Snart kommer P-sprøyte for menn
768
0

For par som ikke kan eller ikke ønsker å bruke prevensjonsmidler beregnet for kvinner, har valget til nå vært mellom sterilisering, kondom eller “hoppe av i svingen”. Men nå har Kinesiske forskere funnet en ny effektiv prevensjonsmetode for menn. – Testosteronbasert p-sprøyte for menn

Vår studier viser at et hormonelt middel for menn kan være er et nytt og effektivt alternativ sier forsker Yi-Qun Gu.

Ifølge Gu er dette den mest omfattende testen noensinne utført på et prevensjonsmiddel med androgener (mannlige kjønnshormoner).

 

Studie som er gjort

Over 1000 friske, fruktbare kinesiske menn i alderen 20-45 år deltok frivillig i undersøkelsen. Deres partnere var fertile kvinner mellom 18-38 år.

Hver måned fikk mennene injisert 500 mg med testosteron undekanoat (TU) – i totalt 30 måneder.

Injeksjonene settes i rumpa og virker ved å redusere nivåene av to hormoner viktige for produksjonen av sædceller – follikelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH).

 

Tilgjengelig på markedet innen 5 år?

Ifølge resultatene var graviditetsraten på 1,1 per 100 menn. Det vil si at middelet er 98,9 prosent effektivt. Til sammenligning har P-piller en graviditetsrate på 0,3 prosent per år ved perfekt bruk, og 8 prosent ved normal bruk, ifølge WHO.

Ingen seriøse bivirkninger ble rapportert – men enkelte deltakere fikk hudproblemer – og sædkvaliteten vendte tilbake til normalt etter fire-seks måneder hos alle unntatt to personer.

De foreløpige resultatene er altså lovende. Forskerne understreker imidlertid at mer testing på prevensjonsmiddelets langsiktige effekt må til. Hvis alt går etter planen, regner forskerne med at injeksjonene vil være tilgjengelige om fem år.

 

Kilder:
Dinside
Eurek Alert
Daily Mail.

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer