midjefett
308
0

Periodisk faste er et populært spisemønster som har vist seg å gi en rekke gunstige helsefordeler. Denne studien bekrefter det i enda større grad.

En studie publisert i tidsskriftet Obesity, gikk gjennom resultatene fra 88 kvinner som hadde gjennomgått en strengt kontrollert diett i over 10 uker.

Resultatene de fant var som følger: “Å kontinuerlig begrense matinntaket er den dominerende metoden som kvinnene bruker for i et forsøk på å kontrollere vekt. Dessverre viser forskning at det er svært vanskelig å følge en diett over lang tid, derfor ønsket studien å se hvordan periodisk faste påvirket vektreduksjon”.

midjefett
Periodisk faste åpner opp for mer fleksible rammer enn mange strenge langtids dietter. Resultatet ser ut til å være svært positivt for kvinner som ønsker å redusere midjefettet.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Mindre streng enn vanlig diett

Overvektige kvinner som fulgte en diett der de inntok 70% av det daglige kaloribehovet, og fastet mellom spisevinduene, mistet mest vekt. De andre kvinnene i studien fulgte et spisemønster der de enten: 1. Fastet periodisk uten å redusere matinntaket. 2. Reduserte matinntaket, men ikke fastet 3. Ikke reduserte matinntaket i det hele tatt. Ingen av disse gruppene opplevde vektnedgang.

Studien undersøkte også effekten av ulike dietter hadde på kvinnenes helse. Kvinnene som fastet periodisk of som hadde redusert matinntaket, forbedret helsen mer enn de som kun begrenset matinntaket, og de som kun fastet periodisk.

Ved å følge et mønster som periodisk faste, kan overvektige kvinner lykkes med langvarig vektnedgang, samtidig som de forbedrer helsen. Deltakerne som hadde størst fremgang, opplevde en vektreduksjon på 0.5 til 1kg i uka gjennom hele studieperioden.

 

Dette betyr det for deg

Studien viser at et spisemønster som periodisk faste, kan være mer effektivt enn en streng diett som legger større begrensinger på matinntaket. Ønsker du å lære mer om periodisk faste, kan du lese vår guide her:

 

Kilde
Intermittent fasting could improve obese women’s health. Sciencedaily.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer