skulderpress
156
0

Hvis målet ditt er å løfte MYE i benkpress, holder det ikke med kun benkpress i lengden. Denne øvelsen gjør deg mye sterkere!

Det er mange styrkeløftere og utøvere som trenger å prioritere mer trening med vekter som sørger for å styrke skuldrene. Dette er øvelser som blant annet varianter av skulderpress, nedtrekk, etc.. Ingen styrkeløftere som løfter MYE i benkpress har små skuldre, for denne muskelgruppen er helt nødvendig om du skal klare å gjennomføre en virkelig tung benkpress.

For å trene skuldrene slik at du faktisk kan bli bedre i øvelsen du faktisk trener for -benkpress- trenger du å trene sittende skulderpress med mange repetisjoner. Når du trener med manualer styrker du stabiliseringsmusklene i nye større grad enn dersom du trener med vektstang, og dette vil du igjen ta med deg over til benkpress.

 

Tips til utstyr for deg som ønsker et hjemmegym

Økta krever ikke annet enn et sett manualer og en treningsbenk. Vi kan anbefale:

Sittende skulderpress

Gå for høy-rep, 15-20 reps per sett. 3-5 sett. Dette tvinger deg til og ikke trene med for tunge vekter ettersom skuldermusklene stort sett består av langsomme muskelfibre.

Du kan også eksperimentere med ulike vinkler, litt avhengig av hvordan du gjennomfører benkpressen. Bare ikke dra det så langt at vinkelen blir så stor at du tar en incline benkpress som du kaller en skulderpress.

 

Kilde
T-Nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer