt av personer som bruker Suunto klokker og laster opp rutene til Movescount. Rutene er basert på millioner av registreringer, og nye ruter kommer hver dag. Du kan planlegge dine egne ruter ved hjelp av detaljerte topografiske kart, og deretter enkelt overføre de til klokken via appen.

NB: Suunto har lansert Sunnto 9 uten barometer. Denne klokken har ellers de samme funksjonene, men prisene er betydelig lavere. Her kan du kjøpe Suunto 9 til 3999,-!

 • Optisk pulsmåler som fungerer bra så lenge du er i ro, men blir upålitelig når du er i aktivitet med mye bevegelse. Det skal sies at flere melder om gode målinger, og dette vil variere mye fra person til person.
 • Elegant design i rustfritt stål. Ekstra sterkt Sapphire-glass I skjermen.
 • Enorm (!!!) skjerm! Enkelt å lese selv i kraftig sollys.
 • Touchskjerm fungerer utmerket. Kan også bruke knappene for å navigere.
 • Kan tilpasses med egne appen fra Suunto Movescount.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Meget nøyaktig GPS. Bruker GPS og Glonass. Finner raskt signalet.
 • FusedTrack sørger for overlegent bra GPS-sporing i utvidet batterimodus!
 • Har både barometer og termometer. Barometer sørger for mer nøyaktig høydemåling og kan gi deg stormvarsel om været blir dårlig.
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • Overlegent god batteritid. 14 dager i klokkemodus. 25 timer i beste GPS-modus og opptil 120 timer i "Power Save" modus.
 • Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen. Mottar likevel smartvarsler.
 • Appene Suunto App og Movescount gir deg mulighet til å lage dine egne sportsmoduser, se turene på kartet, og å planlegge nye ruter gjennom Heatmaps. Fantastisk funksjon når du skal utforske nye områder!
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 16.8. Vekt: 81 g

- Litt stor og tung.
- Ingen integrert Virtuell Partner, men mulighet for å tilpasse klokken ved å laste ned app fra Movescount.
- Ingen god måte å fjerne varsler på klokken selv om de er fjernet fra mobilen (står som ulest på klokken).

Kr 4817,-

pulsklokke test
#7 Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music gir deg avanserte funksjoner fra toppmodellene, til en MEGET god pris!

Garmin Forerunner 235 har vært favoritten vår blant budsjettmodellen, og stakk tidligere avgårde med tittelen "mest for pengene". Nå er arvtakeren klar, og Garmin Forerunner 245 tar det beste fra de dyreste modellene, og utvider funksjonaliteten fra 235 til å bli en klokke som er myntet til de aller fleste. Her får du en lett og kompakt klokke med tydelig og god skjerm, lang batteritid, meget god gps og pulsmåling, samt mulighet for å bruke klokken til alt fra løping, sykling, styrketrening og triatlon.

Garmin Forerunner 245 har den samme nye pulsmåleren som storebroren Forerunner 945, og denne har vist seg å være meget nøyaktig. Den har også innebygget akselerometer og gyroskop som bidrar til nøyaktig målinger når du løper innendørs på mølle.

Det den mangler er Garmin Pay (mulighet til å betale med klokka), kart barometer og termometer. De fleste treningsfunksjonene er likevel til stede. Om fokuset ditt er primært trening fremfor navigasjon og "Outdoor"-funksjonene som finnes på Forerunner 945 og Fenix-modellene, så er dette et meget godt kjøp.

NB: Finnes en visjon uten støtte for musikk, men ellers med de samme gode funksjonene, her: Garmin Forerunner 245

 • Svært god pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i fiberforsterket polymer.
 • LETT! 38,5g
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid. Opptil 7 dager i klokkemodus, 24t i GPS-modus. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har både GPS, GLONASS og Galileo for og raskere finne signalene.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFi for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Størrelse i mm.: 42,3 x 42,3 x 12,2. Vekt: 38,5 g

Kr 3699,-

#8 Garmin Vivoactive 3

Ønsker du en lekker smartklokke/pulsklokke med de aller mest nødvendige funksjonene? Vær så god- her har du Garmin Vivoactive 3. Her får du pulsmåling på håndleddet, en nøyaktig GPS, god berøringsskjerm, Garmin Pay, barometer, kompass og termometer i en liten og lett innpakning. Vivoactive 3 er i praksis en "light"-modell av Forerunner 645. Her får du nemlig det meste, men den mangler de mest avanserte løpefunksjonene som intervallinstillinger, restitusjonsrådgiver, automatisk opplasting til Strava m.m.. Det skal nevnes at klokken kan tilpasses ytterligere ved å laste ned et stort utvalg appen fra Garmin sin IQ-store, og at disse appene gir klokken flere funksjoner utenom det som er standard.

Vivoactive er modellen for deg som ønsker en klokke som ikke oser treningsklokke, men som kan passe like fint til finkjolen eller dressen. Klokken gir ekstremt mye for pengene og gir deg alle de viktigste funksjonene.

Som vanlig leverer Garmin varene når det kommer til nøyaktighet både på GPS og pulsmåling. Batteritiden er også imponerende med tanke på hvor slank og lett klokken er. Skjermen er lett å lese av selv i sterkt sollys, og berøringsskjermen fungerer strålende. Vi trenger ikke nevne alle funksjonene ettersom vi har oppsumert de flere ganger i Garmin sine tidligere modeller. Her får du bare virkelig mye klokke og eleganse for pengene!

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Avansert klokke i minimalt design. Ser lekker ut, og er i tillegg lett! Laget i fiberforsterket polymer og rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid til å være en smartklokke. 7 dager i smartklokkemodus, 13 timer i GPS-modus med pulssensor aktivert.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for mer nøyaktige målinger.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Har også temperaturmåler.
 • Kompass for enkel navigering.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mulighet for å betale med klokka gjennom Garmin Pay.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Størrelse i mm.: 43,4 x 43,4 x 11,7. Vekt: 43g

- Batteritiden kan bli noe kort for de lengste treningsturene.
- Touchskjerm har sin fordeler og ulemper. Med hansker vil det være lettere å bruke knapper.
- Mangler de mest avanserte treningsfunksjonene som mulighet for å sette intervaller, restitusjonsrådgiver, "tilbake til start".
- Ikke like avanserte svømmefunksjoner.

Kr 1856,-

#9 Garmin Forerunner 235

Nok en tidligere testvinner fra Garmin. Ikke overraskende har denne pulsklokken mange likhetstrekk med sine søsterklokker Forerunner 735XT og 935. Designet er det samme som for 735, men den har noen færre funksjoner innebygd i klokken. Etter at Garmin åpnet for å laste ned apper fra Garmin sin egen «butikk», på klokken, så har det blitt mulig å tilpasse klokken så den fungerer nærmest identisk som 735. Det største forskjellen er rett og slett pris. Denne pulsklokken er suverent god i sin prisklasse!

 • Garmin Forerunner 235 vinner tittelen "Mest for pengene"!
 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Mottar smartvarsler og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Slank, pent design og lav vekt.
 • Nøyaktig GPS, men mangler barometer og termometer. GPS-en lastes inn raskt.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Synkroniserer trådløst med mobilen.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Svært mye for pengene!
 • Størrelse i mm.: 45 x 45 x 11,7. Vekt: 42 g

Kr 1703,-

#10 Garmin Forerunner 735XT

Tidligere ”best i test” vinner en rekke steder. Forgjengeren til Garmin Forerunner 935 står ikke tilbake for noe og tilbyr nesten alt du får i storebroren 935. Det som hovedsakelig skiller disse to er WiFi-tilkoblingen som du får på 935, noe som gjør at oppdateringer av programvaren i klokka skjer trådløst, og at treningsøktene lastes opp i nettskyen av seg selv så lenge du er tilkoblet et WiFi. Det siste er ikke så viktig ettersom treningsøktene lastes opp når pulsklokke synkroniseres med mobilen.

En annen forskjell er at denne modellen mangler barometer og termometer. Barometeret fungerer slik at det gir mer nøyaktig høydemåling ved hurtige opp- og nedstigninger ettersom det tar hensyn til trykkendringer. Om dette ikke er viktig for deg, så er Forerunner 735 et meget godt kjøp!

Ellers gir klokken deg alt du trenger av funksjonalitet når det kommer til treningsfunksjoner, og målinger. Nettjenesten til Garmin gir deg en god oversikt over arbeidet du har tilbakelagt, og kan brukes til å planglegge nye økter og ruter frem i tid.

 • Som FR935 og FR235, ok pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Mange funksjoner innpakket i minimal størrelse! Lett!
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Lyssterk og god lesbarhet på skjermen.
 • Meget bra batteritid på to uker i klokkemodus, 24 timer i GPS-modus og 50 timer i UltraTrac-modus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for mer pålitelige målinger.
 • Mottar smartvarsler og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • God og oversiktlig nettjeneste i Garmin Connect. Synkroniseres sømløst via bluetooth på mobilen.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 44,5 x 44,5 x 11,9. Vekt: 40,2 g

- Mangler barometer og termometer som du finner på Forerunner 935 og Fenix 5-serien.

Kr 2279,-

pulsklokke test
#11 Polar Vantage V

Endelig har Polar lansert sin nyeste generasjon pulsklokker! Polar Vantage er etterfølgeren til Polar V800 og Polar M430 som begge har vært på markedet i mange år. Enten du er ute etter en klokke til løping, sykling, svømming eller styrketrening, så skal Vantage gjøre jobben som kreves.

Hva har endret seg?

I et marked der særlig tre store produsenter (Garmin, Suunto og Polar) skiller seg ut blant pulsklokke leverandørene, er det tydelig at de ulike produsentene går mer og mer sine egne veier og nærmest spesialiserer seg på enkelte målgrupper. Garmin har blitt en «alt-mulig-klokke» med flere smartklokke funksjoner. Suunto er klokken som rendyrker målgruppen som har behov for et verktøy som bare fungerer over mange timer, og som ikke byr på mye mer avansert enn en god GPS, pulsanalyse og overlegen batteritid.

Med Vantage modellene har Polar måtte ta sitt eget valg, og de har valg å prioritere det de allerede var gode på, nemlig pulsmåling. Polar Vantage V og Vantage M byr på neste generasjons pulsmåling, det de kaller Polar Precision Prime- en helt ny metode som kombinerer optisk pulsmåling med måling av hudkontakt, og dermed skal kunne utelukke bevegelser som forstyrrer pulssignalet og gir upålitelige målinger. Hvor bra dette fungerer kan diskuteres...

Vantage har hele ti led-dioder, hvorav fem grønne og fire gule. Den siste er rød og er enda ikke tatt i bruk, men kan komme til å få egne funksjoner i fremtidige oppdateringer. Ulik farge på led-diodene skal bidra til mer pålitelige målinger uavhengig av faktorer som:

 • Hudtype
 • Hudtemperatur
 • Blodsirkulasjon
 • Hudkontakt
 • Håndbevegelse
 • Størrelse på håndleddet

Polar har også inkludert fire små metall sensorer som måler hudkontakten og som skal sørge for at feilmålinger som følge av dårlig kontakt blir eliminert bort. Istedenfor at du plutselig ser pulsen gjøre et byks til svimlende 240 slag i minuttet, så vil klokken automatisk eliminere bort disse feilene i 60 sekunders blokker. Det vil si, selv om du ser at klokka viser unormalt høy puls, vil den etter 60 sekunder korrigere dette slik at den fjerner de unormale verdiene.

På samme måte som Garmin og Suunto leverer Polar en klokke som skal ta hjelpe deg å unngå overtrening og skader ved å legge til rette for optimal restitusjon. Mens de to førstnevnte benytter et allerede godt etablert og anerkjent system utviklet fra FirstBeat, har Polar valgt å satse på sitt egne algoritmer og beregninger for å estimere treningseffekten og restitusjonstiden- Polar Recovery Pro. Pulsmåling 24/7, samt en avansert algoritme som regner ut treningsbelastningen din gjennom de siste ukene, skal gi en mer nøyaktig tilbakemelding om når kroppen din er klar for aktivitet og når du bør prioritere å hvile.

Avansert løpsanalyse

De siste årene har løpsanalyse blitt mer og mer populært. Garmin og Suunto tilbyr allerede sine løsninger på dette ved å inkludere sensorene i pulsbelte eller som egne sensorer du fester til skoa. Polar er derimot den første på markedet til å tilby avansert løpsanalyse direkte fra klokke som du har festet til håndleddet. Hvis du lurer på hva løpsananalyse er for noe, så er det rett og slett en metode som bruker løpskraften din til å beregne muskelbelastningen, altså den belastningen som treningsøkten har på ledd, muskler og skjelettet. Dette kan være et nyttig verktøy i øvelser der endringer i intensiteten skjer svært raskt, som for eksempel intervaller og motbakkeløp.

God batteritid. Hva med GPS?

Selv om Suunto 9 troner øverst som batterikongen (120 timer), så har Polar gjort et solid forsøk på å overta tronen. Ingen andre klokker kan tilby 40 timer med 1-sekunds intervall på registreringen av GPS signaler og optisk pulsmålet aktivert. Dette gjelder riktignok for toppmodellen Vantage V, men også den rimeligere utgaven Vantage M gir deg solide 30 timer batteritid. (Jo hyppigere GPS signalet oppdateres, desto mer nøyaktig blir GPS posisjonen, distansen og høyden du tilbakelegger). Og nå vi snakker om GPS, for første gang har Polar gått over til å bruke samme GPS chip som Suunto valgte for sitt flaggskip Suunto 9. Her er det Sony som leverer varene.

NB: Oppdatert 11.februar 2019!

Selv om Polar Vantage V er en klokke som er myntet på de som ønsker et treningsverktøy for å nå toppen, så har den faktisk mistet noen av de mest brukte funksjonene som gode gamle V800 kunne tilby. Borte vekk er muligheten til å følge en nedlastbar rute, "finn tilbake til start" funksjonen, GoPro kompabilitet og muligheten til å bruke klokken til svømming sammen med et eksternt pulsbelte. Polar har riktignok gjort en så solid jobb med den optiske pulsmåleren at de på sin side hevder at målingene skal være like presise under vann som over vann. Flere av disse funksjonene vil likevel bli gjort tilgjengelig ved kommende oppdateringer.

Polar har i sin siste programvareoppdatering v.3.0.10) lagt til en rekke nye funksjoner, blant annet:

 • “Tilbake til start” funksjon.
 • "Route Guidance". Lar deg utforske nye ruter fra andre Polar-Flow brukere og andre 3.parts programmer (Strava).
 • Smartvarsler fra mobilen.
 • Egen modus for "Ikke forstyrr". Spesielt egnet til nattetimene.
 • "Sleep watch face". Egen visningsmodus som gir tilbakemelding om foregående natts søvnkvalitet.

Får noe. Mister noe annet…

Men, de gode nyhetene er at flere av funksjonene som mangler på dagens utgave vil bli implementert i fremtidige oppdateringer. Polar har allerede varslet at det i løpet av første kvartal 2019 vil komme støtte for:

 • Varsler fra smarttelefon
 • Fitness test (kondisjonstest) som for Polar V800 og M430
 • "Finn tilbake til start" funksjon.
 • Strava segmenter
 • Mer detaljert oppsummering/oversikt over treningsøktene.

Vi har tidligere sett at Polar har gjort det samme med sine foregående modeller, og både V800 og M430 er i dag helt andre klokker enn det de var ved sine respektive lanseringsdatoer.

Lettere og smidigere!

Ellers er det gledelig at klokkene har vært på slankekur både når det gjelder form og vekt. V800 var en relativt stor klokke og veide inn på 79g. Vantage V tikker inn på 66g, mens Vantage M ikke veier mer enn 45g. For den som ønsker å tilpasse klokken til antrekket, kan begge modellene tilpasses med utskiftbare reimer. Klokkene kommer øvrig i tre ulike farger. Polar Vantage V leveres i sort, hvit og oransje. Polar Vantage M i sort, hvit og rød. Begge modellene har en flott fargeskjerm, men kun Vantage V har touchskjerm i tillegg til knapper.

En gjennomført pulsklokke

Polar ventet lenge før de kom med sin nyeste toppmodell- kanskje litt for lenge. Man kunne håpt på et virkelig beist av en klokke som tilførte noen ekstra funksjoner som ingen av konkurrentene allerede hadde, men Polar klarer hverken å tilføre noe nytt, eller å gjøre det like bra som de beste i klassen allerede gjør det. Dessverre er ikke Polar Vantage V den toppmodell klokken som den fortjener å være, men klokken har til tross for en "dårlig start", blitt betydelig bedre etter den siste oppdateringen. Nå har du muligheten til å legge bruke inspirasjonen fra Polar Flow-samfunnet til å legge inn nye ruter som andre har løpt/syklet før deg, og du kan enkelt la klokken guide deg gjennom deres fotspor. I tillegg kan du med "tilbake til start"-funksjonen, være sikker på å finne tilbake til utgangspunktet dersom du legger ut på nye eventyr.

Polar skriver at de vil fortsette å implementere nye funksjoner i klokken, og det kan endelig virke som at utvikler-teamet deres tar dette seriøst. Tidligere har Polar lovt nye funksjoner i gull og grønne skoger, men aldri levert før laaangt på overtid. Denne gangen er det annerledes.

Polar skal likevel ha skryt for at de klarer å lage den beste optiske pulsmåleren på markedet, selv om ikke denne heller er perfekt. Til steady state trening er målingene jevnt over god, men ved løping i nedoverbakke og intervalltrening, så faller den gjennom på lik linje med resten. Men når sant skal sies, om du først svir av 5000kr på en pulsklokke, så bør du også bruke noen hundrelapper ekstra på et pulsbelte!

Polar Vantage gir deg verken musikk i klokka, ingen kart og heller ikke mulighet til å betale bollene på Ullevållseter, men til gjengjeld får du full mulighet til å konsentrere deg om å trene. Likevel, til denne prisen ville vi heller spart halvparten av pengene og gått for en rimeligere Garmin, eller Polar M430.

 • Den beste optiske pulsmåleren!
 • Overlegen batteritid i 1-sek registrerings modus.
 • Måler løpskraft rett fra klokka.
 • Avansert restitusjonsrådgiver skal hjelpe eg å optimalisere treningen.
 • Svært enkel og oversiktlig app/programvare på nett.
 • Elegant design! Lett. 66g.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Barometer gir mer nøyaktige målinger av høyde.
 • God og responsiv touchskjerm.
 • Har GPS, GLONASS og A-GPS som gjør at klokken finner satellittene raskere.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • "Tilbake til start"-funksjon.
 • "Route Guidance"- mulighet for å laste ned nye ruter fra Polar Flow og 3.parts programmer.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.
 • Vil få RR-registrering ved senere oppdatering.

- Svak lysstyrke på skjermen gjør det vanskelig å lese av skjermen.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.
- GPS-en er litt for ofte ute og kjører.
- Problemer med å telle runder for innendørs svømming.
- Synkronisering er mer tungvint enn for Garmin ettersom du er avhengig av å åpne appen på mobilen samtidig som du holder inne den ene knappen på klokken for å starte synkroniseringen.

Kr 4790,-

#12 Polar Vantage M

NB: Vi har allerede skrevet langt om Polar sin nye Vantage serie under Vantage V. Det er svært mye likt mellom de to klokkene, og vi velger derfor her å trekke fram forskjellene.

Lett og smidig klokke for deg som ønsker mye for pengene

Vantage M ikke veier mer enn 45g. For den som ønsker å tilpasse klokken til antrekket, kan klokken enkelt tilpasses med utskiftbare reimer. Klokkene kommer i tre ulike farger; sort, hvit og rød, pluss en Limited Edition som du blant annet får kjøpt via linken her. Begge modellene har en flott fargeskjerm, men kun Vantage V har touchskjerm i tillegg til knapper.

Polar Vantage M er uten tvil en klokke det oser stil av. Den gjør lite ut av seg, men byr på mange funksjoner. I motsetning til storebror Vantage V, har M-serien er mye hyggeligere pris for de aller fleste, uten at det går på bekostning av de viktigste funksjonene. Klokken mangler touchskjermen, men det er definitivt ikke et savn. I tillegg er den faktisk enda lettere!

Det du mister fra Vantage V er blant annet:

 • Måling av løpskraft rett fra klokka.
 • Avansert treningsanalyse og restitusjonsveileder.
 • Kortere batteritid (fremdeles svært bra).
 • Barometer

Med andre ord er det svært lite som skiller de to modellene fra hverandre, og det er også grunne til at vi ikke er i tvil om hvilken av de to klokkene som er det beste kjøpet i forhold til prisen! Polar Vantage M kan anbefales alle som ønsker seg en allsidig og god klokke til alt fra løping, sykling, svømming, yoga, eller hva det nå måtte være!

 • Den beste optiske pulsmåleren!
 • Overlegen batteritid i 1-sek registrerings modus.
 • Svært enkel og oversiktlig app/programvare på nett.
 • Elegant design! Lett. 45g.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Har GPS, GLONASS og A-GPS som gjør at klokken finner satellittene raskere.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • "Tilbake til start"-funksjon.
 • "Route Guidance"- mulighet for å laste ned nye ruter fra Polar Flow og 3.parts programmer.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.

- Svak lysstyrke på skjermen gjør det vanskelig å lese av skjermen.
- Mangler barometer.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.
- GPS-en er litt for ofte ute og kjører.
- Problemer med å telle runder for innendørs svømming.
- Synkronisering er mer tungvint enn for Garmin ettersom du er avhengig av å åpne appen på mobilen samtidig som du holder inne den ene knappen på klokken for å starte synkroniseringen.

Kr 2799,-

#13 Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro er motstykket til Garmin Fenix 5s. Eller, kanskje ikke helt, men det var det som var tanken da Suunto lanserte en nettere utgave av Ultra-modellen som er Suunto sitt flaggskip. Spartan Sport kommer i to utgaver; en uten barometer, og en med barometer. Barometeret sørger for meg nøyaktig høydemåling, spesielt når du beveger deg i bratt terreng eller på  løpeturer i småkuppert landskap. Denne klokken gir deg det meste i en slankere utgave, og er en svært pen klokke. Er du på jakt etter en pulsklokke med høy wow-faktor, da er Suunto Spartan Sport HR Baro en pulsklokke det er verdt å se på. Merk deg at selv om klokken er lettere enn storebror Ultra, så er omkretsen på skjermen den samme. Det er kun tykkelse og vekt som skiller de rent fysisk.

Spartan Sport Wrist HR har som Suunto 9 tre led dioder for pulsmåling. Dersom du bruker pulsmålingen primært for å følge med hvordan hvilepulsen utvikler seg over tid, så er den mer enn god nok ettersom den måler jevnt over riktig så lenge du holder deg i ro. Dessverre faller den raskt gjennom så snart aktivitetsnivået tar seg opp.

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling) er relativt nøyaktig når du er i ro eller sykler, men så snart du begynner å løpe eller gå raskt, blir den upålitelig.
 • Elegant design i rustfritt stål og mange ulike farger å velge mellom.
 • Touchskjerm for enkel navigasjon i menyene.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Meget nøyaktig GPS. Bruker GPS og Glonass.
 • Har både barometer og termometer. Barometer sørger for mer nøyaktig høydemåling og kan gi deg stormvarsel om været blir dårlig.
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • God batteritid. 14 dager i klokkemodus. 10 timer i beste GPS-modus og opptil 40 timer i "Power Save" modus.
 • Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen. Mottar likevel smartvarsler.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17. Vekt: 74 g

- Touchskjerm kan være knotete å håndtere med hansker.
- Ingen integrert Virtuell Partner, men mulighet for å tilpasse klokken ved å laste ned app fra Movescount.

Kr 3859,-

pulsklokke test
#14 Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Spartan Sport Wrist HR er samme klokke som den nevnte Spartan Sport Wrist HR Baro over, men mangler barometer og er derfor ikke like nøyaktig på høydemåling og sporing som storebroren. Men, detter er Suunto sitt svar på Polar M430 eller Garmin Forerunner 235. Her er det mye klokke for pengene! Finnene har spesialisert seg på klokker til utholdenhetsutøvere, men det betyr ikke at de har glemt deg som foretrekker andre aktiviteter, enten det er styrketrening, tennis, roing eller hva det måtte være. Her  har du mulighet til å tilpasse klokken slik du selv ønsker, og på samme måte som med Garmin kan du laste ned appen for å gjøre klokken enda mer personlig.

Spartan Sport Wrist HR har som Suunto 9 tre led dioder for pulsmåling. Dersom du bruker pulsmålingen primært for å følge med hvordan hvilepulsen utvikler seg over tid, så er den mer enn god nok ettersom den måler jevnt over riktig så lenge du holder deg i ro. Dessverre faller den raskt gjennom så snart aktivitetsnivået tar seg opp.

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling) er relativt nøyaktig når du er i ro eller sykler, men så snart du begynner å løpe eller gå raskt, blir den upålitelig.
 • Svært tøff klokke i rustfrist stål som tåler det meste, men likevel meget pent design. Laget i rustfritt stål.
 • Touchskjerm fungerer bra. Kan også bruke knappene på siden.
 • Rask å finne GPS-signalet.
 • Mange ulike ferdig programmerte treningsformer å velge mellom. Apper gir mulighet til å tilpasse klokken mer personlig.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Suunto-appen gir deg en god og oversiktlig nettjeneste med muligheter for å lage treningsøkter, treningsmål, laste ned andres treningsruter, etc..
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • God batteritid på 10 timer i treningsmodus, 40 timer i sparemodus.
 • Mottar smartvarsler, men kan ikke lese hele meldingen slik som hos Garmin.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 16,8. Vekt: 74 g

- Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
- Mangler barometer som blant annet Garmin Fenix-klokkene og Forerunner 935 og 645 Music har.
- Ikke støtte for Glonass, kun GPS.
- Ikke temperaturmåler.

Kr 3704,-

#15 Polar M430 HR

Polar levde lenge på den rimelige, men svært gode, modellen M400. Så lanserte de M430 i fjor vår. Klokken ha raskt rukket å bli en bestselger for det finske firmaet, og har etterhvert tatt større andeler fra "proffmarkedet" også.

Klokken har de viktigste funksjonene som en god treningsklokke skal ha, og i tillegg kan den skilte med en svært god pulsmåler på håndleddet- kanskje den mest presise?. Der Garmin bruker tre led dioder på pulsmåleren, har Polar seks dioder for å øke presisjonen. Polar har på flere av sine modeller hatt svært nøyaktig GPS-signal, og M430 er intet unntak. I likhet med de dyrere modellene fra Garmin har Polar integrert A-GPS (assisted gps) som hjelper til å finne signalene raskere. Løper du innendørs vil en bevegelsessensor i klokka sørge for å registrere både fart og distanse. Det eneste klokka mangler er barometer. Barometeret registrer trykkfall/trykkstigning etterhvert som du beveger deg høyere eller lavere i terrenget, og vil kunne gi en mer presis høydemåling. I tillegg kan barometeret sørge for at du får værmeldingen rett på hånden.

M430 fungerer også som en enkel smartklokke ved at den mottar varsler fra mobilen, men ikke i like omfattende grad som Garmin-modellene i testen. Der Garmin gir deg mulighet til å "åpne" meldingen for å lese innholdet, får du hos Polar kun et varsel med hvem meldingen er fra.

Polar sin største fordel er brukervennligheten. Klokken er veldig enkel i bruk, og det er nesten ikke mulig å "rote" seg bort i menyene. Appen "Polar Flow" er god og oversiktlig og viser deg all informasjon du trenger å vite om treningen og dagen din. Klokka måler puls 24/7 og registrer hvor aktiv du har vært. En annen kjekk egenskap er muligheten til å legge inn tilpassede treningsprogrammer fra Polar.

Alt i alt er Polar M430 alt en god pulsklokke skal være. Enkel i bruk, nøyaktig og pålitelig, og ikke minst god å ha rundt armen. Når du kan få alt dette til godt under 2000kr, da er det ikke så mye mer å be om.

 • Nest best pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåler) blant klokkene i testen! Kun slått av "storebror" Polar Vantage.
 • Lett! Kun 56,6 gram.
 • God lesbar skjerm, selv i sollys.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.
 • God batteritid. Opptil 20 dager i aktivitetsmodus, 8 timer med GPS og puls aktivert.
 • Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS slik for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også A-GPS for å raskere finne satellittene.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen. Appen Polar Flow er oversiktlig og enkel i bruk. Enkel oppdatering av software.
 • Mottar varsler fra mobilen, men kan ikke styre musikk lagret på mobilen slik som Garmin-klokkene.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Størrelse i mm.: 12 mm tykkelse. Vekt: 56,6 g

- Mangler barometer for nøyaktig høydemåling og værvarsel.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.
- Skulle gjerne hatt mulighet til å lese innholdet i lengre meldinger (smartvarsel).
- Teller ikke runder under svømming innendørs.
- Synkronisering er mer tungvint enn for Garmin ettersom du er avhengig av å åpne appen på mobilen samtidig som du holder inne den ene knappen på klokken for å starte synkroniseringen.
- Mangler WiFi for automatisk opplastning av treningsøkter.
- Litt utfordrende å koble til lader skikkelig.

Kr 1449,-

#16 Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Suunto Spartan Trainer Wrist passer deg som ønsker en funksjonell, men likevel diskret klokke. Den rimeligste varianten kommer med glassfiber forsterket polyamid materiale, men du kan også få en mer “eksklusiv” variant i rustfritt stål til noen få hundrelapper ekstra. Skjermen er klar og tydelig, men ikke like høyoppløst som på de andre Suunto-modellene. Den har de aller viktigste funksjonene som innebygd pulsmåling på håndleddet, 24/7-aktivitetssporing, intervall-funksjoner og smartvarsler fra mobilen. GPS-en god, men ikke like nøyaktig som hos Suunto sine mer påkostede modeller. Likevel, dette er en meget god klokke til en bra pris!

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåling).
 • Liten og lett.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning)
 • Bra batteritid. 10 timer med best GPS-nøyaktighet, opptil 30 timer i sparemodus. .
 • God og oversiktlig meny.
 • Mange sportsprofiler/aktiviteter å velge mellom.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • Aktivitetssporing 24/7, både skritt, kalorier og puls.
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • God batteritid. 14 dager i klokkemodus og 10 timer i GPS-modus.
 • Suunto Heatmaps som de allerede nevnte Suunto-klokkene.
 • Mottar smartvarsler, men mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Størrelse i mm.: 46 x 46 x 15,7. Vekt: 56 g

- Ikke støtte for Glonass, kun GPS.
- Mangler barometer og temperaturmåler.
- Ingen integrert Virtuell Partner, men mulighet for å tilpasse klokken ved å laste ned app fra Movescount.

Kr 3039,-

#17 Polar V800 HR

Polar kom sent, men godt da de lanserte pulsklokken V800. Modellen har allerede rukket å bli fire år gammel, men takket være en rekke programvare oppdateringer så blir klokken stadig fornyet. Klokken er solid og pen å se på. Polar har fokusert på å gjøre det enkelt, og dette bærer klokken og menysystemet preg av. Denne er lett å lære seg.

V800 har en rekke avanserte funksjoner som ”tilbake til start”, muligheter for å definere treningsmål og å lage treningsøkter selv, og kanskje den mest nøyaktige GPS-en.

I tillegg til pålitelig pulsmåling med pulsbelte, er Polar V800 den eneste klokken som tilbyr RR-registrering. RR-intervallene er tiden mellom to hjerteslag som følger etter hverandre, og hjertefrekvensen (HRV) er variasjonen mellom RR-intervallene. Enkelt oppsummert vil en lavere RR-verdi være et tegn på utmattelse (enten stress, sykdom, overtrening), mens en høyere verdi (som regel er verdien mellom 0,5-2), er tegn på at man er uthvilt.

Velger du V800 får du en toppmodell og testvinner til en svært god pris, og du er sikret nye funksjoner i framtiden takket være Polar sine kontinuerlige oppdateringer.

 • Svært enkel i bruk. ”Push and go!”
 • Pent design, men kan virke litt stor for små håndledd. Laget i aluminium og rustfritt stål.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Svært nøyaktige GPS. Mangler GLONASS, men har A-GPS som gjør at klokken finner satellittene raskere.
 • Barometer gir mer nøyaktige målinger av høyde.
 • God batteritid. 13 timer med GPS og pulssensor aktivert. Opptil 50 timer i "power save" mode.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Eneste klokke med mulighet for å måle RR-variasjon.
 • Svært bra app og nettjeneste for oversikt og trening og treningsplanlegging.
 • Kan motta smartvarsler på klokka, men mangler ytterligere funksjoner som man får med for eksempel Garmin Fenix- og Forerunner modellene.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Tykkelse i mm.: 12,7. Vekt: 79 g

- Ikke temperaturmåler.
- Kan ikke gi stormvarsel eller værvarsel.
- Litt stor.
- Aktivitetssporingen er ikke like nøyaktig som for klokkene med optisk pulsmåler.

Kr 3295,-

#18 Suunto Spartan Ultra HR med pulsbelte

Suunto Spartan Ultra HR er en kraftig klokke som tar opp kampen med Garmin sin Fenix-serie. I motsetning til Garmin Fenix har ikke Spartan Ultra innebygd pulsmåler. Som Suunto Sport har denne klokka touchskjerm, men i tillegg har den tre betjeningsknapper. Funksjonen ”FusedAlti” kombinerer GPS og barometertrykk for nøyaktig høydeinformasjon, og selv om den innehar alle tenkelige treningsfunksjoner, så er dette en pulsklokke for den som trives best ute. Suunto har helt klart truffet på designet og appellerer til den som også ønsker en stilig treningsklokke som fungerer like godt i treningsstudio som på fjellet.

NB: Legg merke til at prisen for denne klokken er med pulsbelte. Dette er en veldig god pris!

 • Røff klokke i rustfrist stål som tåler det meste, men likevel meget pent design. Laget i titanium.
 • Svært nøyaktig GPS og høydemåler, skyldes blant annet funskjonen FusedAlti som vi har nevnt tidligere. Har også GLONASS, barometer og termometer. Barometer gir mer nøyaktig høydemåling, pluss stormvarsel- perfekt for deg som ferdes mye ute!
 • Mange ulike ferdig programmerte treningsformer å velge mellom. Over 80 ulike aktiviteter!
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • God og oversiktlig meny.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • God og oversiktlig nettjeneste i Suunto Movescount med muligheter for å lage treningsøkter, treningsmål, legge til andres treningsruter og økter etc..
 • Suunto Heatmaps som de allerede nevnte Suunto-klokkene.
 • God batteritid med 18 timer i treningsmodus og 140 timer i GPS-sparemodus.
 • Mottar smartvarsler, men mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17 Vekt: 73 g

- Mangler pulsmåler på håndleddet.

Kr 4995,-

#19 Polar M600

Polar ble lenge kritisert for å være for ”gammeldagse” og lite nytenkende, men det var inntil de slo tilbake med pulsklokken M600. M600 er ikke bare en pulsklokke myntet på trening, med det er faktisk en ekte smartklokke. I tillegg til å gi deg de tradisjonelle og gode treningsfunksjonene som Polar er kjent for, så kommer klokken med Android Wear 2.0 som gjør den kompatibel med apper fra Google Play-butikken. Her får du mulighet til å få detaljerte kart rett på klokkeskjermen, meldinger og andre smartvarsler, og ikke minst styre musikken. I motsetning til tradisjonelle pulsklokker har ikke M600 lengre batteritid enn et par dager. Med aktivt bruk holder den i ca. 1 dag. Klokken er relativt stor, så om du har små håndledd bør du heller vurdere Polar M400. Den er også primært rettet mot de som har en Android-mobiltelefon, men fungerer også greit med iPhone.

 • Pulsmåling på håndleddet. Vi har ikke fått testet nøyaktigheten, men antar at den er på nivå med M430.
 • Lyssterk og god skjerm. Laget i silikon og aluminium.
 • Svært funksjonsrik og muligheter for å tilpasse med egne apper.
 • Kan lagre 4 GB musikk i klokka som gjør det mulig å spille musikk uten mobil tilgjengelig.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Mulighet for å fastsette treningsmål i Polar Flow (treningsprogram på nett), overføre de til klokka, og deretter guider den deg gjennom treningen.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Vanntett ned til 10 m. Et stort pluss for smartklokker!
 • Størrelse i mm.: 45 x 36 x 13. Vekt: 63 g

- Svært begrenset batteritid.
- Litt stor og klumpete.
- Ingen støtte for offline lagring av Spotify spillelister på klokka.
- Litt utfordrende å koble til lader skikkelig.

Kr 2092,-

 

Dette bør du vite

Optisk pulsmåling

Det har etterhvert blitt svært vanlig at pulsklokkene kommer med integrert pulsmåler i klokken, såkalt optisk pulsmåler. De ulike merkene benytter seg at forskjellige typer sensorer, og noen er mer nøyaktige enn andre. Det er likevel verdt å merke seg at ingen er perfekte, og optisk pulsmåling kan ikke sammenlignes med presisjonen du får ved å bruke vanlig pulsbelte. Som regel går økt vekt og størrelse på klokken ut over presisjonen på målingene ettersom klokken oppfatter ristingen og slagene når klokken beveger seg på armen som ekstra pulsslag. De minste og letteste klokkene gir derfor jevnt over mer pålitelige målinger.

 

GPS, GLONASS og Galileo

Når det gjelder GPS nøyaktighet benyttes det i hovedsak to ulike systemer. GPS er det amerikanske satellittsystemet, mens GLONASS er det russiske satellittsystemet. Tidligere brukte de fleste klokker kun GPS, men det har blitt vanligere å benytte begge systemene. De nyeste modellene fra Garmin støtter også et tredje satellittsystem, Galileo, som er det europeiske. Å benytte flere satellitter er i utgangspunktet en gode ide for å forsterke signalene og å etablere raskere forbindelse med satellittene når du slår på klokken.

For å starte sporingen kreves kontakt med minimum fire satellitter. Tett skog eller et bylandskap med mange høye bygninger vil redusere signalene og kan gjøre det vanskelig å få kontakt med satellittene. Klokkene kan bruke det ene aller det andre systemet, men ikke begge eller alle tre samtidig. Om du aktiverer både GPS, GLONASS og Galileo, velger klokken selv det alternativet som er best. I de fleste tilfeller er GPS best utendørs, mens GLONASS har vist seg å ha sin styrke i urbane områder.

En ting som er viktig å merke seg med klokkene er nøyaktigheten på GPS-en. Til tross for at to klokker kan benytte samme GPS chip, så betyr dette ikke at de sporer 100% likt. Algoritmer og programvare er med på å påvirke hvor nøyaktige GPS-ene måler, og ikke minst utformingen av klokken og antennen som sitter innebygd i klokkehuset.

Generelle tips:

Pulsklokkene som selges i butikk kommer gjerne i to varianter; med eller uten pulsbelte. Pulsklokkene som kommer med pulsbelte i pakken koster litt mer, men er rimeligere enn å kjøpe pulsklokke og belte løst hver for seg. Fordelen med pulsbelte er at det er mye mer nøyaktig enn pulsmåling på håndleddet. Hvor pålitelig optisk pulsmåling er vil variere fra person til person, valg av aktivitet, omgivelse- og kroppstemperatur, raske svingninger i puls m.m.. Enkelte opplever også at pulsen som klokka registrerer vil påvirkes av kadensen man utfører en bevegelse i, altså hastigheten. Løper du raskt vil klokka tolke hvert slag i det du treffer bakken som ett pulsslag, og med den vanlige hjerterytmen i tillegg så vil klokka vise altfor høy puls. Dette er faktorer som er irrelevant ved bruk av belte.

Pulsklokkene som leveres med belte har gjerne betegnelsen ”HRM” på slutten av navnet. For eksempel: Suunto Spalrtan Ultra HR har belte. Suunto Spartan Ultra leveres uten belte og selges rimeligere.

Pulsklokkene som har betegnelsen ”HR” eller “HRM” på slutten av navnet, har som regel optisk pulsmåler, altså pulsmåling på håndleddet. Merk deg også disse klokkene kommer i pakker både med og uten pulsbelte.

 

Pulsklokker vs. smartklokker

Det som til slutt bør avgjøre hvilken klokke du bør kjøpe, er hva slags formål du ønsker å bruke klokken til. Dersom ønsket er å ha en smartklokke som du “kan” trene med, så kan faktisk vanlige smarklokker som Apple Watch, Samsung Gear, etc., være vell så bra. Det som gjerne er begrensingen for disse klokkene er den korte batteritiden. For mer langvarig aktiviteter vil det være fordel å gå for en av modellene i listen over.

Go to the Top

DEL
Kommentarer