powernap
193
0

Hører du til blant de som liker å ta seg en rask powernap imellom slagene på en hektisk dag? Det kan være lurt av deg.

I flere middelhavsland tar de seg en siesta (en kort hvil) midt på dagen og lader batteriene til det som skjer senere utover ettermiddagen og kvelden. Kanskje er de ikke helt på jordet når de faktisk velger å “stenge” av for å koble ut verden noen minutter i ny og ne – det tyder i hvert fall en ny forskningsrapport fra en gruppe forskere i Hellas.

powernap
Kanskje er ikke siestaen som folkene rundt middelhavslandene tar seg midt på dagen så dum likevel.

Powernaps er bra for helsen din

Etter å ha samlet data fra 212 deltakere, fant forskerne ut at korte søvnperioder/hviler på 1 times tid kunne senke blodtrykket betydelig. Høyt blodtrykk er en potensiell risiko for hjertesykdommer, og har etterhvert blitt et stort problem i vestlige land.

I løpet av undersøkelsesperioden bar deltakerne blodtrykksmålere som sporet blodtrykket 24/7. På slutten av undersøkelsen målte de som hadde sovet 1 time i løpet av dagen, en reduksjon på i gjennomsnitt 3 mmHg sammenlignet med de som hadde droppet “luren”.

I følge forskerne har korte søvnperioder midt å dagen den samme effekten på helsen som andre livsstilsendringer En reduksjon i salt- og alkoholkonsum kan for eksempel føre til en blodtrykksredukjson på 3-5 mmHg.

Kanskje kan denne saken være noe du bør ta opp med sjefen din på neste samtalemøte…

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer