Øvelser for smerter i korsrygg
529
0

Smerter i korsryggen har dessverre blitt nesten mer vanlig enn uvanlig. Heldigvis er det mye vi kan gjøre for å redusere plagene. Prøv disse øvelsene i tiden fremover, og forhåpentligvis vil du styrke ryggmuskulaturen å redusere smertene.

Før du gyver løs på programmet og forsøker deg på de angitte øvelsene, så er det viktig å forstå at det er mange ulike årsaker til ryggplager. Ryggsmerter har dessverre blitt et økende problem i befolkningen, og mye skyldes nok en mindre aktiv hverdag med mye stillesitting på kontoret, eller ståing/gåing inne på hardt betonggulv.

Når du sitter timesvis på en kontorstol foran kontorpulten, vil verken mage- eller rumpemusklene våre være aktive. Dette fører til at disse musklene til slutt “skrur seg av” og sovner bort. Resultatet blir at andre omkringliggende muskler må jobbe hardere med å holde kroppen oppreist for å kompensere for den manglende kraften fra mage- og rumpemusklene. Musklene i den nedre nedre av ryggen blir overbelastet, mens hoftebøyerne (hovedsaklig psoas) som fester seg til lårbeinet og ryggraden, blir stram og øm. Det er denne ubalansen som ofte forårsaker smerten vi kjenner i nedre del av ryggen.

Det finnes ikke EN enkelt øvelse som eliminerer ryggsmertene helt, og nøkkelen ligger i å gjennomføre en serie øvelser som sammen styrker kjerne- og ryggmusklene samtidig som de styrker gluteus. Disse musklene har en tendens til å være svake hos personer med ryggsmerter, og de må styrkes for å få avlastet den nedre delen av ryggen. Under får du 7 gode øvelser som skal bidra til å redusere smertene i korsryggen.

 

Øvelser for smerter i korsrygg

Gjennomfør hver øvelse i ca. 60 sekunder. Du kan med fordel gjennomføre økten to ganger om dagen.

Øvelser for smerter i korsrygg

Utskriftsvennlig versjon: Øvelser for smerter i korsrygg

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer