proteinshake
136
0

Proteiner har helt essensielt for en velfungerende kropp og har mange ulike funksjoner i kroppen. Faktisk kan det gjøre at du føler deg mer våken i hverdagen.

Blant vektløftere blir proteiner sett på som en nødvendighet for å bygge større og sterkere muskler, men proteiner har langt flere fordeler med seg enn det vi får ut av de i treningsrommet. Proteiner innehar egenskaper som er bra for energinivået, restitusjonen og for å styrke immunforsvaret. Ved å innta proteiner jevnlig gjennom dagen kan du effektivt motvirke trøtthet og sannsynligvis øke produktiviteten i hverdagen.

 

Hvorfor hjelper proteiner?

Proteiner er et essensielt makronæringsstoff som finnes i hver eneste celle i menneskekroppen. De består av aminosyrer lik de vi finner i glukose, men i tillegg inneholder alle proteiner nitrogen. For at kroppen skal klare å fordøye proteiner til aminosyrer, er den først nødt til å kvitte seg med nitrogenet. Denne prosessen avgir energi relativt langsomt, og det er energi som vil hjelpe deg å unngå trøtthet og å booster energinivået i kroppen.

De vanligste årsakene til trøtthet er avbrutt søvn eller mangel på søvn, stress, lavt blodsukker. dehydrering eller dårlig kosthold. Alle disse årsakene betyr at kroppen ikke får tilstrekkelig med hvile eller de riktige næringsstoffene den trenger for å fungere optimalt gjennom en hel dag. Følelsen av å være utslitt eller trøtt blir “tent” av et molekyl i hjernen som signaliserer til kroppen at du er trøtt. Noen tror at koffein hjelper mot trøtthet, men det koffein egentlig gjør er å bare utsette trøttheten. Proteiner derimot, inneholder 4 kcal energi for hvert gram du inntar, noe som betyr at dersom du inntar nok proteiner jevnlig gjennom dagen, vil du kunne unngå fallet i energi og den overveldende følelsen av trøtthet som gjerne melder seg i noen timer etter lunsj.

proteinshake
Proteinpulver er praktisk ettersom du kun trenger å ta med deg pulver i en tom shaker før du drar på Job,, så blander du den ut med vann rett før du drikker den.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Fordel proteinene jevnt gjennom dagen

Mange velger å innta en stor proteinshake om morgenen eller på kvelden. Med tanke på det vi har beskrevet over, vil det smarteste være å innta flere mindre shaker regelmessig gjennom dagen slik at du får tilført kroppen jevnlig energi. Det er ingenting i veien for at du kan innta en større proteinshake på morgenen, men der anbefaler vi heller å ta deg tid til å tilberede en frokost bestående av proteinrike matvarer. Du kan raskt og enkelt få i deg proteiner gjennom kokte egg, røft last, nøtter, magert kjøttpålegg, etc.. Fordelen med proteinshake er at det er svært anvendelig å innta i når du ikke har tid til å tilberede et større måltid, eller egentlig ikke er veldig sulten, men bare trenger litt ekstra energi.

En anbefaling når det gjelder proteinpulver er å benytte proteinpulver basert på kaseiner når du inntar en proteinshake på morgenen eller kvelden. Kaseiner absorberes langsommere enn myse proteiner, og vil derfor tilføre kroppen langvarig og god energi gjennom dagen. Et godt eksempel er Syntha-6 Edge.

For inspirasjon og noen sunne og gode oppskrifter på proteinshake kan du sjekke disse 7 proteinshaker du bare må smake!

 

Kilde
Frain, Nicole. (2018). getting the 3 o’clock yawns? Taking protein intermittently throughout the day can help fight tiredness. Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer