deficit deadlift
159
0

Kanskje har du aldri hørt om deficit deadlift, men utfører du denne øvelsen noen uker fremover, kommer vanlig markløft til og føles som en lek.

Markløft, selve keiseren av underkroppsøvelser, bør være en obligatorisk øvelse i ethvert styrketreningsprogram.

 

Trikset som hjelper deg

Markløft kan utføres på mange måter, og en av de beste for å hjelpe deg i den innledende fasen av løftet, er deficit deadlift. Mange styrketreningsmiljøet har en teori om at “dersom du løfter fra en stor høyde (10 cm eller mer), vil øke styrken din i vanlig markløft. Det vil det ikke. Å løfte fra en så stor høyde er nemlig altfor ulikt den vanlige markløftet at det har stor overføringsverdi.

Men, med en mindre oppbygning, f.eks. en standard 20 kg vektplate, så er posisjoneringen mye mer lik en vanlig markløft, og overføringsverdien blir derfor også mye større. Cluet er at den innledende fasen av løftet blir litt tyngre enn i vanlig markløft, og nettopp dette er årsaken til at du bør prøve å løfte fra en liten høyde.

Fordelene ved deficit deadlift er som følger:

  • Den innledende fasen av løftet blir litt tyngre.
  • Bevegelsesmønsteret forblir det samme.
  • Høy overføringsverdi til vanlig markløft.
  • Økt styrke gjennom hele bevegelsesbanen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Prøv dette

Trikset er å løfte deficit deadlift over en litt lengre periode, for så å gå tilbake til vanlige markløft. Forsøk å løfte markløft fra en 20 kg vektplate i treningsøktene dine den neste måneden, og deretter kan du teste hvordan det føles å løfte vanlige markløft med den samme vekten. Du kommer til å bli overrasket over hvor lett det føles.

Legg gjerne inn perioder der du løfter deficit deadlift i perioder på 3-4 uker før du går tilbake til vanlige markløft. Det er heller ingenting i veien for at du kun løfter deficit deadlift.

 

Kilde
Carter, Paul. (2018). Tip: The 1-Plate Deficit Deadlift. T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer