141
0

Har du noengang forsøkt en Airdyne sykkel? Dette er det ultimate verktøyet for rask og effektiv kondisjonstrening!

Alle sykler for innendørs bruk er ikke lagd likt. Du kan lett sykle en time på en spinningsykkel, men ikke prøv dette på en Airdyne sykkel.

Dette skyldes at Airdyne sykkelen er selve kongen av motstandstrening på sykkel. Jo hardere du jobber, desto tyngre blir det. Ulikt en spinningsykkel som henter motstanden fra et svinghjul med en belastning du selv bestemmer, så henter Airdyne sykkelen motstanden fra en stor vifte; “Jo mer kraft du generer gjennom pedalene og hendlene du trekker/skyver, desto mer motstand generer sykkelen tilbake”.

 

Perfekt for korte og intensive økter

Dette er også en an grunnene til at så mange utøvere, og særlig crossfitere sverger til nettopp denne maskinen. Det er IKKE maskinen for lange økter på moderat nivå, men for raske og effektive økter- gjerne kombinert med annen styrke- eller kondisjonstrening.

En annen grunn til at øvelsen er så populær er at den ikke krever noen som helst teknikk. Airdyne sykkelen er også svært snill mot musklene og leddene dine, og det er nærmest null fare for å kunne skade seg under øvelsen.

Når du skal trene på en Airdyne sykkel bør du enten legge opp øktene etter tid (korte og intensive intervaller med korte pauser mellom arbeidsperiodene), eller etter watt (et mål på mengden arbeid du utfører). For eksempel kan du legge opp til sprinter på maksimal innsats der du tar sikte på å nå maks watt, eller å holde en relativt høy watt over litt lengre tid.

Airdyne sykkel
Airdyne sykkel er et effektivt verktøy for å trene kondisjon og kraftutvikling. Men ikke tro du skal sykle like lenge som en vanlig spinningøkt…

Airdyne trening for økt utholdenhet og kraft

Her er to watt-baserte økter som både utfordrer utholdenheten og kraftutviklingen din:

Start med å varme opp på sykkelen først, og gradvis øk hastigheten. Du behøver også å finne ut hva maks watt verdien din er. Dette kan du enkelt gjøre ved å gjennomføre noen korte 10 sekunders sprinter der du gir alt du har. Observer den høyeste watt verdien underveis, og bruk dette som din maks watt. Etterhvert som ukene går, kan du bruke denne verdien til å sammenligne resultatene og forhåpentligvis se en fremgang.

Treningsøkt 1: Kondisjonstrening

Varm opp i 2 minutter, deretter gjennomfør følgende intervaller:

  • 15 sekunder på 65% av maks watt.
  • Deretter sykler du rolig i 45 sekunder.
  • Gjenta 9 ganger.

 

Treningsøkt 2: Utvikle kraft

Varm opp i 2 minutter på rolig hastighet før du avslutter med to 10 sekunders intervaller.

  • Hvil 1 minutt. Deretter gjennomfører du intervaller på 6 sekunder på maks watt, hviler 1 minutt og sykler nye 6 sekunder.
  • Gjenta til du ikke lenger klarer å holde maks watt under intervallene.

 

Kilde
Mensjournal.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer