triceps pushdowns nedtrekk
384
0

“Triceps pushdowns” er kanskje bedre kjent som nedtrekk og regnes som en suveren øvelse for overkroppen. Denne varianten er bedre!

Dersom du har trent styrke en stund er det umulig at du ikke har trent triceps pushdowns, eller nedtrekk. Og, dersom du har trent styrke over lengre tid uten å ha trent nedtrekk, så er det på overtid av overtiden på tide at du gjør det!

Mange kroppsbyggere tror at decline skull crushers er en mye bedre øvelse enn samme øvelse utført på en flat benk. Den skrå stillingen gjør at bevegelsesutslaget blir større og fører til større strekk i musklene, som igjen optimaliserer muskelveksten/hypertrofien. Men de fleste triceps øvelser utført med frie vekter fører til lite spenning i den kontraherte stillingen (toppstillingen). Dette skjer ikke med kettlebell skule crusher.

 

Decline kettlebell skull crusher

Kettlebells sørger for konstant spenning på grunn av vinkelen du løfter i. Dette fører til større okkulasjon, trigger større metabolsk stress, cellevolum vekst og generelt større muskelpump. Alle disse faktorene er sentrale for vekst. Decline kettlebell skull chrusher sørger også for å trene alle de tre hodene av triceps.

Den skrå stillingen reduserer også involveringen av skuldrene, og tvinger all belastningen over på triceps. Mange vil også oppleve den skrå stillingen som mindre belastende på albueleddet.

 

Slik gjør du det

Ligg på en skråbenk vinklet 15-20 grader (nedover) og gjennomfør en standard skull rusher ved å svinge albueleddet å senke vekten til siden av hodet. Ta en kort pause på bunn av øvelsen før du eksplosivt trekker kettlebellsene tilbake til toppen. Gjenta 6-8 reps.

 

Kilde
Seedman, Joel. Tip: Better that triceps pushdowns. T-Nation.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer