Best i test pulsklokker 2018 – Topp 15 pulsklokker

best i test pulsklokke
9993
0

Pulsklokker varierer i pris fra noen få hundrelapper for de rimeligste til over 10 000 kr for de dyreste. Det som skiller de er hvilke funksjoner de har, byggekvalitet, brukervennlighet og nøyaktighet. I oversikten under presenterer vi for 2018 en utvidet liste over 15 av de beste pulsklokkene uavhengig av pris. Men uansett hvilken av disse klokkene du ender opp med, så er du garantert en topp treningsklokke!

Det er verdt å ta med seg at klokkene som er relativt ny på markedet holder seg godt i pris. Pulsklokkene som har vært tilgjengelig for salg i lengre tid faller raskt i pris uten at de nødvendigvis er mindre bra. Eksempelvis er Polar sin toppmodell V800 en av de eldre treningsklokkene. Den er fremdeles veldig funksjonsrik og god klokke, men prisen har falt betraktelig siden den har vært på markedet i fire år.

Under hver modell finner du link til produktet. Merk deg at det er linket til kun en´ av mange farger for hver modell. Når du blar deg nedover på siden i nettbutikken får du opp relevante produkter og andre farger av pulsklokken. Prisene vi har oppgitt er hentet 18.august 2018, og vil kunne variere. Vi forsøker så godt vi kan å oppdatere prisene jevnlig. Veiledende pris er som regel langt dyrere enn prisene du ser i listen. Vi har linket til butikker som scorer høyt på kundetilfredshet, rask levering, godt utvalg og ikke minst pris!

 

BESTE TRENING- & PULSKLOKKER 2018

 1. Garmin Forerunner 935 “BEST I TEST”
 2. Garmin Fenix 5/5s/5x
 3. Garmin Forerunner 645 Music
 4. Garmin Forerunner 235 “MEST FOR PENGENE”
 5. Polar M430
 6. Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro
 7. Garmin Vivoactive 3
 8. Garmin Forerunner 735XT
 9. Suunto Spartan Sport Wrist HR
 10. Suunto Spartan Ultra HR
 11. Polar V800
 12. Suuno Spartan Trainer Wrist HR
 13. Polar M600
 14. TomTom Runner 3 Cardio + Music

SORTER ETTER:

#1 Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 gir deg alt du trenger og mye mer i en liten og lett innpakning. Denne klokken er den ultimate treningspartner for deg som søker det beste på markedet! Her får du alle nødvendige treningsfunksjoner, samt en god smartklokke som mottar varsler fra mobilen og kan styre musikken på telefonen. At Garmin har klart å presse inn så mye teknologi i en så liten og lett klokke, er ikke annet enn imponerende.

”Best i test” sammen med Garmin Fenix-serien. Der Fenix tidligere var beregnet til outdoor-entusiasten, var Forerunner-serien myntet på triatlonutøvere og de som ønsket en mer tradisjonell pulsklokke. De siste årene har klokkene adaptert flere funksjoner fra hverandre, og nå er klokkene tilnærmet lik hva gjelder funksjoner, men Forerunner er noe slankere og lettere enn Fenix-klokkene. Der for eksempel Fenix 5 veier 85 gram med silikonreim, veier Forerunner 935 kun 49 gram. Selv om forskjellen høres liten ut, så er det utrolig hvordan 36 gram forskjell merkes på en så lang vektarm. Ønsker du en klokke med flest mulig funksjoner innpakket i minst mulig størrelse, da er det Forerunner 935 eller Fenix 5s du skal ha.

Klokken finner raskt GPS-signalet og er klar til bruk nesten med en gang du kommer ut av døra. Vær ops på at klokken oppdaterer satelittposisjonen for en uke fram i tid, og for å gjøre dette, må den synkroniseres med pc-en. Dermed vil den raskt kunne finne satellittene når du skal ut. Ellers fungerer alt av synkronisering av treningsøkter m.m., via mobilen. Brukergrensesnittet til Garmin er enkelt å lære seg, og gir enormt med tilpasningsmuligheter ettersom det er mulig laste såkalte "appen" til klokken som gjør at du kan tilpasse for eksempel klokkeskjermen, ulike aktiviteter, hvilke felter som skal vises under økta, osv..

Pulsmålingen gjennom døgnet er en av de beste på markedet. På tidligere modeller registrerte klokken puls avhengig av hvor aktiv du var. Dersom du satt lenge i ro ved en kontorpult kunne klokken lese av pulsen hvert 30 minutt, mens når du var i bevegelse ville klokken registrere pulsen hyppigere, for eksempel hvert minutt. Forerunner 935 og Fenix 5-klokkene registrer puls hvert sekund 24/7. Garmin har også redusert størrelsen på sensoren slik at selve klokken har blitt tynnere.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen kan du enkelt og greit laste ned et treningsprogram fra Garmin Connect som du overfører til klokken, så gjør du enkelt og greit som klokken ber deg om.

 • Pålitelig pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i fiberforsterket polymer.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Svært god batteritid. Opptil to uker i klokkemodus, 24t i GPS-modus og 50t i UltraTrac. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også A-GPS for og raskere finne signalene.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFi for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Størrelse i mm.: 47 x 47 x 13,9. Vekt: 49 g

Kr 4639,-

#2 Garmin Fenix 5s

”Best i test” sammen med Garmin Forerunner 935. Garmin har skutt blink ved å lansere tre treningsklokker i samme serie, og denne gangen har de tatt hensyn til de med små håndledd. Klokken har en krystallklar skjerm, elegant utførelse og er proppet med funksjoner. Enten du skal på fjellklatring i Himalaya, på SATS Elixia etter jobb eller på festgalla i smoking eller kjole, så gjør Fenix seg bra på armen. Klokka er som en personlig trener og den måler aktivitetsnivået ditt 24/7 og forteller deg når det er på tide å roe ned, eller å gire opp. Trådløs synkronisering med mobil og nett, og en meget god app og nettjeneste. Denne pulsklokke koster, men du får det du betaler for. Det er ikke for ingenting at disse tre treningsklokkene scorer best.

Fenix 5/5s/5x og Forerunner 935 er svært gode valg for alle som trener variert, og også styrketrening. Klokka klarer nemlig å gjenkjenne bevegelsene når du løfter vekter, tar sit-up, pull-up etc., og kan telle både sett og repetisjoner. Dette gjør det lettere å holde oversikt over antall repetisjoner og serier, og ikke minst lengden på pausene som klokka nøye overvåker. En annen fordel er at du får god oversikt over treningen i Garmin sin nettjeneste. Oppdager du at klokken har telt en repetisjon for mye, så kan det enkelt redigeres med et par tastetrykk.

 • Pålitelig pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Svært god batteritid. Opptil to uker i klokkemodus, 24 t i GPS-modus. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også A-GPS for og raskere finne signalene.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • Finnes i tre ulike størrelser. 5S er litt mindre for mindre håndledd. 5X kommer med topografisk kart. Mange farger å velge mellom.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen og gir mulighet til å lese hele meldingen. Kan også styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth for overføring av treningsøkter til nettet. Fenix 5s Sapphire, Fenix 5 og Fenix 5X har WiFi for enkel opplasting av økter ved fravær av mobil, samt trådløs oppdatering.
 • Størrelse i mm.: Fenix 5: 47 x 47 x 15,5. Vekt: 85 g. Fenix 5x: 51 x 51 x 17,5. Vekt: 98 g. Fenix 5s: 42 x 42 x 15. Vekt: 67 g

- Lite å sette fingeren på, men Fenix 5X er på grunn av sin høye vekt noe mer upresis på pulsmålingen. Dette skyldes at klokken beveger seg mer på håndleddet, og signalene kan bli forstyrret. Fenix 5s er nok den mest nøyaktige av disse tre klokkene.

Kr 4443,-

#3 Garmin Forerunner 645 Music

Garmin Forerunner 645 Music er selskapets første klokke som kan strømme musikk å spille av musikk direkte fra klokken! Forerunner 645 Music er en avansert klokke pakket inn i en enda mindre innpakning enn både Fenix 5-serien og resten av Forerunner-slektningene. I tillegg til musikk-mulighetene, har Garmin integrert Garmin Pay, muligheten for å betale med klokken uten at du har med deg penger eller mobil. Ellers har klokken alle de avanserte funksjonene du finner hos toppmodellene, og klokken ser i tillegg svært pen ut!

Forerunner 645 kommer faktisk i to utgaver, og det eneste som skiller er muligheten for musikk på klokken eller ikke. Prisforskjellen er ubetydelig, så vi anbefaler absolutt versjonen med musikk.

Da Garmin lanserte klokken ble det annosert et samarbeid med musikktjenestene iHeart Radio og Deezer som åpnet for å strømme musikk derom du hadde betalt abonnement hos de. Garmin har nok møtt på litt uventede problemer, for selv måneder etter lansering har ikke strømmemulighetene fra Deezer falt på plass. Det er heller ikke mulig å benytte seg av iHeart Radio i Norge enda. Men muligheten for å legge inn musikk er fortsatt til stede, og selve overføringen fra PC til klokke, går sømløst for seg. Kvaliteten på lyden er upåklagelig, og det er sjelden vi opplever brudd i kontakten mellom klokke og hodetelefoner. Det er rapportert om ulike opplevelser alt ettersom hvilke øretelefoner du bruker, men våre Jaybird X3 fungerte strålende. Når i tillegg strømming kommer på plass, ser vi for oss at dette må være drømmeklokken! For oversikt over hvilke hodetelefoner/øreplugger som fungerer best, kan det være verdt å ta en kikk på denne tråden i Garmin-forumet: Headphone test and experience).

 • Pålitelig pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Avansert klokke i minimalt design. Ser lekker ut, og er i tillegg lett! Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid til å være en musikk-klokke. 7 dager i smartklokkemodus, 14 timer i GPS-modus uten musikk, og 5 timer i GPS-modus med musikk og pulssensor aktivert.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også A-GPS for og raskere finne signalene.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Har også temperaturmåler.
 • Kompass for enkel navigering.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFI for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Størrelse i mm.: 42,5 x 42,5 x 13,5. Vekt: 42,2g

Kr 3766,-

#4 Garmin Forerunner 235

Nok en tidligere testvinner fra Garmin. Ikke overraskende har denne pulsklokken mange likhetstrekk med sine søsterklokker Forerunner 735XT og 935. Designet er det samme som for 735, men den har noen færre funksjoner innebygd i klokken. Etter at Garmin åpnet for å laste ned apper fra Garmin sin egen «butikk», på klokken, så har det blitt mulig å tilpasse klokken så den fungerer nærmest identisk som 735. Det største forskjellen er rett og slett pris. Denne pulsklokken er suverent god i sin prisklasse!

Garmin Forerunner 235 vinner tittelen "Mest for pengene"!

 • God pulsmålet i klokken, men ikke like nøyaktig som på de nyere Garmin-klokkene, Polar M430 eller Suunto Spartan Sport Wrist HR.
 • Mottar smartvarsler og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Slank, pent design og lav vekt.
 • Nøyaktig GPS, men mangler barometer og termometer. GPS-en lastes inn raskt.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Synkroniserer trådløst med mobilen.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Svært mye for pengene!
 • Størrelse i mm.: 45 x 45 x 11,7. Vekt: 42 g

Kr 1999,-

#5 Polar M430 HR

Polar levde lenge på den rimelige, men svært gode, modellen M400. Så lanserte de M430 i fjor vår. Klokken ha raskt rukket å bli en bestselger for det finske firmaet, og har etterhvert tatt større andeler fra "proffmarkedet" også.

Klokken har de viktigste funksjonene som en god treningsklokke skal ha, og i tillegg kan den skilte med en svært god pulsmåler på håndleddet- kanskje den mest presise?. Der Garmin bruker tre led dioder på pulsmåleren, har Polar seks dioder for å øke presisjonen. Polar har på flere av sine modeller hatt svært nøyaktig GPS-signal, og M430 er intet unntak. I likhet med de dyrere modellene fra Garmin har Polar integrert A-GPS (assisted gps) som hjelper til å finne signalene raskere. Løper du innendørs vil en bevegelsessensor i klokka sørge for å registrere både fart og distanse. Det eneste klokka mangler er barometer. Barometeret registrer trykkfall/trykkstigning etterhvert som du beveger deg høyere eller lavere i terrenget, og vil kunne gi en mer presis høydemåling. I tillegg kan barometeret sørge for at du får værmeldingen rett på hånden.

M430 fungerer også som en enkel smartklokke ved at den mottar varsler fra mobilen, men ikke i like omfattende grad som Garmin-modellene i testen. Der Garmin gir deg mulighet til å "åpne" meldingen for å lese innholdet, får du hos Polar kun et varsel med hvem meldingen er fra.

Polar sin største fordel er brukervennligheten. Klokken er veldig enkel i bruk, og det er nesten ikke mulig å "rote" seg bort i menyene. Appen "Polar Flow" er god og oversiktlig og viser deg all informasjon du trenger å vite om treningen og dagen din. Klokka måler puls 24/7 og registrer hvor aktiv du har vært. En annen kjekk egenskap er muligheten til å legge inn tilpassede treningsprogrammer fra Polar.

Alt i alt er Polar M430 alt en god pulsklokke skal være. Enkel i bruk, nøyaktig og pålitelig, og ikke minst god å ha rundt armen. Når du kan få alt dette til godt under 2000kr, da er det ikke så mye mer å be om.

 • Markedets beste klokke med pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Lett! Kun 56,6 gram.
 • God lesbar skjerm, selv i sollys.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.
 • God batteritid. Opptil 20 dager i aktivitetsmodus, 8 timer med GPS og puls aktivert.
 • Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS slik for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS, men mangle barometer for helt nøyaktig høydemåling.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen. Appen Polar Flow er oversiktlig og enkel i bruk. Enkel oppdatering av software.
 • Mottar varsler fra mobilen, men kan ikke styre musikk lagret på mobilen slik som Garmin-klokkene.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth for overføring av treningsøkter til nettet. Mangler WiFI for automatisk opplasting av øktene.
 • Størrelse i mm.: 12 mm tykkelse. Vekt: 56,6 g

- Mangler barometer for nøyaktig høydemåling og værvarsel.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.
- Skulle gjerne hatt mulighet til å lese innholdet i lengre meldinger (smartvarsel).

Kr 1590,-

#6 Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro

Det er snart 30 år siden finske Suunto kom med sin første multisportklokke, og siden den gang har de lansert nye treningsklokker på løpende bånd. De siste ti årene har de etablert seg som en solid leverandør på markedet og har blant annet et samarbeid med verdens beste ultraløpere, Kilian Jornet og Emilie Forsberg.

Suunto er kanskje den produsenten som har lagt mest vekt på design, og hver enkelt modell kommer i en rekke flotte fargekombinasjoner. Her finner du garantert en modell som kler deg like godt til den hardeste treningsøkta som til den flotteste festen.

Suunto benytter tre led dioder for å måle pulsen, men de har valgt å gå for en kombinasjon av to grønne og en gul. Flere farger skal i følge Suunto gjøre målingene mer nøyaktig ettersom fargetonen i huden kan påvirke målingene, og flerfarget lys vil redusere feilmarginen.

GPS-en som benyttes er svært rask til å fange signalene, og Suunto har alltid vært gode på nøyaktige GPS-er. Batteritiden er også bra, med 10 timer i treningsmodus (GPS og pulsmåler aktivert), og opptil 40 timer i sparemodus.

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro er motstykket til Garmin Fenix 5s. Eller, kanskje ikke helt, men det var det som var tanken da Suunto lanserte en nettere utgave av Ultra-modellen som er Suunto sitt flaggskip. Spartan Sport kommer i to utgaver; en uten barometer, og en med barometer. Barometeret sørger for meg nøyaktig høydemåling, spesielt når du beveger deg i bratt terreng eller på  løpeturer i småkuppert landskap. Denne klokken gir deg det meste i en slankere utgave, og er en svært pen klokke. Er du på jakt etter en pulsklokke med høy wow-faktor, da er Suunto Spartan Sport HR Baro en pulsklokke det er verdt å se på. Merk deg at selv om klokken er lettere enn storebror Ultra, så er omkretsen på skjermen den samme. Det er kun tykkelse og vekt som skiller de rent fysisk.

 • Elegant design i rustfritt stål og mange ulike farger å velge mellom.
 • Touchskjerm for enkel navigasjon i menyene.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Meget nøyaktig GPS. Bruker GPS og Glonass.
 • Har både barometer og termometer. Barometer sørger for mer nøyaktig høydemåling og kan gi deg stormvarsel om været blir dårlig.
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • God batteritid. 14 dager i klokkemodus. 10 timer i beste GPS-modus og opptil 40 timer i "Power Save" modus.
 • Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen. Mottar likevel smartvarsler.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17. Vekt: 74 g

- Touchskjerm kan være knotete å håndtere med hansker.

Kr 5099,-

#7 Garmin Vivoactive 3

Ønsker du en lekker smartklokke/pulsklokke med de aller mest nødvendige funksjonene? Vær så god- her har du Garmin Vivoactive 3. Her får du pulsmåling på håndleddet, en nøyaktig GPS, god berøringsskjerm, Garmin Pay, barometer, kompass og termometer i en liten og lett innpakning. Vivoactive 3 er i praksis en Forerunner 645 uten musikk funksjonen. Vivoactive er modellen for deg som ønsker en klokke som ikke oser treningsklokke, men som kan passe like fint til finkjolen eller dressen.

Som vanlig leverer Garmin varene når det kommer til nøyaktighet både på GPS og pulsmåling. Batteritiden er også imponerende med tanke på hvor slank og lett klokken er. Skjermen er lett å lese av selv i sterkt sollys, og berøringsskjermen fungerer strålende. Vi trenger ikke nevne alle funksjonene ettersom vi har oppsumert de flere ganger i Garmin sine tidligere modeller. Her får du bare virkelig mye klokke og eleganse for pengene!

 • Pålitelig pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Avansert klokke i minimalt design. Ser lekker ut, og er i tillegg lett! Laget i fiberforsterket polymer og rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid til å være en smartklokke. 7 dager i smartklokkemodus, 13 timer i GPS-modus med pulssensor aktivert.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Har også temperaturmåler.
 • Kompass for enkel navigering.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mulighet for å betale med klokka gjennom Garmin Pay.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Størrelse i mm.: 43,4 x 43,4 x 11,7. Vekt: 43g

- Batteritiden kan bli noe kort for de lengste treningsturene.
- Touchskjerm har sin fordeler og ulemper. Med hansker vil det være lettere å bruke knapper.

Kr 2391,-

#8 Garmin Forerunner 735XT

Tidligere ”best i test” vinner en rekke steder. Forgjengeren til Garmin Forerunner 935 står ikke tilbake for noe og tilbyr nesten alt du får i storebroren 935. Det som hovedsakelig skiller disse to er WiFi-tilkoblingen som du får på 935, noe som gjør at oppdateringer av programvaren i klokka skjer trådløst, og at treningsøktene lastes opp i nettskyen av seg selv så lenge du er tilkoblet et WiFi. Det siste er ikke så viktig ettersom treningsøktene lastes opp når pulsklokke synkroniseres med mobilen.

En annen forskjell er at denne modellen mangler barometer og termometer. Barometeret fungerer slik at det gir mer nøyaktig høydemåling ved hurtige opp- og nedstigninger ettersom det tar hensyn til trykkendringer. Om dette ikke er viktig for deg, så er Forerunner 735 et meget godt kjøp!

Ellers gir klokken deg alt du trenger av funksjonalitet når det kommer til treningsfunksjoner, og målinger. Nettjenesten til Garmin gir deg en god oversikt over arbeidet du har tilbakelagt, og kan brukes til å planglegge nye økter og ruter frem i tid.

 • God pulsmåling på håndleddet.
 • Mange funksjoner innpakket i minimal størrelse! Lett!
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Lyssterk og god lesbarhet på skjermen.
 • Meget bra batteritid på to uker i klokkemodus, 24 timer i GPS-modus og 50 timer i UltraTrac-modus.
 • Mottar smartvarsler og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • God og oversiktlig nettjeneste i Garmin Connect. Synkroniseres sømløst via bluetooth på mobilen.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 44,5 x 44,5 x 11,9. Vekt: 40,2 g

- Mangler barometer og termometer som du finner på Forerunner 935 og Fenix 5-serien.

Kr 2799,-

#9 Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Spartan Sport Wrist HR er samme klokke som den nevnte Spartan Sport Wrist HR Baro over, men mangler barometer og er derfor ikke like nøyaktig på høydemåling og sporing som storebroren. Men, detter er Suunto sitt svar på Polar M430 eller Garmin Forerunner 235. Her er det mye klokke for pengene! Finnene har spesialisert seg på klokker til utholdenhetsutøvere, men det betyr ikke at de har glemt deg som foretrekker andre aktiviteter, enten det er styrketrening, tennis, roing eller hva det måtte være. Her  har du mulighet til å tilpasse klokken slik du selv ønsker, og på samme måte som med Garmin kan du laste ned appen for å gjøre klokken enda mer personlig.

 • Svært god pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåling). Best i testen sammen med Polar M430.
 • Svært tøff klokke i rustfrist stål som tåler det meste, men likevel meget pent design. Laget i rustfritt stål.
 • Touchskjerm fungerer bra. Kan også bruke knappene på siden.
 • Rask å finne GPS-signalet.
 • Mange ulike ferdig programmerte treningsformer å velge mellom. Apper gir mulighet til å tilpasse klokken mer personlig.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Suunto-appen gir deg en god og oversiktlig nettjeneste med muligheter for å lage treningsøkter, treningsmål, laste ned andres treningsruter, etc..
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • God batteritid på 10 timer i treningsmodus, 40 timer i sparemodus.
 • Mottar smartvarsler, men kan ikke lese hele meldingen slik som hos Garmin.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 16,8. Vekt: 74 g

- Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
- Mangler barometer som blant annet Garmin Fenix-klokkene og Forerunner 935 og 645 Music har.
- Ikke støtte for Glonass, kun GPS.
- Ikke temperaturmåler.

Kr 3342,-

#10 Polar V800 HR

Polar kom sent, men godt da de lanserte pulsklokken V800. Modellen har allerede rukket å bli fire år gammel, men takket være en rekke programvare oppdateringer så blir klokken stadig fornyet. Klokken er solid og pen å se på. Polar har fokusert på å gjøre det enkelt, og dette bærer klokken og menysystemet preg av. Denne er lett å lære seg.

V800 har en rekke avanserte funksjoner som ”tilbake til start”, muligheter for å definere treningsmål og å lage treningsøkter selv, og kanskje den mest nøyaktige GPS-en.

Velger du V800 får du en toppmodell og testvinner til en svært god pris, og du er sikret nye funksjoner i framtiden takket være Polar sine kontinuerlige oppdateringer.

 • Svært enkel i bruk. ”Push and go!”
 • Pent design, men kan virke litt stor for små håndledd. Laget i aluminium og rustfritt stål.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Klassens mest nøyaktige GPS? Svært nøyaktig!
 • God batteritid. 13 timer med GPS og pulssensor aktivert. Opptil 50 timer i "power save" mode.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Svært bra app og nettjeneste for oversikt og trening og treningsplanlegging.
 • Kan motta smartvarsler på klokka, men mangler ytterligere funksjoner som man får med for eksempel Garmin Fenix 5/5s og Forerunner 935
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Tykkelse i mm.: 12,7. Vekt: 79 g

- Mangler barometer som blant annet Garmin Fenix-klokkene og de Forerunner 935 og 645 Music har.
- Ikke temperaturmåler.
- Litt stor.
- Aktivitetssporingen er ikke like nøyaktig som for klokkene med optisk pulsmåler.

Kr 3589,-

#11 Suunto Spartan Ultra HR

Suunto Spartan Ultra HR er en kraftig klokke som tar opp kampen med Garmin sin Fenix-serie. I motsetning til Garmin Fenix har ikke Spartan Ultra innebygd pulsmåler. Som Suunto Sport har denne klokka touchskjerm, men i tillegg har den tre betjeningsknapper. Funksjonen ”FusedAlti” kombinerer GPS og barometertrykk for nøyaktig høydeinformasjon, og selv om den innehar alle tenkelige treningsfunksjoner, så er dette en pulsklokke for den som trives best ute. Suunto har helt klart truffet på designet og appellerer til den som også ønsker en stilig treningsklokke som fungerer like godt i treningsstudio som på fjellet.

 • Røff klokke i rustfrist stål som tåler det meste, men likevel meget pent design. Laget i titanium.
 • Svært nøyaktig GPS og høydemåler. Har også glonass, barometer og termometer. Barometer gir mer nøyaktig høydemåling, pluss stormvarsel- perfekt for deg som ferdes mye ute!
 • Mange ulike ferdig programmerte treningsformer å velge mellom. Over 80 ulike aktiviteter!
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • God og oversiktlig meny.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • God og oversiktlig nettjeneste i Suunto Movescount med muligheter for å lage treningsøkter, treningsmål, legge til andres treningsruter og økter etc..
 • Suunto Heatmaps som de allerede nevnte Suunto-klokkene.
 • God batteritid med 18 timer i treningsmodus og 140 timer i GPS-sparemodus.
 • Mottar smartvarsler, men mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17 Vekt: 73 g

- Mangler pulsmåler på håndleddet.

Kr 4749,-

#12 Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Suunto Spartan Trainer Wrist passer deg som ønsker en funksjonell, men likevel diskret klokke. Den rimeligste varianten kommer med glassfiber forsterket polyamid materiale, men du kan også få en mer “eksklusiv” variant i rustfritt stål til noen få hundrelapper ekstra. Skjermen er klar og tydelig, men ikke like høyoppløst som på Suunto Spartan Sport og Ultra. Den har de aller viktigste funksjonene som innebygd pulsmåling på håndleddet, 24/7-aktivitetssporing, intervall-funksjoner og smartvarsler fra mobilen. GPS-en god, men ikke like nøyaktig som hos Suunto sine mer påkostede modeller. Likevel, dette er en meget god klokke til en bra pris!

 • Svært god pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåling). Best i testen sammen med Polar M430 og Suunto Spartan Sport Wrist HR.
 • Kanskje den mest diskret pulsklokken? I positiv forstand…Lett!
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning)
 • Bra batteritid. 10 timer med best GPS-nøyaktighet, opptil 30 timer i sparemodus. .
 • God og oversiktlig meny.
 • Mange sportsprofiler/aktiviteter å velge mellom.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • Aktivitetssporing 24/7, både skritt, kalorier og puls.
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • God batteritid. 14 dager i klokkemodus og 10 timer i GPS-modus.
 • Mottar smartvarsler, men mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Størrelse i mm.: 46 x 46 x 15,7. Vekt: 56 g

- Ikke støtte for Glonass, kun GPS.
- Mangler barometer og temperaturmåler

Kr 2895,-

#13 Polar M600

Polar ble lenge kritisert for å være for ”gammeldagse” og lite nytenkende, men det var inntil de slo tilbake med pulsklokken M600. M600 er ikke bare en pulsklokke myntet på trening, med det er faktisk en ekte smartklokke. I tillegg til å gi deg de tradisjonelle og gode treningsfunksjonene som Polar er kjent for, så kommer klokken med Android Wear 2.0 som gjør den kompatibel med apper fra Google Play-butikken. Her får du mulighet til å få detaljerte kart rett på klokkeskjermen, meldinger og andre smartvarsler, og ikke minst styre musikken. I motsetning til tradisjonelle pulsklokker har ikke M600 lengre batteritid enn et par dager. Med aktivt bruk holder den i ca. 1 dag. Klokken er relativt stor, så om du har små håndledd bør du heller vurdere Polar M400. Den er også primært rettet mot de som har en Android-mobiltelefon, men fungerer også greit med iPhone.

 • Pulsmåling på håndleddet
 • Elegant klokke som lyssterk og god skjerm. Laget i silikon og aluminium.
 • Svært funksjonsrik og muligheter for å tilpasse med egne apper.
 • Kan lagre 4 GB musikk i klokka som gjør det mulig å spille musikk uten mobil tilgjengelig.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Mulighet for å fastsette treningsmål i Polar Flow (treningsprogram på nett), overføre de til klokka, og deretter guider den deg gjennom treningen.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Vanntett ned til 10 m. Et stort pluss for smartklokker!
 • Størrelse i mm.: 45 x 36 x 13. Vekt: 63 g

Kr 2061,-

#14 TomTom Runner 3 Cardio + Music GPS

Ikke la deg lure av et langt og kronglete navn, denne pulsklokka leverer varene. Som navnet antyder har du mulighet til å ta med deg musikken overalt uten å være avhengig av mobilen. Pulsklokka byr også på innebygd pulsmåler, aktivitetssporing 24/7, rask GPS-oppkobling og mange sportsprofiler.

TomTom er en alt-i-ett-klokke for deg som ønsker mer enn en rendyrket pulsklokke. Legg inn forhåndsdefinerte mål slik at klokken kan guide deg gjennom økten og bli motivert av musikken fra klokka. Trener du mye på treningssenter kan dette være et godt valg for deg siden du slipper å være avhengig av mobilen. Appen og nettjenesten er ikke fullt på høyde med Garmin, Polar og Suunto, men om du vet med deg selv at du ikke er den som sitter å studerer data i etterkant av treningen, så har det ingenting å si. Verdt å merke seg er det at denne TomTom-klokken ikke kan motta smartvarsler fra telefonen.

 • God pulsmåler på håndleddet (optisk pulsmåler).
 • God GPS nøyaktighet, men ikke like god som på Garmin, Suunto og Polar.
 • Kommer med reimer i to ulike størrelse. Vær oppmerksom på dette når du velger modell.
 • Måler puls 24/7. Sporer aktivitet, minutter, distanse, kaloriforbruk og søvn.
 • God batteritid. Opptil 3 uker i sparemodus, 11 timer i GPS-modus, 9 timer med GPS og pulsmåler.
 • Flere aktivitetsprofiler. Kan også brukes til svømming.
 • Mulighet for å legge inn ferdige ruter, og deretter bli guidet av klokken hele veien.
 • Trådløs synkronisering med mobilen via bluetooth.
 • Tykkelse i mm.: 13,7. Vekt: 50 g

- Litt stor og "klumpete".
- Støtter ikke varsler fra mobilen.
- Mangler GLONASS, barometer og termometer.

Kr 1804,-

 

Generelle tips:

Pulsklokkene som selges i butikk kommer gjerne i to varianter; med eller uten pulsbelte. Pulsklokkene som kommer med pulsbelte i pakken koster litt mer, men er rimeligere enn å kjøpe pulsklokke og belte løst hver for seg. Fordelen med pulsbelte er at det er mye mer nøyaktig enn pulsmåling på håndleddet. Hvor pålitelig optisk pulsmåling er vil variere fra person til person, valg av aktivitet, omgivelse- og kroppstemperatur, raske svingninger i puls m.m.. Enkelte opplever også at pulsen som klokka registrerer vil påvirkes av kadensen man utfører en bevegelse i, altså hastigheten. Løper du raskt vil klokka tolke hvert slag i det du treffer bakken som ett pulsslag, og med den vanlige hjerterytmen i tillegg så vil klokka vise altfor høy puls. Dette er faktorer som er irrelevant ved bruk av belte.

Pulsklokkene som leveres med belte har gjerne betegnelsen ”HRM” på slutten av navnet. For eksempel: Suunto Spalrtan Ultra HR har belte. Suunto Spartan Ultra leveres uten belte og selges rimeligere.

Pulsklokkene som har betegnelsen ”HR” eller “HRM” på slutten av navnet, har som regel optisk pulsmåler, altså pulsmåling på håndleddet. Merk deg også disse klokkene kommer i pakker både med og uten pulsbelte.

 

Pulsklokker vs. smartklokker

Det som til slutt bør avgjøre hvilken klokke du bør kjøpe, er hva slags formål du ønsker å bruke klokken til. Dersom ønsket er å ha en smartklokke som du “kan” trene med, så kan faktisk vanlige smarklokker som Apple Watch, Samsung Gear, etc., være vell så bra. Det som gjerne er begrensingen for disse klokkene er den korte batteritiden. For mer langvarig aktiviteter vil det være fordel å gå for en av modellene i listen over.

DEL
Kommentarer