proteinbar
1017
0

Det er ikke ofte vi kommer med konkrete anbefalinger av produkter, men denne proteinbaren fortjener en liten omtale.

Hvor ofte hender det at du spiser en proteinbar? Har du en favoritt-bar i dag? Og vet du egentlig hva den inneholder? Det finnes enormt mange ulike typer proteinbarer. Bare i Norge finnes det sikkert flere hundre forskjellige, og tar du turen til utlandet, så dukker det opp minst et helt hav av andre varianter.

proteinbar

Proteinbarens funksjon

En proteinbar skal fungere som raskt påfyll av proteiner slik at musklene får tilført viktige byggesteiner i reparasjonsprosessen som starter umiddelbart etter en avsluttet treningsøkt og glykogenlagrene i musklene er tom. Etter en treningsøkt vil musklene din skrike etter energi, og for optimal restitusjon bør proteinbarer også inneholde en god del karbohydrater. Fett er et næringsstoff du ikke har stort behov for gjennom proteinbarer ettersom fett er et næringsstoff som taes opp langsomt i kroppen.

I vår test av proteinbarer har vi tatt for oss over 20 ulike typer. Blant samtlige barer er det en´ bar som skiller seg svært positivt ut. Det er nemlig stor forskjell på ulike proteinbarer inneholder, og enkelte varianter skjuler en innholdsliste som absolutt ikke fortjener navnet “proteinbar”. Typiske ingredienser du bør styre unna er palmeolje og kokkosolje og ellers barer med et høyt innhold av mettet fett. Det samme gjelder tilsatt sukker. Jo mer tilsatt sukker, desto høyere blir kaloriinnholdet. Sukker fører ikke med seg annet enn tomme kalorier og gir heller ingen metthetsfølelse.

Et annet punkt på listen er smak og konsistens. Det er liten vits med en proteinbar dersom ikke smaken er god, og konsistensen bør være slik at den er lett å tygge og ikke krever en dagsjobb å fordøye.

Til slutt er størrelsen et viktig poeng. Det er enorm forskjell i næringsinnholdet på en bar som veier 40 gram og en som veier 100 gram. En proteinbar skal være “liten” nok til å kunne inntas på farten uten å fylle opp magen helt, men stor nok til å gi deg den nødvendige næringen du trenger.

Bodylab Chocolate Banana – den råeste proteinbaren!

Vi har brukt en evighet på å komme frem til poenget, men for å forstå hvorfor nettopp denne baren er vår soleklare anbefaling, måtte vi nesten ta en gjennomgang av hva som er viktig. Bodylab Chocolate Banana er en klassisk proteinbar med smak av banan, overtrukket med mørk sjokolade. Proteininnholdet er skyhøyt – hele 24 gram høykvalitets myseprotein per bar – og i tillegg inneholder den bra med karbohydrater uten at de kommer fra tilsatt sukker. En ekstra bonus er at baren inneholde rikelig med kostfiber som bidrar til at den metter godt og holder blodsukkeret stabilt.

Bodylab Chocolate Banana er helt fri for palmeolje, og har klart å beholde en herlig konsistens og fantastisk smak! Denne proteinbarer er rett og slett best både på innhold OG på smak, noe som er en ganske rå kombinasjon. Det er egentlig ingenting “feil” med denne baren, og vi anbefaler virkelig å prøve den dersom du bruker proteinbar som en del av kosten, eller trenger et lettvint måltid på farten.

proteinbar

  • Overlegent bra innhold av protein!
  • Ok innhold av karbohydrater.
  • Godt egnet som restitusjonsmåltid eller som snacks på farten.
  • Fri for palmeolje, men inneholder søtningsmiddel (stevioglukosider, sukralose). Uten tilsatt sukker.
  • Inneholder høykvalitets melkeprotein.
  • Fast og fin konsistens. Myk og lett å tygge. Smaker som skumbanan (smågodtet)! Kombinasjonen av meget bra næringsinnhold og god smak gjør den til testvinner!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer