nedtrekk
684
0

Maksimer effekten av treningen og sørg for å få mest mulig ut av øvelsene du trener. Denne varianten av nedtrekk sørger for en rygg av stål!

En sterk rygg er sterkt undervurdert. Vi gir blaffen i at det i ser bra ut og er imponerende, for først og fremst er en sterk rygg viktig for å redusere risikoen for en rekke skader forårsaket av andre tunge løft, belastningsskader over tid, eller slitasjeskader som oppstår i hverdagslivet. En sterk rygg er med andre ord bedre rustet til å bære kroppen din gjennom en skadefri hverdag.

For mange ligger det primære fokuset i styrketrening på musklene på fremsiden av kroppen, altså musklene som er ansvarlig for å skyve noe vekk fra kroppen din som for eksempel i en benkpress. Musklene på baksiden av kroppen inngår i øvelser der du trekker noe mot deg, som for eksempel fremoverlent roing eller nedtrekk. Sistnevnte øvelse er en av våre favoritter, og den kan gjennomføres på en rekke ulike måter.

Denne varianten av nedtrekk fungerer som et effektivt mekanisk droppsett der det eneste du trenger er en kabelmaskin med et høyt festepunkt, og deretter er det bare å sette i gang. Du trenger ikke en gang å skifte vekt underveis. Bare sørg for å finne frem til en vekt du maksimalt klarer å løfte 15 repetisjoner.

 

Nedtrekk – mekanisk droppsett

  • Nedtrekk med strake armer: 12-15 reps til utmattelse
  • Foroverbøyd nedtrekk med strake armer: Til utmattelse
  • Foroverbøyd nedtrekk med bøyde armer: maks reps
  • Motorcycle row/Face Pull: maks reps
  • Foroverbøyd nedtrekk med bøyde armer: maks reps

Gjennomfør protokollen uten noe hvile mellom øvelsene. Bruk denne varianten som en avslutning på en styrkeøkt for overkroppen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
T-Nation.com

Kommentarer