trening etter flytur
119
0

Fyr i gang kroppen etter en lang og slitsom flytur med denne raske treningsøkta! Både kropp og hode blir som ny!

Ferier og lange reiser kan by på mye nytt og spennende, men få ting setter kroppen mer ut av spill enn langt flyreiser i et litt for lite setet med litt for lite beinplass. Flyturer er rett og slett svært krevende for kroppen vår, og mange timer i strekk med lite rom for bevegelse kan føre til at selv de sprekeste føler seg på sliten og tung i kroppen.

 

Dårlig blodgjennomstrømming og væsketap

Under flyreisen blir blodgjennomstrømmingen dårligere ettersom du sitter i den samme posisjonen i mange timer. Dårligere blodgjennomstrømming fører også til redusert oksygenopptak og et lavere oksygennivå i blodet. Mindre oksygen gjør at du blir trøttere og kan i enkelte tilfeller føre til at du blir svimmel, får dårlig konsentrasjonsevne og mister fokus.

Selv om du kanskje ikke merker det selv, så vil kroppen automatisk miste mye væske underveis på flyturen. Luften i kabinen er tørr, og du vil gradvis dehydreres gjennom huden.

trening etter flytur
Mange flyplasser har områder som egner seg godt for å få trent av seg litt energi. Lett litt rundt, og du finner nok raskt en mindre folkerik plass.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Få i gang kroppen!

Alt i alt er det mange faktorer som er med på å påvirke at du gjerne føler deg tung i kroppen rett etter en flytur, men heldigvis kan du gjøre noen enkle grep for å få fart på kroppen igjen.

Charlee Atkins jobber som fitness trener i New York, og har satt sammen noen enkle øvelser for deg som ønsker å komme i form igjen raskt etter en flytur. Atkins er så freidig at hun like gjerne finner seg et hjørnet på flyplassen der hun utfører øvelsene, men du kan like gjerne vente til du kommer på hotellrommet. Husk bare på at jo raskere etter flyturen du utfører øvelsene, desto raskere vil kroppen være tilbake til sitt gode jeg!

 

Charlee Atkins post-flight program

Video: @charlieeatkins
Følg gjerne @charleeatkins på Instagram for mer inspirerende videoer!


Slik gjør du det:

  • Gjennomfør øvelsene under som en sirkeløkt. Utfør 12 reps av hver øvelse med lite eller ingen hvile, helt til du har fullført 3 runder totalt.
  • Økta er perfekt for å få i gang blodgjennomstrømmingen etter en lang flytur, men passer også ypperlig til andre situasjoner der du har måttet sitte stille lenge og ønsker å få i gang kroppen.

 

Knebøy + Side crunch

Utfør en knebøy med kroppsvekt mens du holder hendene opp til hodet. I det du reiser deg, løft den ene foten og bøy deg ned for å touche albuen på den samme siden til kneet på samme side. Gjenta på den andre siden.


Knebøy + Side crunch

Utfør en knebøy med kroppsvekt mens du holder hendene opp til hodet. I det du reiser deg, løft den ene foten og vri overkroppen mot det kneet. Gjenta på den andre siden.


Push-up

Denne kan du!


Mountain 
Climber

Still deg i samme posisjon som ved en push-up, og hold kroppsvekten med hendene og tærne. Hold ryggen rett, og trekk det ene kneet op mot brystet og tilbake. Gjenta for den andre foten.

Stående crunch

Sterkt hendene høyt over hodet. Spark den ene foten opp og hold den helt strak, og samtidig bøy overkroppen fremover for å touche tærne med begge hendene. Gjenta med den andre foten.

 

Kilde
Menshealth.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer