Best i test pulsklokker 2019 – Topp 15 pulsklokker

best i test pulsklokke
32191
0

Er du på jakt etter en ny pulsklokke eller aktivitetsmåler? Vi kan med hånden på hjertet si at vi har løpt og trent oss gjennom en enorm mengde modeller. Ikke minst har vi trykt oss gjennom menysystemer og ulike apper og nettløsninger. Under presenterer vi oversikten over det vi mener er de beste pulsklokkene på markedet i dag.

Pulsklokker varierer i pris fra noen få hundrelapper for de rimeligste til over 10 000 kr for de dyreste. Antallet funksjoner, byggekvalitet og materialvalg, nøyaktighet (puls/GPS) og popularitet i markedet, er med på å bestemme pris. I tillegg er det stor forskjell i brukervennlighet. I oversikten under presenterer vi for 2019 en utvidet liste over mer enn 15 av de beste pulsklokkene på markedet i dag – uavhengig av pris. Listen oppdateres fortløpende gjennom året. Uansett hvilken av disse klokkene du ender opp med, så er du garantert en topp treningsklokke!

Under hver modell finner du link til produktet. Merk deg at det er linket til kun en´ av mange farger for hver modell. Når du blar deg nedover på siden i nettbutikken får du opp relevante produkter og andre farger av pulsklokken. Prisene vi har oppgitt er hentet 13.oktober 2019, men kan variere fra uke til uke. Vi forsøker så godt vi kan å oppdatere prisene jevnlig. Veiledende pris er som regel langt dyrere enn prisene du ser i listen. Vi har linket til butikker som scorer høyt på kundetilfredshet, rask levering, godt utvalg og ikke minst pris!

Dersom du ønsker å lese mer om hva du bør se etter i en god pulsklokke, kan du bla deg ned til bunnen av siden, eller trykke HER

BESTE TRENING- & PULSKLOKKER 2019

 

 1. Garmin Forerunner 945 “BEST I TEST”
 2. Garmin Fenix 6 Pro / 6S Pro / 6X Pro “BEST I TEST”
 3. Garmin Fenix 5 Plus/5s Plus/5x Plus
 4. Garmin Forerunner 935
 5. Garmin Fenix 5/5s/5xEKSTREMT MYE FOR PENGENE”
 6. Garmin Forerunner 645 Music
 7. Suunto 9 Baro eventuelt Suunto 9 (ANBEFALT KJØP)
 8. Garmin Forerunner 245 Music “MEST FOR PENGENE”
 9. Polar Ignite
 10. Coros Apex
 11. Garmin Vivoactive 3
 12. Garmin Forerunner 735XT
 13. Garmin Forerunner 235
 14. Polar Vantage V
 15. Polar Vantage M
 16. Suunto 5
 17. Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro
 18. Suunto Spartan Sport Wrist HR
 19. Garmin Forerunner 45
 20. Polar M430
 21. Suuno Spartan Trainer Wrist HR
 22. Polar V800

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene, som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler.  Vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere i 2019.

SORTER ETTER:

pulsklokke test Garmin Forerunner 945
#1 Garmin Forerunner 945

Garmin Forerunner 945 er en maktdemonstrasjon av en treningsklokke!

Endelig har Garmin tatt sin bestselgende klokke og gjort den til et monster av en treningsklokke! Garmin Forerunner 945 vet mer om deg enn du gjør selv! Med sine slanke profil, lave vekt, lange batteritid og mange (!!!) funksjoner, er dette den desidert beste pulsklokken du kan kjøpe nå!

Gramin Forerunner 935 var bra på det meste, og Fenix 5 Plus modellene tok etterhvert over som de «heftigste» klokkene på markedet. Nå er Forerunner 945 tilbake på tronen. Her får du alt du har av funksjoner fra Fenix 5 Plus, men i tillegg har Garmin inkludert noen nye og spennende funksjoner. Her er det ikke bare treningen som står i fokus, men også restitusjon og treningbelastning. 

Nytt for modellen er et nytt GSP chipset som gir klokken en vanvittig god batteritid, særlig med tanke på størrelsen og vekten. Nytt er også 3.generasjon Garmin Elevate pulsmåler og PulseOx sensoren som måler oksygenmetningen i blodet. Garmin bruker denne sensoren blant annet til å estimere et mer nøyaktig treningsbelastning, restitusjonstid, og tiden det tar å akklimatisere når du trener i høyden og i høy temperatur. 

Her er de viktigste nyhetene:

 • Topo Active Europe-fargekart med Trendline-popularitetsruting som hjelper deg med å finne de beste rutene.
 • Musikk: Lagre og spill av opptil 1000 på sanger på klokken, og koble til Bluetooth-hodetelefoner (selges separat) for å lytte uten telefon.
 • Garmin Pay. Kontaktløse betalingsløsning som enkelt lar deg betale med klokken og la penger og kort ligge igjen hjemme.
 • Ny Garmin Elevate-pulsmåler på håndleddet for puls–oksygen-akklimatisering. Funksjonen lar deg overvåke blodoksygenmetningen, noe som er spesielt nyttig når du tilpasser deg høyder. Vår erfaring tilsier at dette er den mest nøyaktige optiske pulsmålingen på markedet!
 • Ny kondisjonsberegning og treningsstatus med justeringer for varme, høydeakklimatiseringsstatus, fokus for treningsbelastning, restitusjonstid og aerobe og anaerobe treningseffekter.
 • Ny og raskere prosessor gjør innlasting og navigering i kart smidigere og raskere.
 • Nytt GPS chipset fra Sony gir bedre batteritid og nøyaktigheten til GPS.
 • Bedre batteritid. Opptil 2 uker i smartklokkemodus (varsler aktivert), 10 timer i GPS-modus med musikk eller opptil 60 timer i UltraTrac-modus.
 • ClimbPro deler motbakker på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å vise stigningsplanlegging og overvåkingsskjermbilder når du navigerer.

NB: I forbindelse med Garmin sine nylanseringer denne høsten; Garmin Fenix 6 og Garmin Venu og Garmin Vivoactive 4, vil Garmin Forerunner 945 gjennom en programvareoppdatering denne høsten få en rekke nye funksjoner! Dette inkluderer blant annet:

 • NYTT: Topo Active Europe-fargekart med Live Trendline-popularitetsruting som hjelper deg med å finne de beste rutene. I motsetning til tidligere kan du nå se rutene rett på kartet i det du aktiverer det.
 • NYTT: Map Display: Nye kartlag lar deg velge mellom mørkemodus, høykontrast, marine kart, populartitetsruting og skikart.
 • NYTT: Widget Glance viser nå 3 ulike widgeter på samme side når du scroller gjennom listen.
 • NYTT: Power Manager gir deg detaljert informasjon om hvordan ulike innstillinger og sensorer påvirker batterilevetiden til klokken, slik at du kan gjøre endringer som forlenger batteritiden underveis.
 • NYTT: Power Modes lar deg oprette egne strømsparingsplaner i tillegg til en rekke ferdig programmerte sparemoduser.
 • NYTT: PacePRO gir deg høydejustert tempoveiledning under løpeturen.
 • NYTT: ClimbPro funksjonen forbedres med farger. CLimbPro deler motbakker på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å vise stigningsplanlegging og overvåkingsskjermbilder når du navigerer.
 • NYTT: Antall datafelter som er mulig å ha på et skjermbilde øker til 6.
 • Følg animerte treningsøvelser direkte på klokken.
 • Opprett egne treningsprogram med animerte øvelser som guider deg gjennom hele økta.
 • Nye forhåndsinstallerte programmer for Yoga og Pilates med steg-for-steg guide for hvordan du skal gjennomføre det.
 • RespirasjonssporingHolder oversikt over hvordan du puster gjennom hele dagen, når du sover og under pusteøvelser og yogaaktiviteter.
 • Hydreringssporing: Hjelper deg å holde kontroll på væskeinntaket i løpet av dagen ved og enkelt la deg loggførehvor mye du drikker hver dag og å se hvor konsekvent du er fra dag til dag.
 • Ny funksjon som estimerer hvor mye du svetter i løpet av økta. Dette skal gjøre det enkelre å holde kontroll på væskeinntaket.

Dette er de viktigste nye funksjonene, og i tillegg har Garmin inkludert en rekke andre forbedringer og nyheter fra sine tidligere modeller.

NB:
Finnes også i en “Bundle Pack” som i tillegg til klokken inneholder to pulsbelter; Garin HRM Tri og Garmin HRM Swim. Med på kjøpet får du også et hurtigutløsersett som gjør at du raskt og enkelt kan feste klokke rett fra hånda og over på sykkelen eller omvendt (spesielt beregnet for alle som driver triatlon).

Finnes på lager her!

Kr 5749,-

pulsklokke best i test 2019
#2 Garmin Fenix 6 Pro / 6S Pro / 6X Pro

Garmin Fenix 6-serien er Garmin sitt nyeste tilskudd til den velkjente Fenix-familien. Dette er klokken som Indiana Jones kan bruke på eventyr i jungelen, eller James Bond kan bruke på gallamiddag! Med andre ord- helt vanvittig gode klokker!

Når Garmin nå lanserer sin sjette utgave av klokken, så er det hele 19 ulike modeller som er tilgjengelig for salg! Det skal nevnes at flere at modellene er helt like foruten om fargen på selve klokkehuset og reimen, men det er også ulike varianter av den tradisjonelle Fenix-modellen. Blant de ulike variantene finner vi:

 • Fenix 6S
 • Fenix 6S Pro
 • Fenix 6S Pro Sapphire
 • Fenix 6
 • Fenix 6 Pro
 • Fenix 6 Pro Sapphire
 • Fenix 6X Pro
 • Fenix 6X Sapphire Solar

Hva skiller de ulike modellene?

Basisfunksjonene er relativt lik på hele linjen, og det letteste er å skille klokkene på er størrelse. Verdt å merke seg er det at Garmin tilbyr Fenix klokken i ulike størrelser, og at de har endret størrelse fra tidligere år. Den minste modellen, Garmin Fenix 6S bevarer den samme skjermstørrelsen på 1,2″, men har blitt 1,6mm tynnere, samt fått et mer kompakt design. Fenix 6 og 6X har begge fått større skjerm uten at det går på bekostning av klokkens fysiske størrelse. Her har Garmin altså klart å redusere bezelen (skjermrammen) og i stedet presset inn en større og bedre skjerm.

 • Garmin Fenix 6-modellen har økt fra 1,2″ til 1,3″.
 • Garmin Fenix 6X-modellen har økt fra 1,2 til 1,4″.
DimensjonerVektSkjermstørrelsePris
Garmin Fenix 6S42 x 42 x 13.8 mm58 g1.2″6399
Garmin Fenix 6S Pro42 x 42 x 13.8 mm61 g1.2″7499
Garmin Fenix 6S Sapphire42 x 42 x 13.8 mm61 g1.2″fra 8600
DimensjonerVektSkjermstørrelsePris
Garmin Fenix 647 x 47 x 14.7 mm80 g1.3″6399
Garmin Fenix 6 Pro47 x 47 x 14.7 mm83 g1.3″7499
Garmin Fenix 6 Sapphire47 x 47 x 14.7 mm83 g1.3″8600
Garmin Fenix 6 Sapphire Titanium47 x 47 x 14.7 mm72 g1.3″
Garmin Fenix 6X serienDimensjonerVektSkjermstørrelse
Garmin Fenix 6X Pro51 x 51 x 14.9mm93 g1.4″7999
Garmin Fenix 6X Sapphire51 x 51 x 14.9mm93 g1.4″10199
Garmin Fenix 6X Pro Solar Titanium + Silicone wristband51 x 51 x 14.9 mm82 g1.4″10199

Avhengig om du velger standard-utgaven eller Pro-utgaven, vil du få kart, musikkspiller og WiFi på klokka. Nytt for årets modeller er økt lagringskapasitet for lagring av musikk på klokka (2000 sanger).

StandardProSapphireSapphire Solar
Kart (basic)NeiJaJaJa
Kart (ski)NeiJaJaJa
Kart (golf)NeiJaJaJa
Lagringskapasitet64 MB32 GB32 GB32 GB
MusikkspillerNeiJaJaJa
Deezer / SpotifyNeiJaJaJa
Wi-FiNoJaJaJa
GlassGorilla GlassGorilla GlassSapphire GlassSapphire Glass
Solcelle / Power GlassNeiNeiNeiJa

Når det gjelder batteritid, som også er en av de viktigste faktorene for hvilken modell mange ønsker seg, så er oversikten som følger:

6S Basic / Pro / Sapphire6 Basic / Pro / Sapphire6X Pro / Sapphire6X Sapphire Solar
GPS25 h36 h60 h60 + 6 h
GPS + music6 h10 h15 h15 + 1 h
UltraTrac50 h72 h120 h120 + 28 h
Smartwatch mode9 dager14 dager21 dager21 + 3 dager
Exposure mode20 dager28 dager46 dager46 + 10 dager
Economy mode34 dager48 dager80 dager80 + 40 dager

De nye Garmin Fenix 6 klokkene viderefører altså det elegante designet vi har blitt vant med fra tidligere Fenix modeller, og forbedrer det ytterligere ved å krympe rammene på den minste modellen til fordel for en større skjerm. Batteritiden har også tatt et lite kvantesprang på alle modeller. Dette skyldes nok i hovedsak at Garmin i de siste generasjoner pulsklokker har går over til å benytte en ny og mer strømgjerrig GPS-chip. GPS-chipen som benyttes i Fenix 6 klokkene er for øvrig den samme som benyttes i alle de nye Forerunner modellene som ble lansert i vår/sommer. Vi har tidligere testet alle disse modellene, og bruker de daglig per dags dato, og disse har levert svært gode resultater.

Garmin Fenix 6 kommer med alle de “nye” funksjonene som ble introdusert i Garmin Forerunner 945 tidligere i år, og har også noen ekstra funksjoner.

Funskjoner som er verdt å nevne:

 • Tynnere! 
 • Doblet lagringsplass gir mulighet for å legge inn dobbelt så mange sanger.
 • Nytt og sterkere materiale i skjermen skal hindre riper (Gorilla Glass 3).
 • Ny trenings- og restitusjonsanalyse sett på (tidligere sett på Garmin Forerunner 945).
 • Ny Garmin Elevate-pulsmåler på håndleddet for pulsoksygen-akklimatisering. Funksjonen lar deg overvåke blodoksygenmetningen, noe som er spesielt nyttig når du tilpasser deg høyder.
 • Pulsmåling på klokka selv under svømming.
 • Ny widget-visning med opptil 3 ulike widgeter på samme side.
 • Ny kondisjonsberegning og treningsstatus med justeringer for varme, høydeakklimatiseringsstatus, fokus for treningsbelastning, restitusjonstid og aerobe og anaerobe treningseffekter.
 • Ny og raskere prosessor skal gjøre innlasting og navigering i kart smidigere. Nytt GPS chipset fra Sony skal gi bedre batteritid og nøyaktigheten til GPS.
 • I tillegg til topografiske kart over Europa har klokken kart for 2000 skianlegg over hele verden.
 • Nytt kartlag. Velg om du vil se popularitetsruting direkte på klokka, marine kart eller høy kontrast eller mørkemodus.
 • ClimbPro deler motbakker på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å vise stigningsplanlegging og overvåkingsskjermbilder når du navigerer.
 • Ny PacePro-funksjon gir deg høydejustert tempoveiledning under løpeturen.
 • Ny strømstyring lar deg se hvordan ulike innstillinger og sensorer påvirker batterilevetiden til klokken, slik at du kan gjøre endringer som forlenger batteritiden underveis.
 • Støtte for multi-GNSS gir deg tilgang til flere globale nettverkssatellittsystemer (GPS, GLONASS og Galileo) for å spore i mer utfordrende miljøer enn med GPS alene.
 • Body Battery-energimåling hjelper deg å optimalisere kroppens energireserver ved hjelp av pulsvariasjon, stress, søvn og andre data, som måler når du er klar til å være aktiv eller når du bør hvile.
 • Ny ekspedisjonsmodus gir deg bedre batterilevetid, ved å redusere frekvensen på GPS-sporing.
 • Ny Garmin Trendline Routing Visibilty Pro. Viser de mest populære rutene i området rett på klokka.
 • Økt antall datafelter per side – fra 6 felter til 8.
 • Solcellelading på Fenix 6X! 

NB:
Garmin har akkurat lansert en serie nye modeller på IFA-messen i Berlin. Disse klokkene hører mer til i fitness-kategorien enn Garmin Fenix 6, men de har fått noen veldig interessante funksjoner. De gode nyhetene er at Garmin Fenix 6-modellene vil få nesten samtlige av disse funksjonene gjennom en programvareoppdatering - sannsynligvis innen september er over.

 • Følg animerte treningsøvelser direkte på klokken.
 • Opprett egne treningsprogram med animerte øvelser som guider deg gjennom hele økta.
 • Nye forhåndsinstallerte programmer for Yoga og Pilates med steg-for-steg guide for hvordan du skal gjennomføre det.
 • RespirasjonssporingHolder oversikt over hvordan du puster gjennom hele dagen, når du sover og under pusteøvelser og yogaaktiviteter.
 • Hydreringssporing: Hjelper deg å holde kontroll på væskeinntaket i løpet av dagen ved og enkelt la deg loggførehvor mye du drikker hver dag og å se hvor konsekvent du er fra dag til dag.
 • Ny funksjon som estimerer hvor mye du svetter i løpet av økta. Dette skal gjøre det enkelre å holde kontroll på væskeinntaket.

Verdt å merke seg er det at Garmin nå tilbyr Fenix 6 S og Fenix 6, to utgaver uten kart, musikk og WiFi. Da Garmin i fjor lanserte Fenix 5 Plus-serien ble samtlige modeller utstyrt med disse funksjonene, men ettersom mange prioriterte batteritid fremfor kart og musikk på klokka, fortsatte Garmin å selge mange av den nå drøyt to år gamle Fenix 5 og Fenix 5s. Det er med andre ord svært gledelig at Garmin har lansert sin nyeste modell med oppstart design og funksjonalitet i to utgaver som er strippet for de to mest strømkrevende funksjonene!

Alt i alt ligger Garmin Fenix 6 klokkene ann til å bli en ny storselger for Garmin. Denne gangen har de videreført de nye funksjonene som ble introdusert i Forerunner-serien for få måneder siden, og i tillegg gitt klokkene en batteritid som bør tilfredsstille selv de mest kravstore- i hvert fall dersom du går for Fenix 6X Pro Solar versjonen.

Ønsker du å kjøpe Garmin Fenix 6 kan du allerede sikre deg et eksemplar her:

Komplett oversikt over tilgjengelige klokker er her. Listen oppdateres fortløpende.

Kr frs 7327,-

#3 Garmin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 Plus ble lansert i fjor sommer og har tronet øverst på topplisten vår sammen med Forerunner 945 inntil Garmin Fenix 6 ble lansert nå nylig. Dersom du ikke har behov for de siste og mest avanserte funksjonene som du finner i Fenix 6, så er en av Fenix 5 Plus-modellene et meget godt kjøp!

Fenix 5 Plus-serien består av Fenix 5S Plus, Fenix 5 Plus og Fenix 5X Plus (i tillegg til både sapphire og titanium utgaver), men i motsetning til tidligere er klokkene nå tilnærmet lik. Det som hovedsaklig skiller de fra hverandre er størrelsen. Fenix 5S Plus er litt mindre og lettere for små håndledd. Fenix 5 Plus har nøyaktig samme funksjoner, men er litt større som følge av bedre batteritid, mens Fenix 5X Plus kommer med en ekstra led sensor for måling av oksygeninnhold i blodet. Denne funksjonen kan være nyttig for de som bruker klokken som et verktøy på ekspedisjoner i høyereliggende områder, men har foreløpig liten bruksverdi for vanlig bruk. Fremtidige oppdateringer kan åpne for nye funksjoner. Mange farger å velge mellom.

Klokkene i Plus-serien er oppdatert med kart, og du kan enkelt legge inn svært detaljerte kart fra Frikart.no dersom du ønsker høydekurver og små stier.

Garmin Fenix Plus-serien gir deg mulighet til å streame musikk direkte fra klokken! Har du et premium abonnement fra Spotify eller Deezer, kan du sømløst lytte til favorittlåtene dine rett fra klokken. I tillegg til musikk-mulighetene, har Garmin integrert Garmin Pay, muligheten for å betale med klokken uten at du har med deg penger eller mobil. Ellers har klokken alle de avanserte funksjonene du finner hos toppmodellene, og klokken ser i tillegg svært pen ut!

Er du glad i å svømme så kan Garmin Fenix 5 Plus by på avanserte data for svømmingen din. I basseng registrer den lengder, avstand, tempo, antall tak, tempo for tak og kalorier, samtidig som den gjenkjenner svømmestilen din. Utendørs registrer klokken talldata som distanse, tempo, antall tak, tempo for tak, kalorier, og den gir tilbakemelding om hvor effektivt du svømmer.

Enten du skal på fjellklatring i Himalaya, på SATS Elixia etter jobb eller på festgalla i smoking eller kjole, så gjør Fenix seg bra på armen. Klokka er som en personlig trener og den måler aktivitetsnivået ditt 24/7 og forteller deg når det er på tide å roe ned, eller å gire opp. Synkroniseringen skjer problemfritt gjennom  WiFi eller Bluetooth tilkoblingen med mobilen, og Garmin leverer en meget god app og nettjeneste.

Ønsker du deg en klokke med lengst mulig batteritid, velger du Fenix 5X Plus. I Ultra-trac mode varer denne opptil 70 timer, mens med GPS, optisk pulsmåler og musikk aktivert, varer batteriet i opptil 13 timer. Fenix 5S Plus har på grunn av sin lave vekt og slanke profil noe kortere batteritid, men skjermen har vokst fra fjorårets Fenix 5S uten at det har gått på bekostning av den ytre størrelsen på klokka. Her finner du garantert en farge og modell som passer deg perfekt.

Her finner du en omfattende test av Garmin Fenix 5 Plus!

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler).
 • Meget pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid. Opptil 7 dager i klokkemodus, 11 t i GPS-modus, 4,5 t med GPS, optisk pulsmåling og musikkfunksjon aktivert. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS og Galileo for mer pålitelige målinger.
 • Svært god kartfunksjon! Kan ikke anbefales varmt nok!
 • Garmin Pay gir mulighet til å betale med klokken.
 • Støtter streaming av Deezer og Spotify, samt lagring av musikk på klokka.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Gir også stormvarsel ved endring i været.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Sight´N GO funksjon for enkel navigering.
 • Avanserte talldata for svømming.
 • Egnet til både svømming og styrketrening.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen og gir mulighet til å lese hele meldingen. Kan også styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Garmin Coach gir deg tilpassede treningsprogrammer rett på klokka.
 • Egne funksjoner for golf. Last ned gratis kart for golfbaner over hele verden! Registrer slag og mye mer!
 • Automatisk opplasting til Strava, TrainingPeaks og andre 3.parts tjenester.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth for overføring av treningsøkter til nettet. Alle Fenix-plus modellene har WiFi for enkel opplasting av økter ved fravær av mobil, samt trådløs oppdatering.
 • Størrelse i mm.: Fenix 5 Plus: 47 x 47 x 15,8. Vekt: 86 g. Fenix 5x Plus: 51 x 51 x 17,5. Vekt: 96 g. Fenix 5s Plus: 42 x 42 x 15.4 Vekt: 65 g

Kr 5449,-

#4 Garmin Forerunner 935

Garmin Forerunner 935 er forgjengeren til Garmin Forerunner 945, og var sammen med Garmin Fenix 5 Plus-serien best i test. Forerunner 935 gir deg alt du trenger og mye mer i en liten og lett innpakning. Denne klokken er den ultimate treningspartner for deg som søker det beste på markedet til en god pris! Her får du alle nødvendige treningsfunksjoner, samt en god smartklokke som mottar varsler fra mobilen og kan styre musikken på telefonen.

Til tross for at Forerunner 935 og Fenix-modellene innehar omtrent de samme funksjonene, er Forerunner noe slankere og lettere enn Fenix-klokkene. Der for eksempel Fenix 5 veier 85 gram med silikonreim, veier Forerunner 935 kun 49 gram. Selv om forskjellen høres liten ut, så er det utrolig hvordan 36 gram forskjell merkes på en så lang vektarm.

Klokken finner raskt GPS-signalet og er klar til bruk nesten med en gang. Den innebygde pulsmåleren fungerer også overraskende bra, og generelt leverer den endre resultater enn Fenix-klokkene, til tross for at det er nøyaktig samme sensor. Her spiller nok vekt og størrelse en avgjørende rolle.

Brukergrensesnittet til Garmin er enkelt å lære seg, og gir enormt med tilpasningsmuligheter ettersom det er mulig laste såkalte "appen" til klokken som gjør at du kan tilpasse for eksempel klokkeskjermen, ulike aktiviteter, hvilke felter som skal vises under økta, osv..

Som Fenix 5 Plus kan Forerunner 935 også gi deg avanserte talldata fra svømmingen, og på grunn av sin slanke profil er dette klokken som foretrekkes av mange triatlonutøvere. Det er også mulig å kjøpe et hurtigutløser kit som lar deg enkelt og greit flytte klokken fra håndleddet ditt til en sykkel på få sekunder.

Trenger du hjelp til å komme i gang med treningen kan du enkelt og greit laste ned et treningsprogram fra Garmin Connect som du overfører til klokken, så gjør du enkelt og greit som klokken ber deg om.

NB: Selges også i en Bundle-pakke med to pulsbelter, ekstra reim og hurtigutløsersett til å feste på sykkel.

Her finner du: Garmin Forerunner 935 Tri Bundle

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i fiberforsterket polymer.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Svært god batteritid. Opptil to uker i klokkemodus, 24t i GPS-modus og 50t i UltraTrac. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for og raskere finne signalene. Kanskje den mest nøyaktige GPS-en av alle klokkene!
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Finn-tilbake funksjon.
 • Brødsmulenavigering.
 • Avanserte talldata for svømming.
 • Egnet til både svømming og styrketrening.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Garmin Coach gir deg tilpassede treningsprogrammer rett på klokka.
 • Egne funksjoner for golf. Last ned gratis kart for golfbaner over hele verden! Registrer slag og mye mer!
 • Automatisk opplasting til Strava, TrainingPeaks og andre 3.parts tjenester.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFi for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Størrelse i mm.: 47 x 47 x 13,9. Vekt: 49 g

Kr 3909,-

#5 Garmin Fenix 5/5S/5X

Som for den nyere versjonen Fenix 5 Plus er klokkene i denne serien fantastiske treningspartnere. I motsetning til Plus-modellene mangler Fenix 5 modellene kart (utenom Fenix 5x), Garmin Pay og musikk. Prisen er noe lavere, men funksjonaliteten er rett og slett helt topp!

Milrab selger Garmin Fenix 5S til en helt rå pris om dagen, og den anbefales virkelig! I motsetning til Fenix 5S Plus, så har "ikke-pluss-versjonen" relativt god batteritid. I tillegg ser klokka meget lekker ut. Denne vil du ikke ta av deg...

PS: Beste pris på markedet!

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Klokken er relativt liten og lett og holder seg i ro på armen. Denne modellen gir mest presise målinger av samtlige Fenix-modeller.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Svært god batteritid. Opptil to uker i klokkemodus, 24 t i GPS-modus. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for mer pålitelige målinger.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Finn-tilbake funksjon.
 • Brødsmulenavigering.
 • Avanserte talldata for svømming.
 • Med pulsbelte HRM Tri kan klokken registrere puls også i vann.
 • Finnes i tre ulike størrelser. 5S er litt mindre for mindre håndledd. 5X kommer med topografisk kart. Mange farger å velge mellom.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Mottar varsler fra mobilen og gir mulighet til å lese hele meldingen. Kan også styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Garmin Coach gir deg tilpassede treningsprogrammer rett på klokka.
 • Egne funksjoner for golf. Last ned gratis kart for golfbaner over hele verden! Registrer slag og mye mer!
 • Egnet til både svømming og styrketrening.
 • Automatisk opplasting til Strava, TrainingPeaks og andre 3.parts tjenester.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth for overføring av treningsøkter til nettet. Fenix 5s Sapphire, Fenix 5 og Fenix 5X har WiFi for enkel opplasting av økter ved fravær av mobil, samt trådløs oppdatering.
 • Størrelse i mm.: Fenix 5: 47 x 47 x 15,5. Vekt: 85 g. Fenix 5x: 51 x 51 x 17,5. Vekt: 98 g. Fenix 5s: 42 x 42 x 15. Vekt: 67 g

- Lite å sette fingeren på, men Fenix 5X er på grunn av sin høye vekt noe mer upresis på pulsmålingen. Dette skyldes at klokken beveger seg mer på håndleddet, og signalene kan bli forstyrret. Fenix 5S er nok den mest nøyaktige av disse tre klokkene.

Kr 4690,-

#6 Garmin Forerunner 645 Music

Garmin Forerunner 645 Music var selskapets første klokke med støtte for å spille/streame musikk direkte fra klokken! Forerunner 645 Music er en avansert klokke pakket inn i en enda mindre innpakning enn både Fenix 5-serien og resten av Forerunner-slektningene. I tillegg til musikk-mulighetene har Garmin integrert Garmin Pay, muligheten for å betale med klokken uten at du har med deg penger eller mobil. Ellers har klokken de aller viktigste funksjonene du finner hos toppmodellene, og klokken ser i tillegg svært pen ut!

Forerunner 645 kommer faktisk i to utgaver, og det eneste som skiller er muligheten for musikk på klokken eller ikke. Prisforskjellen er ubetydelig, så vi anbefaler absolutt versjonen med musikk.

Garmin har fått til et samarbeid med strømmetjenestene Deezer og Spotify, og endelig kan du legge ut på treningstur uten å måtte ta med deg telefonen for å høre på musikk! Klokka kan nemlig strømme de samme spillelistene som du har lagret på din Spotify konto (merk at du må ha Spotify Premium), og synkroniseringen av spillelister går trådløst og problemfritt over WiFi.

Du har også muligheten for å legge inn musikk er fortsatt til stede, og selve overføringen fra PC til klokke, går sømløst for seg. Kvaliteten på lyden er upåklagelig, og det er sjelden vi opplever brudd i kontakten mellom klokke og hodetelefoner. Det er rapportert om ulike opplevelser alt ettersom hvilke øretelefoner du bruker, men våre Jaybird Run XT og Jabra Elite 65T Active, fungerte strålende. For oversikt over hvilke hodetelefoner/øreplugger som fungerer best, kan det være verdt å ta en kikk på denne tråden i Garmin-forumet: Headphone test and experience.

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Avansert klokke i minimalt design. Ser lekker ut, og er i tillegg lett! Laget i rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • God batteritid til å være en musikk-klokke. 7 dager i smartklokkemodus, 14 timer i GPS-modus uten musikk, og 5 timer i GPS-modus med musikk og pulssensor aktivert.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS og Galileo for mer pålitelige målinger.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Har også temperaturmåler.
 • Kompass for enkel navigering.
 • Finn-tilbake funksjon.
 • Brødsmulenavigering.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Egnet til både svømming og styrketrening.
 • Garmin Coach gir deg tilpassede treningsprogrammer rett på klokka.
 • Automatisk opplasting til Strava, TrainingPeaks og andre 3.parts tjenester.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFI for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Støtter streaming av Deezer og Spotify, samt lagring av musikk på klokka.
 • Størrelse i mm.: 42,5 x 42,5 x 13,5. Vekt: 42,2g

Kr 3445,-

#7 Suunto 9 Baro

Det er snart 30 år siden finske Suunto kom med sin første multisportklokke, og siden den gang har de lansert nye treningsklokker på løpende bånd. De siste ti årene har de etablert seg som en solid leverandør på markedet og har blant annet et samarbeid med verdens beste ultraløpere, Kilian Jornet og Emilie Forsberg.

Suunto er kanskje den produsenten som har lagt mest vekt på design, og hver enkelt modell kommer i en rekke flotte fargekombinasjoner. Her finner du garantert en modell som kler deg like godt til den hardeste treningsøkta som til den flotteste festen.

Suunto benytter tre led dioder for å måle pulsen, men de har valgt å gå for en kombinasjon av to grønne og en gul. Flere farger skal i følge Suunto gjøre målingene mer nøyaktig ettersom fargetonen i huden kan påvirke målingene, og flerfarget lys vil redusere feilmarginen. Suunto kvidde seg lenge for å inkludere optisk pulsmåling i klokkene sine, og det forstår vi egentlig godt. Optisk pulsmåling er uansett ikke i nærheten av de reelle verdiene du får ved bruk av pulsbelte. At Suunto her faller igjennom skyldes nok i stor grad den høye vekten og profilen på klokken. De som velger Suunto 9 velger det likevel ikke fordi de ønsker seg denne funksjonen.

Suunto har svært mange klokker i familien, og et av deres nyeste tilskudd er toppmodellen Suunto 9 Baro. Mens Garmin tydeligvis har fokusert på mer "smartklokke-aktig" varianter av pulsklokker, har Suunto valgt å rette fokuset mot idretter som ultraløp og konkurranser som foregår over lang tid. Det betyr ikke at de ikke har alternativer for deg som vil ha en vanlig pulsklokke, men det Suunto virkelig kan er å lage holdbare og gode produkter som bare fungerer. Suunto 9 ble laget for å vare og vare.

GPS-en som benyttes er svært rask til å fange signalene, og Suunto har alltid vært gode på nøyaktige GPS-er. Suunto 9 har en ny GPS-chip (byttet fra SiRF til Sony), noe som fungerer veldig bra.

Batteritiden er selve høydepunktet på Suunto 9. For de som tidligere har slitt med å få batteriet tid å være gjennom lange konkurranser og treninger, har Suunto løst dette ved å gi deres nyeste tilskudd en "smart batterihåndtering" og FusedTrack, som sammen sørger for opp mot 120 timer batteritid! Dette er nok også grunnen til at klokka er såpass stor, men for de som har behov for lang batteritid, er dette utvilsomt løsningen. Selv om det kanskje ikke virker unikt med 120 timer- Spartan (eldre modell) varte jo over 140 timer, så er det spesielle med denne klokken at den gir 120 timer med nøyaktig sporing. Der de fleste klokker tilbyr utvidet batteritid ved å redusere antallet registreringen som GPS-en foretar til en registrering per minutt eller andre minutt, så bruker Suunto 9 en algoritme som kombinerer GPS (en registrering hvert 60. sekund), akselerometer, gyroskop og kompass, til å lage en nøyaktig sporing. Når du løper i ulendt terreng med mange små svinger, vil en GPS-sporing per minutt tegne en rett linje mellom registreringspunktene, og distansen og høydemetrene som klokke teller vil være langt mindre enn det du i realiteten har tilbakelagt. FusedTrack-funksjonen benytter alle de innebygde sensorene til å registrere avstanden du tilbakelegger mellom registrenreingspunktene til GPS-en, noe som sørger for en overlegent fra tracking selv i utvidet batterimodus! Ønsker du enda større nøyaktighet kan du velge å stille GPS-en til en registrering per sekund, og likevel ha 25 timer batteritid.

Suunto 9 er det soleklare valget for deg som ønsker en trofast og god venn uansett hvor og når du legger ut på tur. Du trenger ikke bekymre deg for at batteriet skal gå tomt, og selv om ikke klokken har integrert kart, så vil den pålitelige punkt-sporingen sørge for at du finner veien hjem. Du velger klokke fordi du ønsker det enkelt og funksjonelt, og fordi du synes puls, GPS og høydemeter er viktigere enn kart og musikk på klokke. Suunto 9 er laget for deg som trives med mange og lange treningsøkter. Enkelt og greit.

Heatmaps er et fantastisk verktøy som viser de mest populære rutene som er brukt av personer som bruker Suunto klokker og laster opp rutene til Suunto appen. Rutene er basert på millioner av registreringer, og nye ruter kommer hver dag. Du kan planlegge dine egne ruter ved hjelp av detaljerte topografiske kart, og deretter enkelt overføre de til klokken via appen.

Merk at Suunto er i ferd med å legge ned tjenesten Movescount og det arbeides med å flytte all treningshistorikk fra Movescount over i den nyere Suunto appen. En del brukere opplever problemer med synkroniseringen mellom klokka og appen, samt 3.parts tjenester som Strava, men Suunto jobber hardt for å utbedre dette.

NB: Suunto har lansert Sunnto 9 uten barometer. Denne klokken har ellers de samme funksjonene, men prisene er betydelig lavere. Her kan du kjøpe Suunto 9 til 3799,-!

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling). Suunto sin optiske pulsmåler er dessverre ikke i nærheten av Polar, Garmin og Coros, men leverer gode verdier når du er i ro (det viktigste er kanskje hvilepuls om natten).
 • Det skal sies at flere melder om gode målinger, og dette vil variere mye fra person til person.
 • Elegant design i rustfritt stål. Ekstra sterkt Sapphire-glass I skjermen.
 • Enorm (!!!) skjerm! Enkelt å lese selv i kraftig sollys.
 • Touchskjerm fungerer utmerket. Kan også bruke knappene for å navigere.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Meget nøyaktig GPS. Bruker GPS og GLONASS. Finner raskt signalet.
 • FusedTrack sørger for overlegent bra GPS-sporing i utvidet batterimodus!
 • Har både barometer og termometer. Barometer sørger for mer nøyaktig høydemåling og kan gi deg stormvarsel om været blir dårlig.
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • Overlegent god batteritid. 14 dager i klokkemodus. 25 timer i beste GPS-modus og opptil 120 timer i "Power Save" modus.
 • Suunto App gir deg mulighet til å lage dine egne sportsmoduser, se turene på kartet, og å planlegge nye ruter gjennom Heatmaps. Fantastisk funksjon når du skal utforske nye områder!
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 16.8. Vekt: 81 g

- Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen. Mottar likevel smartvarsler.
- Litt stor og tung.
- Ingen integrert Virtuell Partner.
- Ingen god måte å fjerne varsler på klokken selv om de er fjernet fra mobilen (står som ulest på klokken).

Kr 4715,-

pulsklokke test
#8 Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music gir deg avanserte funksjoner fra toppmodellene, til en MEGET god pris!

Garmin Forerunner 235 har vært favoritten vår blant budsjettmodellen, og stakk tidligere avgårde med tittelen "mest for pengene". Nå er arvtakeren klar, og Garmin Forerunner 245 tar det beste fra de dyreste modellene, og utvider funksjonaliteten fra 235 til å bli en klokke som er myntet til de aller fleste. Her får du en lett og kompakt klokke med tydelig og god skjerm, lang batteritid og meget god GPS og pulsmåling.

Garmin Forerunner 245 har den samme nye pulsmåleren som storebroren Forerunner 945, og denne har vist seg å være meget nøyaktig. Den har også innebygget akselerometer og gyroskop som bidrar til nøyaktig målinger når du løper innendørs på mølle.

Det den mangler er Garmin Pay (mulighet til å betale med klokka), kart barometer og termometer. De fleste treningsfunksjonene er likevel til stede. Om fokuset ditt er primært trening fremfor navigasjon og "outdoor"-funksjonene som finnes på Forerunner 945 og Fenix-modellene, så er dette et meget godt kjøp.

Soleklart mest for pengene!

NB: Finnes en versjon uten støtte for musikk, men ellers med de samme gode funksjonene, her: Garmin Forerunner 245

 • Svært god pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Pent design (passer også til hverdags) og stor og god lesbar skjerm. Laget i fiberforsterket polymer.
 • LETT! 38,5g
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • God batteritid. Opptil 7 dager i klokkemodus, 24t i GPS-modus. Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS og puls for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har både GPS, GLONASS og Galileo for og raskere finne signalene.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Støtter streaming av Deezer og Spotify, samt lagring av musikk på klokka.
 • Mottar varsler fra mobilen og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Egnet til både svømming og styrketrening.
 • Finn-tilbake funksjon.
 • Brødsmulenavigering.
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth og WiFi for overføring av treningsøkter til nettet. WiFI sørger for trådløs oppdatering av klokken.
 • Størrelse i mm.: 42,3 x 42,3 x 12,2. Vekt: 38,5 g

- Mangler barometer og termometer.

Kr 2820,-

#9 Polar Ignite

Polar Ignite er Polar sitt nyeste tilskudd til Polar familien. Her har Polar tørt å tenke helt nytt, og de lyktes til de grader!

Polar Ignite er den første pulsklokken som virkelig tar restitusjon og søvn på alvor. Denne klokken har en svært avansert søvnanalyse som bruker all informasjonen fra nattens søvn til å estimere hvor hardt du bør trene og hvor lenge du du bør restituere. Se for deg at du har hatt en elendig natts søvn. Sannsynligvis vil du ikke være like klar for en hard treningsøkt som du ellers ville ha vært. Polar Ignite skjønner dette, og gir deg tilbakemelding når du våkner om at du bør ta det rolig. Deretter foreslår den daglig 2-4 ferdiglagde treningsøkter som du kan velge mellom å gjennomføre. Øktene er delt inn i styrke, kondisjon og mobilitet.

Alle treningsøktene er nøye beskrevet på klokka med gode illustrasjoner av en person som utfører øvelsen. Her kan du være totalt "newbie" og likevel klare å gjennomføre øvelsene uten problem.

Polar Ignite er som Polar selv sier "klokken for deg som ønsker å bli den beste utgaven av deg selv". Vi mener Polar har helt rett, og selv om ikke Ignite har like mange treningsfunksjoner som mange andre klokker i testen, så har den kanskje de viktigste som skal til for å gjøre deg bedre!

Fra vår egen test:

Polar Ignite overrasker positivt fra første øyeblikk. I det du tar klokken ut av esken får du følelsen av å håndtere en premium klokke. Utseendemessig er den meget tiltrekkende, og den slanke profilen og lave vekten gjør den nesten ikke er merkbar på armen. Polar var tøff som tok sjansen på å gå enn helt egen retning med Polar Ignite, men det ser virkelig ut til at de har lyktes. Vi har testet mange helt vanvittige rå og avanserte pulsklokker, hvorav Garmin Forerunner 945 of Fenix 6 helt klart er de mest kompromissløse klokkene, men ingen andre pulsklokker har klart å gjøre det Polar Ignite gjør, nemlig å tenke på hodet som en like stor faktor for restitusjon som selve kroppen.

Polar Ignite holder ikke bare styr på treningen din, men den er også med på å motivere! De ferdiglagde treningsprogrammene fra FitSpark fungerer veldig bra, og det er lenge siden det har vært like moro å være i aktivitet. Polar Flow presenterer informasjonen over dagen og aktiviteten din på en lettforståelig måte, og det er faktisk noe du kan ha bruk for, ikke bare noe du lar ligge. Trener du målrettet mot en større konkurranse som et maraton, ultraløp, triatlon, etc., så anbefaler vi heller at du ser på Polar Vantage M, Vantage V eller Garmin Forerunner 945, men dersom du bruker trening som en viktig hverdags aktivitet, så kan Polar Ignite være et vell så bra alternativ.

Polar mener de har lagd klokke for deg som ønsker å bli den beste utgaven av deg selv. Og ja, vi kan skrive under på den påstanden. Polar Ignite kan komme til å bli en uvurdelig treningspartner fremover på veien mot den beste utgaven av deg selv.

 • God optisk pulsmåler.
 • Elegant design!
 • Slank profil og lav vekt.
 • Nydelig og kontrastrik skjerm.
 • Opptil 5 dager i normalt bruk.
 • FitSpark setter en ny standard for personlig tilpassede treningsprogram.
 • Nightly Recharge gjør en meget god jobb med å analysere søvnen og nattens restitusjon.
 • Serene, pusteøvelsen, fungerer bra for de som ønsker å benytte seg av dette.
 • Stabil og god GPS.
 • Enormt mange sportsprofiler.
 • Svært oversiktlig og god app.
 • Lettforståelig presentasjon av treningsdataene i appen.
 • Smarvarsler fungerer godt.
 • Rask synkronisering med mobilen.
 • Størrelse i mm.: 43,3 x 43,3 x 8,45. Vekt: 35 g

- Ikke mulig å slette smartvarslene på mobilen rett fra klokka.
- Støtter ikke ekstra sensorer som wattmåler, kadens- og fartsmåler til sykkel.
- Ikke mulig å ha always-on-display annet enn under trening.
- Ikke alltid like lett å vekke skjermen.

Kr 2299,-

#10 Coros Apex

Med Coros Apex redefinerer Coros ordet “brukervennlighet” og leverer en premium multisportklokke som bare fungerer!

Coros er kanskje ikke like kjent som sine storebrødre Garmin, Suunto og Polar, men det er på høy tid at sistnevnte ser seg tilbake over skuldrene og får øynene opp for en ny utfordrer. Det amerikanske selskapet Coros var lenge mest kjent for å levere sykkelhjelmer med innebygde musikkløsninger som gjorde at du kunne lytte og styre musikken direkte på hjelmen. I juni 2018 lanserte de (noe overraskende) sin første multisportsklokke, Coros Pace, en klokke som ved første øyekast var som en tro kopi av Garmin Forerunner 735XT. Og Coros skuffet ikke- for Coros Pace leverte både stabile og gode GPS-målinger, puflsmålinger og generell ytelse. Coros hadde inntatt pulsklokke-markedet med suksess på første forsøk.

Coros har hatt multisportutøveren i tankene når de lagde Coros Apex, og det er ikke tilfeldig at de har gått aktivt inn i ultraløper-miljøet og signert flere av verdens beste ultraløpere på sitt team. Klokken leverer nemlig overlegen batteritid og er i tillegg relativt slank og lett!

Coros Apex er en meget spennende pulsklokke som det er lett å bli glad i. Den er fullspekket med sensorer som barometer, gyroskop, akselerometer og termometer, og har alt det som hører en toppmodell til. Coros har gjort veldig mye riktig med sitt forsøk på å utfordre mer etablerte pulsklokke-produsenter som Garmin, Polar og Suunto, og lykkes på mange måter. Likevel, det er detaljer som gjør at de fremdeles henger etter på en del områder. Det store trekkplasteret til Coros Apex er det enkle brukergrensesnittet, lynkjapp synkronisering med mobilen og en helt vanvittig god batteritid! Skal du ha noe lignende må du opp på Suunto 9 Baro, men da vil du ikke få like god optisk pulsmåling, og klokken blir stører og tyngre. Coros Apex gir deg det nødvendige for å dra ut på lange treningsturer uten å bekymre deg for å gå tom for batteri, eller at du må ta en doktorgrad i cyberteknologi for å forstå hvordan du bruker klokka, eller tolker infoen som klokka gir deg etter økta. Alt bare fungerer.

Coros Apex fungerer også utmerket til hverdags takket være et lett og pent design. Samtidig er har Apex alt av hardvare som skal til for å gjøre den til den “ultimate” pulsklokken, så det er kun opp til Coros å implementere enda flere funksjoner i fremtidige oppdateringer. Og de kommer.

Her finner du: Coros Apex 42mm
Her finner du: Coros Apex 46mm

 • Stabil og lite tull!
 • Fantastisk bra batteritid!
 • Pen! Nydelig skjerm og diskret design.
 • Lett- kommer i to størrelser.
 • Meget nøyaktig GPS.
 • God optisk pulsmåler.
 • Superrask synkronisering mot mobilen.
 • Enkel og god app.
 • Fungerer bra som smartklokke, og du kan slette alle varslene på telefonen direkte fra klokka.
 • Genialt brukergrensesnitt på klokka- meget enkel i bruk.
 • Har alt av nødvendige sensorer; barometer, gyroskop, akselerometer og termometer.
 • Enkelt å importere ruter gjennom 3.parts apper.
 • En-knapp-systemet og dreibar krone fungerer overraskende bra.
 • Nye oppdateringer kommer hyppig!
 • Utskiftbare reimer.

- Mangler noen viktige aktivitetsprofiler.

Kr 3999,-

#11 Garmin Vivoactive 3 Music

Ønsker du en lekker smartklokke/pulsklokke med de aller mest nødvendige funksjonene? Vær så god- her har du Garmin Vivoactive 3 Music. Her får du pulsmåling på håndleddet, en nøyaktig GPS, god berøringsskjerm, Garmin Pay, mulighet til å lagre musikk på klokka eller streame offline Spotify, barometer, kompass og termometer i en liten og lett innpakning. Vivoactive 3 er i praksis en "light"-modell av Forerunner 645. Her får du nemlig det meste, men den mangler de mest avanserte løpefunksjonene som intervallinstillinger, restitusjonsrådgiver, automatisk opplasting til Strava m.m.. Det skal nevnes at klokken kan tilpasses ytterligere ved å laste ned et stort utvalg appen fra Garmin sin IQ-store, og at disse appene gir klokken flere funksjoner utenom det som er standard.

Vivoactive er modellen for deg som ønsker en klokke som ikke oser treningsklokke, men som kan passe like fint til finkjolen eller dressen. Klokken gir ekstremt mye for pengene og gir deg alle de viktigste funksjonene.

Som vanlig leverer Garmin varene når det kommer til nøyaktighet både på GPS og pulsmåling. Batteritiden er også imponerende med tanke på hvor slank og lett klokken er. Skjermen er lett å lese av selv i sterkt sollys, og berøringsskjermen fungerer strålende. Vi trenger ikke nevne alle funksjonene ettersom vi har oppsumert de flere ganger i Garmin sine tidligere modeller. Her får du bare virkelig mye klokke og eleganse for pengene! Velger du modellen uten mulighet for lagring av musikk vil du spare ytterligere noen hundrelapper, og dette er rett og slett et røverkjøp.

Her kjøper du Garmin Vivoactive 3

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler)
 • Avansert klokke i minimalt design. Ser lekker ut, og er i tillegg lett! Laget i fiberforsterket polymer og rustfritt stål.
 • Mange funksjoner. Kan tilpasses alle mulige aktiviteter.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • God batteritid til å være en smartklokke. 7 dager i smartklokkemodus, 13 timer i GPS-modus med pulssensor aktivert.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler, restitusjonsstatus og stressbelastning.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS og Galileo for mer nøyaktige målinger.
 • Barometer bidrar til mer presise høydemålinger og registrering av totale høydemeter. Har også temperaturmåler.
 • Kompass for enkel navigering.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen.
 • Egne styrke-og svømmefunksjoner.
 • Tilbake-til-start funksjon.
 • Mulighet for å betale med klokka gjennom Garmin Pay.
 • Mottar varsler fra mobilen, kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Størrelse i mm.: 43,1 x 43,1 x 13,1. Vekt: 39g

- Touchskjerm har sin fordeler og ulemper. Med hansker vil det være lettere å bruke knapper.
- Mangler de mest avanserte treningsfunksjonene som mulighet for å sette intervaller og restitusjonsrådgiver.

Kr 2845,-

#12 Garmin Forerunner 735XT

Tidligere ”best i test” vinner en rekke steder. Forgjengeren til Garmin Forerunner 935 står ikke tilbake for noe og tilbyr nesten alt du får i storebroren 935. Det som hovedsakelig skiller disse to er WiFi-tilkoblingen som du får på 935, noe som gjør at oppdateringer av programvaren i klokka skjer trådløst, og at treningsøktene lastes opp i nettskyen av seg selv så lenge du er tilkoblet et WiFi. Det siste er ikke så viktig ettersom treningsøktene lastes opp når pulsklokke synkroniseres med mobilen.

En annen forskjell er at denne modellen mangler barometer og termometer. Barometeret fungerer slik at det gir mer nøyaktig høydemåling ved hurtige opp- og nedstigninger ettersom det tar hensyn til trykkendringer. Om dette ikke er viktig for deg, så er Forerunner 735 et meget godt kjøp!

Ellers gir klokken deg alt du trenger av funksjonalitet når det kommer til treningsfunksjoner, og målinger. Nettjenesten til Garmin gir deg en god oversikt over arbeidet du har tilbakelagt, og kan brukes til å planglegge nye økter og ruter frem i tid.

 • Ok pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Mange funksjoner innpakket i minimal størrelse! Lett!
 • Lyssterk og god lesbarhet på skjermen.
 • Meget bra batteritid på to uker i klokkemodus, 24 timer i GPS-modus og 50 timer i UltraTrac-modus.
 • Rask og stabil GPS. Har også GLONASS for mer pålitelige målinger.
 • Mottar smartvarsler og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Avanserte treningsfunksjoner. Mulighet for sette opp egne intervaller.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • God og oversiktlig nettjeneste i Garmin Connect. Synkroniseres sømløst via bluetooth på mobilen.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 44,5 x 44,5 x 11,9. Vekt: 40,2 g

- Mangler barometer og termometer.

Kr 2495,-

#13 Garmin Forerunner 235

Nok en tidligere testvinner fra Garmin. Ikke overraskende har denne pulsklokken mange likhetstrekk med sine søsterklokker Forerunner 735XT og 935. Designet er det samme som for 735, men den har noen færre funksjoner innebygd i klokken. Etter at Garmin åpnet for å laste ned apper fra Garmin sin egen «butikk», på klokken, så har det blitt mulig å tilpasse klokken så den fungerer nærmest identisk som 735. Det største forskjellen er rett og slett pris. Denne pulsklokken er suverent god i sin prisklasse!

Skal du kjøpe en pulsklokke til godt under 2000kr, er det Garmin Forerunner 235 du skal velge.

 • Pulsmåling på håndleddet (optisk pulsmåler). Den lave profilen og vekten på klokken gjør at klokken holder seg i ro på armen, som igjen bidrar til mer nøyaktige målinger.
 • Mottar smartvarsler og kan styre musikk lagret på mobilen.
 • Slank, pent design og lav vekt.
 • Nøyaktig GPS som laster inn GPS signalene raskt.
 • Egen ”app-butikk” med mange ulike apper til klokka (gratis).
 • Muligheter for Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Synkroniserer trådløst med mobilen.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Svært mye for pengene!
 • Størrelse i mm.: 45 x 45 x 11,7. Vekt: 42 g

- Mangler barometer og termometer.

Kr 1871,-

pulsklokke test
#14 Polar Vantage V

Polar Vantage er etterfølgeren til Polar V800 og Polar M430 som begge har vært på markedet i mange år. Enten du er ute etter en klokke til løping, sykling, svømming eller styrketrening, så skal Vantage gjøre jobben som kreves.

Hva har endret seg?

I et marked der særlig tre store produsenter (Garmin, Suunto og Polar) skiller seg ut blant pulsklokke leverandørene, er det tydelig at de ulike produsentene går mer og mer sine egne veier og nærmest spesialiserer seg på enkelte målgrupper. Garmin har blitt en «alt-mulig-klokke» med flere smartklokke funksjoner. Suunto er klokken som rendyrker målgruppen som har behov for et verktøy som bare fungerer over mange timer, og som ikke byr på mye mer avansert enn en god GPS, pulsanalyse og overlegen batteritid.

Med Vantage modellene har Polar måtte ta sitt eget valg, og de har valg å prioritere det de allerede var gode på, nemlig pulsmåling. Polar Vantage V og Vantage M byr på neste generasjons pulsmåling, det de kaller Polar Precision Prime- en helt ny metode som kombinerer optisk pulsmåling med måling av hudkontakt, og dermed skal kunne utelukke bevegelser som forstyrrer pulssignalet og gir upålitelige målinger. Hvor bra dette fungerer kan diskuteres...

Vantage har hele ti led-dioder, hvorav fem grønne og fire gule. Den siste er rød og er enda ikke tatt i bruk, men kan komme til å få egne funksjoner i fremtidige oppdateringer. Ulik farge på led-diodene skal bidra til mer pålitelige målinger uavhengig av faktorer som:

 • Hudtype
 • Hudtemperatur
 • Blodsirkulasjon
 • Hudkontakt
 • Håndbevegelse
 • Størrelse på håndleddet

Polar har også inkludert fire små metall sensorer som måler hudkontakten og som skal sørge for at feilmålinger som følge av dårlig kontakt blir eliminert bort. Istedenfor at du plutselig ser pulsen gjøre et byks til svimlende 240 slag i minuttet, så vil klokken automatisk eliminere bort disse feilene i 60 sekunders blokker. Det vil si, selv om du ser at klokka viser unormalt høy puls, vil den etter 60 sekunder korrigere dette slik at den fjerner de unormale verdiene.

På samme måte som Garmin og Suunto leverer Polar en klokke som skal ta hjelpe deg å unngå overtrening og skader ved å legge til rette for optimal restitusjon. Mens de to førstnevnte benytter et allerede godt etablert og anerkjent system utviklet fra FirstBeat, har Polar valgt å satse på sitt egne algoritmer og beregninger for å estimere treningseffekten og restitusjonstiden- Polar Recovery Pro. Pulsmåling 24/7, samt en avansert algoritme som regner ut treningsbelastningen din gjennom de siste ukene, skal gi en mer nøyaktig tilbakemelding om når kroppen din er klar for aktivitet og når du bør prioritere å hvile.

Avansert løpsanalyse

De siste årene har løpsanalyse blitt mer og mer populært. Garmin og Suunto tilbyr allerede sine løsninger på dette ved å inkludere sensorene i pulsbelte eller som egne sensorer du fester til skoa. Polar er derimot den første på markedet til å tilby avansert løpsanalyse direkte fra klokke som du har festet til håndleddet. Hvis du lurer på hva løpsananalyse er for noe, så er det rett og slett en metode som bruker løpskraften din til å beregne muskelbelastningen, altså den belastningen som treningsøkten har på ledd, muskler og skjelettet. Dette kan være et nyttig verktøy i øvelser der endringer i intensiteten skjer svært raskt, som for eksempel intervaller og motbakkeløp.

God batteritid. Hva med GPS?

Selv om Suunto 9 troner øverst som batterikongen (120 timer), så har Polar gjort et solid forsøk på å overta tronen. Ingen andre klokker kan tilby 40 timer med 1-sekunds intervall på registreringen av GPS signaler og optisk pulsmålet aktivert. Dette gjelder riktignok for toppmodellen Vantage V, men også den rimeligere utgaven Vantage M gir deg solide 30 timer batteritid. (Jo hyppigere GPS signalet oppdateres, desto mer nøyaktig blir GPS posisjonen, distansen og høyden du tilbakelegger). Og nå vi snakker om GPS, for første gang har Polar gått over til å bruke samme GPS chip som Suunto valgte for sitt flaggskip Suunto 9. Her er det Sony som leverer varene.

Lettere og smidigere!

Ellers er det gledelig at klokkene har vært på slankekur både når det gjelder form og vekt. V800 var en relativt stor klokke og veide inn på 79g. Vantage V tikker inn på 66g, mens Vantage M ikke veier mer enn 45g. For den som ønsker å tilpasse klokken til antrekket, kan begge modellene tilpasses med utskiftbare reimer. Klokkene kommer øvrig i tre ulike farger. Polar Vantage V leveres i sort, hvit og oransje. Polar Vantage M i sort, hvit og rød. Begge modellene har en flott fargeskjerm, men kun Vantage V har touchskjerm i tillegg til knapper.

En gjennomført pulsklokke

Polar ventet lenge før de kom med sin nyeste toppmodell- kanskje litt for lenge. Man kunne håpt på et virkelig beist av en klokke som tilførte noen ekstra funksjoner som ingen av konkurrentene allerede hadde, men Polar klarer hverken å tilføre noe nytt, eller å gjøre det like bra som de beste i klassen allerede gjør det. Dessverre er ikke Polar Vantage V den toppmodell klokken som den fortjener å være, men klokken har til tross for en "dårlig start", blitt betydelig bedre etter de siste oppdateringene. Nå har du muligheten til å bruke inspirasjonen fra Polar Flow-samfunnet til å legge inn nye ruter som andre har løpt/syklet før deg, og du kan enkelt la klokken guide deg gjennom deres fotspor. I tillegg kan du med "tilbake til start"-funksjonen, være sikker på å finne tilbake til utgangspunktet dersom du legger ut på nye eventyr.

Polar skriver at de vil fortsette å implementere nye funksjoner i klokken, og det kan endelig virke som at utvikler-teamet deres tar dette seriøst. Tidligere har Polar lovt nye funksjoner i gull og grønne skoger, men aldri levert før langt på overtid. Denne gangen er det annerledes.

Polar har satset hardt på å lage en god optisk pulsmåler, men selv denne er ikke perfekt. Til steady state trening er målingene jevnt over god, men ved løping i nedoverbakke og intervalltrening, så faller den gjennom på lik linje med resten. Men når sant skal sies, om du først svir av 5000kr på en pulsklokke, så bør du også bruke noen hundrelapper ekstra på et pulsbelte!

Polar Vantage gir deg verken musikk i klokka, ingen kart og heller ikke mulighet til å betale bollene på Ullevållseter, men til gjengjeld får du full mulighet til å konsentrere deg om å trene. Likevel, til denne prisen ville vi heller spart halvparten av pengene og gått for en rimeligere Garmin, eller Polar M430.

 • God optiskt pulsmåler
 • Overlegen batteritid i 1-sek registrerings modus.
 • Måler løpskraft rett fra klokka.
 • Avansert restitusjonsrådgiver skal hjelpe deg å optimalisere treningen.
 • Svært enkel og oversiktlig app/programvare på nett.
 • Elegant design! Lett. 66g.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Barometer gir mer nøyaktige målinger av høyde.
 • God og responsiv touchskjerm.
 • Har GPS, GLONASS og A-GPS som gjør at klokken finner satellittene raskere.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • "Tilbake til start"-funksjon.
 • Avansert treningsanalyse, restitusjonsrådgiver og søvnanalyse.
 • "Route Guidance"- mulighet for å laste ned nye ruter fra Polar Flow og 3.parts programmer.
 • Smartvarsler på klokka.
 • Mulighet for personlige treningsprogram.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.
 • Vil få RR-registrering ved senere oppdatering.

- Svak lysstyrke på skjermen gjør det vanskelig å lese av skjermen.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.
- Ikke mulig å slette smartvarsler på telefonen direkte fra klokka.
- Problemer med å telle runder for innendørs svømming.

Kr 3999,-

#15 Polar Vantage M

NB: Vi har allerede skrevet langt om Polar sin nye Vantage serie under Vantage V. Det er svært mye likt mellom de to klokkene, og vi velger derfor her å trekke fram forskjellene.

Lett og smidig klokke for deg som ønsker mye for pengene

Vantage M ikke veier mer enn 45g. For den som ønsker å tilpasse klokken til antrekket, kan klokken enkelt tilpasses med utskiftbare reimer. Klokkene kommer i tre ulike farger; sort, hvit og rød, pluss en Limited Edition som du blant annet får kjøpt via linken her. Begge modellene har en flott fargeskjerm, men kun Vantage V har touchskjerm i tillegg til knapper.

Polar Vantage M er uten tvil en klokke det oser stil av. Den gjør lite ut av seg, men byr på mange funksjoner. I motsetning til storebror Vantage V, har M-serien er mye hyggeligere pris for de aller fleste, uten at det går på bekostning av de viktigste funksjonene. Klokken mangler touchskjermen, men det er definitivt ikke et savn. I tillegg er den faktisk enda lettere!

Det du mister fra Vantage V er blant annet:

 • Måling av løpskraft rett fra klokka.
 • Avansert treningsanalyse og restitusjonsveileder.
 • Kortere batteritid (fremdeles svært bra).
 • Barometer

Med andre ord er det svært lite som skiller de to modellene fra hverandre, og det er også grunne til at vi ikke er i tvil om hvilken av de to klokkene som er det beste kjøpet i forhold til prisen! Polar Vantage M kan anbefales alle som ønsker seg en allsidig og god klokke til alt fra løping, sykling, svømming, yoga, eller hva det nå måtte være!

 • God optisk pulsmåler.
 • MYE for pengene!
 • Meget god batteritid i 1-sek registrerings modus.
 • Svært enkel og oversiktlig app/programvare på nett.
 • Elegant design! Svært lett. 45g.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Har GPS, GLONASS og A-GPS som gjør at klokken finner satellittene raskere.
 • Avansert treningsanalyse og søvnanalyse.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • "Tilbake til start"-funksjon.
 • Smartvarsler på klokke.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.

- Svak lysstyrke på skjermen gjør det vanskelig å lese av skjermen.
- Mangler barometer.
- Ikke mulig å slette smartvarsler på telefonen direkte fra klokka.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.

Kr 2499,-

Suunto 5
#16 Suunto 5

Suunto 5 er finnenes seneste tilskudd til pulsklokke-familien, og som navnet på klokka antyder, bygger den videre på navneserien Suunto startet med da de i fjor sommer lanserte den nåværende toppmodellen Suunto 9 (Baro). Suunto 5 er ingen toppmodell, men erstatter mer eller mindre en av selskapets bestselgende klokker, Suunto Spartan Trainer.

Suunto 5 er en kompakt klokke som pakker mye funksjonalitet inn i en liten kropp. Klokkehuset er laget i forsterket polykarbonat, bezel av rustfritt stål og glasset i forsterket mineralglass. Klokken kommer i flere lekre farger og er lett å bruke som en hverdagsklokke uten at den oser "høy puls".

Rent funksjonsmessig har Suunto 5 et større fokus på stress- og søvnmåling enn de tidligere modellene. Suunto 5 registrerer stressnivåer og søvn for å sørge for at du er restituert og klar for din neste treningsøkt. Den bidrar også til at du kan vedlikeholde, eller forbedre ditt treningsnivå og din ytelse, og i tillegg gir klokken deg et estimat for VO2-max. Samtidig har Suunto 5 integrert en adaptiv treningsguide som automatisk tilpasser en 7 dagers treningsplan som skal hjelpe deg å komme i bedre form.

Suunto 5 mangler barometer og vil ikke være like presis på høydemålinger og totale antall høydemetre som f.eks. Suunto 9 Baro eller Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro, men den er likevel mer enn nøyaktig nok til å gi deg en god oversikt over høydemetrene dine.

Batteritiden er som nesten alltid med Suunto vært god- hele 40 timer med GPS aktivert! Du får over 80 sportsmoduser å velge mellom, og muligheten til å tilpasse de selv. En stor fordel er at den støttet multisport- altså mulighet til å endre sportsmodus underveis i en økt.

Suunto 5 er også en super treningspartner i svømmebassenget der den holder oversikt over antall bassenglengder du har tilbakelagt, og hvor effektivt du svømmer (SWOLF). Den viser også distansen du svømmer ved utendørs svømming.

Klokken sporer aktivitet og puls 24/7, samtidig som den fungerer som en enkel smartklokke og kan gi vise deg varsler fra telefonen direkte på klokka. Alt i alt er Suunto 5 er pulsklokke som gir deg mye for pengene og de aller viktigste funksjonene.

Merk at Suunto er i ferd med å legge ned tjenesten Movescount og det arbeides med å flytte all treningshistorikk fra Movescount over i den nyere Suunto appen. En del brukere opplever problemer med synkroniseringen mellom klokka og appen, samt 3.parts tjenester som Strava, men Suunto jobber hardt for å utbedre dette.

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling). Suunto sin optiske pulsmåler er dessverre ikke i nærheten av Polar, Garmin og Coros, men leverer gode verdier når du er i ro (det viktigste er kanskje hvilepuls om natten).
 • Elegant design i rustfritt stål og mange ulike farger å velge mellom.
 • Kompakt og lett!
 • Enkelt knappeoppsett med 5 knapper for enkel navigasjon i menyene.
 • Mange sportsmoduser å velge mellom!
 • Tillater hele 7 datafelter for hvert skjermbilde.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Meget nøyaktig GPS. Bruker GPS, GLONASS, Galilieo og QZSS for best mulig dekning.
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Støtter multisport funksjon (mulighet til å endre sport under aktivitet).
 • Automatisk opplasting til Strava, TrainingPeaks, Endomondo og andre populære 3.parts tjenester.
 • Aktivitetssporing 24/7 for puls, skritt og kalorier.
 • God trenings- og restitusjonsanilyse med foreslåtte treningsplaner.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • God batteritid. 7 dager i smartklokkemodus med 24/7 sporing og smartvarsler.20 timer i beste GPS-modus og opptil 40 timer i utvidet modus.
 • Mottar smartvarsler.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17. Vekt: 66 g

- Upålitelig optisk pulsmåler.
- Mangler barometer og termometer
- Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.

Kr 3285,-

#17 Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro

Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro er motstykket til Garmin Fenix 5S. Eller, kanskje ikke helt, men det var det som var tanken da Suunto lanserte en nettere utgave av Ultra-modellen som er Suunto sitt flaggskip. Spartan Sport kommer i to utgaver; en uten barometer, og en med barometer. Barometeret sørger for meg nøyaktig høydemåling, spesielt når du beveger deg i bratt terreng eller på  løpeturer i småkuppert landskap. Denne klokken gir deg det meste i en slankere utgave, og er en svært pen klokke. Er du på jakt etter en pulsklokke med høy wow-faktor, da er Suunto Spartan Sport HR Baro en pulsklokke det er verdt å se på. Merk deg at selv om klokken er lettere enn storebror Ultra, så er omkretsen på skjermen den samme. Det er kun tykkelse og vekt som skiller de rent fysisk.

Spartan Sport Wrist HR har som Suunto 9 tre led dioder for pulsmåling. Dersom du bruker pulsmålingen primært for å følge med hvordan hvilepulsen utvikler seg over tid, så er den mer enn god nok ettersom den måler jevnt over riktig så lenge du holder deg i ro. Dessverre faller den raskt gjennom så snart aktivitetsnivået tar seg opp.

Merk at Suunto er i ferd med å legge ned tjenesten Movescount og det arbeides med å flytte all treningshistorikk fra Movescount over i den nyere Suunto appen. En del brukere opplever problemer med synkroniseringen mellom klokka og appen, samt 3.parts tjenester som Strava, men Suunto jobber hardt for å utbedre dette.

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling). Suunto sin optiske pulsmåler er dessverre ikke i nærheten av Polar, Garmin og Coros, men leverer gode verdier når du er i ro (det viktigste er kanskje hvilepuls om natten).
 • Elegant design i rustfritt stål og mange ulike farger å velge mellom.
 • Touchskjerm for enkel navigasjon i menyene.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Meget nøyaktig GPS. Bruker GPS og Glonass.
 • Har både barometer og termometer. Barometer sørger for mer nøyaktig høydemåling og kan gi deg stormvarsel om været blir dårlig.
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava, TrainingPeaks, Endomondo og andre 3.parts tjenester.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • God batteritid. 14 dager i klokkemodus. 10 timer i beste GPS-modus og opptil 40 timer i "Power Save" modus.
 • Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Mottar smartvarsler.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17. Vekt: 74 g

- Touchskjerm kan være knotete å håndtere med hansker.
- Ingen integrert Virtuell Partner, men mulighet for å tilpasse klokken ved å laste ned app fra Movescount.
- Litt begrensede muligheter til å stille inn ønskede intervaller.

Kr 3899,-

pulsklokke test
#18 Suunto Spartan Sport Wrist HR

Suunto Spartan Sport Wrist HR er samme klokke som den nevnte Spartan Sport Wrist HR Baro over, men mangler barometer og er derfor ikke like nøyaktig på høydemåling og sporing som storebroren. Men, dette er Suunto sitt svar på Polar M430 eller Garmin Forerunner 235. Her er det mye klokke for pengene! Finnene har spesialisert seg på klokker til utholdenhetsutøvere, men det betyr ikke at de har glemt deg som foretrekker andre aktiviteter, enten det er styrketrening, tennis, roing eller hva det måtte være. Her  har du mulighet til å tilpasse klokken slik du selv ønsker, og på samme måte som med Garmin kan du laste ned appen for å gjøre klokken enda mer personlig.

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling). Suunto sin optiske pulsmåler er dessverre ikke i nærheten av Polar, Garmin og Coros, men leverer gode verdier når du er i ro (det viktigste er kanskje hvilepuls om natten).
 • Svært tøff klokke i rustfrist stål som tåler det meste, men likevel meget pent design. Laget i rustfritt stål.
 • Touchskjerm fungerer bra. Kan også bruke knappene på siden.
 • Rask å finne GPS-signalet.
 • Mange ulike ferdig programmerte treningsformer å velge mellom. Apper gir mulighet til å tilpasse klokken mer personlig.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Suunto-appen gir deg en god og oversiktlig nettjeneste med muligheter for å lage treningsøkter, treningsmål, laste ned andres treningsruter, etc..
 • Suunto Heatmaps gir deg en oversikt over de mest populære rutene i et område. En fantastisk bra funksjon når du skal utforske nye stier!
 • God batteritid på 10 timer i treningsmodus, 40 timer i sparemodus.
 • Mottar smartvarsler, men ingen mulighet til å slette varslene.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 16,8. Vekt: 74 g

- Mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
- Mangler barometer som blant annet Garmin Fenix-klokkene og Forerunner 935 og 645 Music har.
- Ikke støtte for GLONASS, kun GPS.
- Ikke temperaturmåler.

Kr 3899,-

#19 Garmin Forerunner 45

Garmin Forerunner 45 er Garmin sin rimeligste pulsklokke, men setter funksjon og ytelse sammen til en liten kraftpakke som kan gi deg mye treningsglede.

Garmin Forerunner 45 er Garmin sin rimeligste pulsklokke i Forerunner-serien, og er en klar oppgradering fra forgjengeren Forerunner 35. Utfordringen til Garmin ligger i å konkurrere ut sine egne modeller som nå er både ett og to år gamle, men som var blant de mest avanserte pulsklokkene på markedet da de ble lansert og fremdeles er meget gode klokker. Pulsklokker faller raskt i pris når det kommer nye modeller, og ser vi på Garmin Forerunner 235 og Garmin Forerunner 735XT, så finner du begge dise klokkene til rundt 2000kr. Disse klokkene har en eldre pulsmåler enn Forerunner 45 og er på langt nær like nøyaktige.

Forerunner 45 skilter derimot med en bedre optisk pulsmåler, en meget pen fargeskjerm og ikke minst et nyere grensesnitt/menysystem som er veldig lett å bruke. Likevel, det blir litt opp til deg selv å velge hva du ønsker å prioritere. Dersom du for det meste løper eller ønsker en klokke med mest mulig nøyaktig 24/7-sporing, så anbefaler vi klart Garmin Forerunner 45. Den nye Garmin Elevate-sensoren er rett og slett meget god og kan gi deg mye glede av klokken selv uten pulsbelte.

Her finner du: Garmin Forerunner 45
Her finner du: Garmin Forerunner 45S

 • Meget god pulsmåling på klokka!
 • Liten og lett!!
 • Kommer i to ulike størrelser (38mm og 42mm).
 • God nøyaktighet på aktivitetsmåleren/skrittelleren.
 • God nøyaktighet på GPS-en, og rask til å finne signalene. Har både GPS, GLONASS og Galileo.
 • Svært enkelt brukergrensesnitt.
 • God app og nettjeneste.
 • Garmin Coach treningsprogrammer er veldig motiverende.
 • Mulige til å endre innstillinger rett fra klokka.
 • Smartvarsler og mulighet til å styre musikken på telefonen.
 • Ny kondisjonsberegner.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

- Kan bli litt for "enkel" for deg som ønsker en skikkelig treningsklokke.
- Mangler barometer, termometer og gyroskop.
- Savner mer info på skjermbildene under trening.
- Mangler støtte for Bluetooth-kompatible sensorer.

Kr 1824,-

#20 Polar M430 HR

Polar levde lenge på den rimelige, men svært gode Polar M400 før de stolt kunne presentere Polar M430. Klokken har nå blitt "erstattet" av Polar Vantage M, men har i løpet av årene rukket å bli en bestselger for det finske firmaet, og selger fremdeles meget godt.

Polar M430 har de viktigste funksjonene en god treningsklokke skal ha, og i tillegg kan den skilte med en relativt god pulsmåler på håndleddet. Der Garmin bruker tre led dioder på pulsmåleren, har Polar M430 seks dioder for å øke presisjonen. Polar har på flere av sine modeller hatt svært nøyaktig GPS-signal, og M430 er intet unntak. I likhet med den mer avanserte modellen Polar V800 Polar integrert A-GPS (assisted GPS) som hjelper til å finne signalene raskere. Løper du innendørs vil en bevegelsessensor i klokka sørge for å registrere både fart og distanse. Det eneste klokka mangler er barometer. Barometeret registrer trykkfall/trykkstigning etterhvert som du beveger deg høyere eller lavere i terrenget, og vil kunne gi en mer presis høydemåling. I tillegg kan barometeret sørge for at du får værmeldingen rett på hånden.

M430 fungerer også som en enkel smartklokke ved at den mottar varsler fra mobilen, men ikke i like omfattende grad som de mer avanserte klokkene i testen, eller de nyere Polar modellene Vantage V, Vantage M og Ignite. Der de nyere modellene gir deg mulighet til å "åpne" meldingen for å lese innholdet, får du hos Polar M430 kun et varsel med hvem meldingen er fra.

Polar sin største fordel er brukervennligheten. Klokken er veldig enkel i bruk, og det er nesten ikke mulig å "rote" seg bort i menyene. Appen "Polar Flow" er god og oversiktlig og viser deg all informasjon du trenger å vite om treningen og dagen din. Klokka måler puls 24/7 og registrer hvor aktiv du har vært. En annen kjekk egenskap er muligheten til å legge inn tilpassede treningsprogrammer fra Polar.

Alt i alt er Polar M430 alt en god pulsklokke skal være. Enkel i bruk, nøyaktig og pålitelig, og ikke minst god å ha rundt armen. Til tross for at klokken begynner å bli litt gammel, så leverer den likevel varene. Når du kan få alt dette til rundt 1500kr, da er det ikke så mye mer å be om.

 • God optisk pulsmåling!
 • Lett! Kun 56,6 gram.
 • God lesbar skjerm, selv i sollys.
 • Enormt mange ulike sportsprofiler. Passer alle mulige aktiviteter.
 • God batteritid. Opptil 20 dager i aktivitetsmodus, 8 timer med GPS og puls aktivert.
 • Mulighet for å stille oppdateringsfrekvens for GPS slik for å forlenge batteritiden.
 • Registrer aktiviteten din 24/7, både skritt, kalorier og puls. Viser treningsbelastning, treningsfordeler og restitusjonsstatus.
 • Rask og stabil GPS. Har også A-GPS for å raskere finne satellittene.
 • God nettbasert tjeneste for oppsett av treningsøkter og analyse av treningen. Appen Polar Flow er oversiktlig og enkel i bruk. Enkel oppdatering av software.
 • Mottar varsler fra mobilen, men kan ikke styre musikk lagret på mobilen slik som Garmin-klokkene.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner og å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • Størrelse i mm.: 12 mm tykkelse. Vekt: 56,6 g

- Mangler barometer for nøyaktig høydemåling og værvarsel.
- Kan ikke styre musikken på mobilen.
- Skulle gjerne hatt mulighet til å lese innholdet i lengre meldinger (smartvarsel).
- Teller ikke runder under svømming innendørs.
- Treg synkronisering.
- Mangler WiFi for automatisk opplastning av treningsøkter.
- Litt utfordrende å koble til lader skikkelig.

Kr 1559,-

#21 Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Suunto Spartan Trainer Wrist passer deg som ønsker en funksjonell, men likevel diskret klokke. Den rimeligste varianten kommer med glassfiber forsterket polyamid materiale, men du kan også få en mer “eksklusiv” variant i rustfritt stål til noen få hundrelapper ekstra. Skjermen er klar og tydelig, men ikke like høyoppløst som på de andre Suunto-modellene. Den har de aller viktigste funksjonene som innebygd pulsmåling på håndleddet, 24/7-aktivitetssporing, intervall-funksjoner og smartvarsler fra mobilen. GPS-en god, men ikke like nøyaktig som hos Suunto sine mer påkostede modeller. Spartan Trainer Wrist ble i sommer erstattet av Suunto 5, men fremstår likevel som en meget god klokke til en bra pris!

Merk at Suunto er i ferd med å legge ned tjenesten Movescount og det arbeides med å flytte all treningshistorikk fra Movescount over i den nyere Suunto appen. En del brukere opplever problemer med synkroniseringen mellom klokka og appen, samt 3.parts tjenester som Strava, men Suunto jobber hardt for å utbedre dette.

 • Pulsmålingen på håndleddet (optisk pulsmåling). Suunto sin optiske pulsmåler er dessverre ikke i nærheten av Polar, Garmin og Coros, men leverer gode verdier når du er i ro (det viktigste er kanskje hvilepuls om natten).
 • Liten og lett.
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning)
 • Bra batteritid. 10 timer med best GPS-nøyaktighet, opptil 30 timer i sparemodus. .
 • God og oversiktlig meny.
 • Mange sportsprofiler/aktiviteter å velge mellom.
 • Kan kobles til flere sensorer som hastighetssensor, watt-måler, etc..
 • Aktivitetssporing 24/7, både skritt, kalorier og puls.
 • Mulighet for å stille inn intervaller.
 • Automatisk opplasting til Strava.
 • God batteritid. 14 dager i klokkemodus og 10 timer i GPS-modus.
 • Suunto Heatmaps som de allerede nevnte Suunto-klokkene.
 • Mottar smartvarsler, men mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Størrelse i mm.: 46 x 46 x 15,7. Vekt: 56 g

- Ikke støtte for Glonass, kun GPS.
- Mangler barometer og temperaturmåler.
- Ingen integrert Virtuell Partner.

Kr 1946,-

#22 Polar V800 HR

Polar kom sent, men godt da de lanserte pulsklokken V800, og klokken var en liten revolusjon i pulsklokke-verdenen da den kom. Modellen har nå rukket å bli fem år gammel, og har blitt erstattet av Polar Vantage V. Til tross for dette er V800 fremdeles en populær modell, og det er en klokke som er relativt enkel i bruk og lett å lære seg.

V800 har en rekke avanserte funksjoner som ”tilbake til start”, muligheter for å definere treningsmål og å lage treningsøkter selv, og kanskje den mest nøyaktige GPS-en.

I tillegg til pålitelig pulsmåling med pulsbelte, tilbyr Polar V800 RR-registrering. RR-intervallene er tiden mellom to hjerteslag som følger etter hverandre, og hjertefrekvensen (HRV) er variasjonen mellom RR-intervallene. Enkelt oppsummert vil en lavere RR-verdi være et tegn på utmattelse (enten stress, sykdom, overtrening), mens en høyere verdi (som regel er verdien mellom 0,5-2), er tegn på at man er uthvilt.

Velger du V800 får du en god pulsklokke med mange avanserte treningsfunksjoner, men husk at denne modellen begynner å bli gammel, og du finner mer avanserte klokker til en bedre pris.

 • Svært enkel i bruk. ”Push and go!”
 • Pent design, men kan virke litt stor for små håndledd. Laget i aluminium og rustfritt stål.
 • Viser treningseffekt, treningsstatus og kondisjonsestimat.
 • Svært nøyaktige GPS. Mangler GLONASS, men har A-GPS som gjør at klokken finner satellittene raskere.
 • Barometer gir mer nøyaktige målinger av høyde.
 • God batteritid. 13 timer med GPS og pulssensor aktivert. Opptil 50 timer i "power save" mode.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • Eneste klokke med mulighet for å måle RR-variasjon.
 • Svært bra app og nettjeneste for oversikt og trening og treningsplanlegging.
 • Kan motta smartvarsler på klokka, men mangler ytterligere funksjoner som man får med for eksempel Garmin Fenix- og Forerunner modellene.
 • Muligheter for Ghost Race/Virtual Partner
 • Sømløs synkronisering med mobilen via bluetooth.
 • “Tilbake til start” funksjon.
 • Tykkelse i mm.: 12,7. Vekt: 79 g

- Ikke temperaturmåler.
- Kan ikke gi stormvarsel eller værvarsel.
- Litt stor.
- Aktivitetssporingen er ikke like nøyaktig som for klokkene med optisk pulsmåler.

Kr 3295,-

#23 Suunto Spartan Ultra HR med pulsbelte

Suunto Spartan Ultra HR er en kraftig klokke som tar opp kampen med Garmin sin Fenix-serie. I motsetning til Garmin Fenix har ikke Spartan Ultra innebygd pulsmåler. Som Suunto Sport har denne klokka touchskjerm, men i tillegg har den tre betjeningsknapper. Funksjonen ”FusedAlti” kombinerer GPS og barometertrykk for nøyaktig høydeinformasjon, og selv om den innehar alle tenkelige treningsfunksjoner, så er dette en pulsklokke for den som trives best ute. Suunto har helt klart truffet på designet og appellerer til den som også ønsker en stilig treningsklokke som fungerer like godt i treningsstudio som på fjellet.

NB: Legg merke til at prisen for denne klokken er med pulsbelte. 

 • Røff klokke i rustfrist stål som tåler det meste, men likevel meget pent design. Laget i titanium.
 • Svært nøyaktig GPS og høydemåler, skyldes blant annet funskjonen FusedAlti som vi har nevnt tidligere. Har også GLONASS, barometer og termometer. Barometer gir mer nøyaktig høydemåling, pluss stormvarsel- perfekt for deg som ferdes mye ute!
 • Mange ulike ferdig programmerte treningsformer å velge mellom. Over 80 ulike aktiviteter!
 • Gir oversikt over treningseffekt, treningsstatus og EPOC (treningsbelastning).
 • God og oversiktlig meny.
 • Aktivitetssporing 24/7 for skritt og kalorier.
 • God og oversiktlig nettjeneste i Suunto Movescount med muligheter for å lage treningsøkter, treningsmål, legge til andres treningsruter og økter etc..
 • Suunto Heatmaps som de allerede nevnte Suunto-klokkene.
 • God batteritid med 18 timer i treningsmodus og 140 timer i GPS-sparemodus.
 • Mottar smartvarsler, men mangler muligheten til å styre musikk lagret på telefonen.
 • Størrelse i mm.: 50 x 50 x 17 Vekt: 73 g

- Mangler pulsmåler på håndleddet.
- Begynner å bli gammel, så kjøp anbefales kun hvis prisen er riktig.

Kr 4995,-

 

Dette bør du vite

Optisk pulsmåling

Det har etterhvert blitt svært vanlig at pulsklokkene kommer med integrert pulsmåler i klokken, såkalt optisk pulsmåler. De ulike merkene benytter seg at forskjellige typer sensorer, og noen er mer nøyaktige enn andre. Det er likevel verdt å merke seg at ingen er perfekte, og optisk pulsmåling kan ikke sammenlignes med presisjonen du får ved å bruke vanlig pulsbelte. Som regel går økt vekt og størrelse på klokken ut over presisjonen på målingene ettersom klokken oppfatter ristingen og slagene når klokken beveger seg på armen som ekstra pulsslag. De minste og letteste klokkene gir derfor jevnt over mer pålitelige målinger. Et godt eksempel på at “lav vekt og profil” som regel er bedre, er Garmin Forerunner 45. Denne klokken er blant de minste og letteste i testen, men leverer også jevnt over best resultater på den optiske pulsmålingen.

 

GPS, GLONASS og Galileo

Når det gjelder GPS nøyaktighet benyttes det i hovedsak to ulike systemer. GPS er det amerikanske satellittsystemet, mens GLONASS er det russiske satellittsystemet. Tidligere brukte de fleste klokker kun GPS, men det har blitt vanligere å benytte begge systemene. De nyeste modellene støtter også et tredje satellittsystem, Galileo, som er det europeiske. Å benytte flere satellitter er i utgangspunktet en gode ide for å forsterke signalene og å etablere raskere forbindelse med satellittene når du slår på klokken.

For å starte sporingen kreves kontakt med minimum fire satellitter. Tett skog eller et bylandskap med mange høye bygninger vil redusere signalene og kan gjøre det vanskelig å få kontakt med satellittene. Klokkene kan bruke det ene aller det andre systemet, men ikke begge eller alle tre samtidig. Om du aktiverer både GPS, GLONASS og Galileo, velger klokken selv det alternativet som er best. I de fleste tilfeller er GPS best utendørs, mens GLONASS har vist seg å ha sin styrke i urbane områder.

En ting som er viktig å merke seg med klokkene er nøyaktigheten på GPS-en. Til tross for at to klokker kan benytte samme GPS chip, så betyr dette ikke at de sporer 100% likt. Algoritmer og programvare er med på å påvirke hvor nøyaktige GPS-ene måler, og ikke minst utformingen av klokken og antennen som sitter innebygd i klokkehuset.

Generelle tips:

De fleste pulsklokkene so selges i dag kommer uten beltet inkludert, men det finnes likevel enkelte “bundles” eller pakker “pakker” som inkluderer pulsbelte. Pulsklokkene som kommer med pulsbelte i pakken koster litt mer, men er rimeligere enn å kjøpe pulsklokke og belte løst hver for seg. Fordelen med pulsbelte er at det er mye mer nøyaktig enn pulsmåling på håndleddet, og enkelte av beltene som for eksempel Garmin HRM Run og Garmin HRM Tri, vil også gi deg mer avansert informasjon om løpingen din ettersom de registrer informasjon som ikke klokke får med seg.

Hvor pålitelig optisk pulsmåling er vil variere fra person til person, valg av aktivitet, omgivelse- og kroppstemperatur, raske svingninger i puls m.m.. Enkelte opplever også at pulsen som klokka registrerer vil påvirkes av kadensen man utfører en bevegelse i, altså hastigheten. Løper du raskt kan klokka tolke hvert slag i det du treffer bakken som ett pulsslag, og med den vanlige hjerterytmen i tillegg så vil klokka vise altfor høy puls. Dette er faktorer som er irrelevant ved bruk av belte.

 

Pulsklokker vs. smartklokker

Det som til slutt bør avgjøre hvilken klokke du bør kjøpe, er hva slags formål du ønsker å bruke klokken til. Dersom ønsket er å ha en smartklokke som du “kan” trene med, så kan faktisk vanlige smartklokker som Apple Watch, Samsung Gear, Huawei Watch GT, etc., være vell så bra. Det som gjerne er begrensingen for disse klokkene er den korte batteritiden. For mer langvarig aktiviteter vil det være fordel å gå for en av modellene i listen over.

Vi har blant annet testet smartklokken Huawei Watch GT her.

Go to the Top

DEL
Kommentarer