front knebøy
870
0

Bulgarsk utfall er en favorittøvelse for mange dyktige styrkeløftere. Denne varianten er gir deg større treningseffekt samtidig som den er tryggere!

Bulgarsk utfall, eller Bulgarsk splitt knebøy som mange kaller den, er en ettbens-knebøvyariant som primært trener fremsiden av lårene (quadriceps), rumpemusklene (gluteus) og musklene på innsiden av lårene. Musklene på baksiden av lårene (hamstrings) og leggmusklene aktiveres for å stabilisere kroppen slik at du ikke minister balansen.

Bulgarsk utfall er en super øvelse som motvirker ujevnheter i hofter og lår, den tøyer og strekker ut stive hofteleddsbøyere, og den styrker både stabilitet, balanse og støttemuskulatur.

 

Front-Foot Elevated Paused Split Squat

Front-Foot Elevated Paused Split Squat kunne sikkert hete “Front splitt” eller noe annet enklere enn navnet øvelsen har fått, men la oss konsentrere oss om øvelsen. Dette er i grunn en motsatt Bulgarsk utfall- en Bulgarsk utfall utført i revers. Denne varianten er både tryggere og vanskeligere. Nøkkelen ligger i å ta en 15 sekunders pause før repetisjonene. Ved å heve forfoten vil du være i stand til å lene deg fremover slik at du kan belaste beina gjennom en økt bevegelsesbane uten at du mister spenningen i musklene. Dette øker det hypoksiske miljøet (oksygenfattige miljøet) i musklene, som igjen stimulerer til muskelvekst og metabolsk skade på muskelcellene som gjør det mulig for de å bygge seg opp igjen større og sterkere.

Som en tilleggsøvelse kan du utføre denne varianten 3-5 sett a 6-10 reps per fot. Begynn øvelsen med en 15 sekunders pause der du går ned i full dyppe og holder posisjonen. Hvil i 30 sekunder mellom hver fot og 60 sekunder mellom hvert sett.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
1.T-Nation.com
2.Treningstips.org

Kommentarer