sunne energibarer
308
0

Elsker du sjokolade? I så fall kommer du til å elske disse sjokoladefylte ernergibitene! Les videre for oppskrift og framgangsmåte.

Lever du et aktivt liv med mye trening og et høyt energiforbruk, kan du med fordel unne deg litt god mat innimellom. Enda bedre blir det når maten du spiser faktisk er sunn og stappfull av viktige proteiner og antioksidanter. Sjokolade kommer i mange varianter, men de er alle laget av den samme råvaren kakaobønner. Kakaobønner er fulle av antioksidanter, flavonider og en rekke andre stoffer som styrker immunforsvaret vårt, kvikker oss opp og som kan beskytte mot hjerte- og karsykdommer. Jo høyere prosentandel kakao i sjokoladen, desto bedre. Lys melkesjokolade er som regel tilsatt mye sukker og har mindre av de gode stoffene i kakao.

Les også: Derfor kan du nyte sjokoladen i kveld!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Gjør oppskriften sunn!

Du trenger ikke å gi avkall på god smak for at oppskriften skal bli sunn! Disse sjokolade energibitene er full av energi, så det er ikke noe du skal gå å knaske dagen lang, men råvarene er sunne og fulle av viktige næringsstoffer og bitene passer ypperlig som mellommåltider eller snacks i en travel hverdag. Isteden for å kjøpe barer i butikken kan du eksperimentere med ulike smaker selv. Energibarene er laget av blant sjokolade, havregryn og dadler. Du kan enkelt ha i dine egne foretrukne ingredienser, som for eksempel valnøtter eller gojibær.

Valnøtter er en av de sunneste nøttene du kan spise. Den er spesielt rik på den sunne fettsyren Omega-3 som har en rekke dokumenterte helseeffekter. Den kan beskytte mot hjerte- og karsykdommer, blodpropp, diabetes, flere former for kreft, betennelsestilstander i kroppen, og ikke minst til holde kolesterolnivået på et sunt nivå.

Gojibær er en svært næringsrik frukt og en god kilde til proteiner. Det inneholder mye antioksidanter og over 20 vitaminer! Selve smaken er krydderaktig og kan ligne smaken av tørket kirsebær og tranebær. Gojibær egner seg godt som topping på frokostblanding, i yoghurt, kaker, brød, etc..

sunne energibarer
Energibarene kan tilsettes ulike ingredienser etter ønske. Prøv deg fram og finn din favoritt!

Les også: Spis deg sterk med supermat!

 

Triple sjokolade energibiter

Oppskriften er enkel, men du bør sette av litt tid (2-3 timer). Til gjengjeld kan du like gjerne doble porsjonen slik at du får mange energibiter med en gang. De kommer garantert til å forsvinne raskt!

Kalorier

Fett

Proteiner

Karbohydrater

Havregryn

180

3

7

29

Proteinpulver

228

4,9

145

4,6

Bakekakao

114

6

6

12

Dadler

598

0

12

136

Peanøttsmør

1628

138

55

35

Kakaonibs

130

12

4

10

Sukkerfri sjokolade

683

51

9

1

Salt

0

0

0

0

SUM

3561

214,9

238

227,6

Ingredienser

50g havregryn (store)
2 scoops proteinpulver (ca.60g). F.eks. DNS Whey Protein Chocolate
30g bakekakao
200g tørkede dadler kuttet i små biter
2 ss cacao nibs Kjøp her
150g mørk sjokolade, sukkerfri
1ts havsalt

Slik gjør du det
1. Ha mel, proteinpulver og kakaopulver i en blender. Miks til du har en jevn og fin blanding med konsistens som fint mel.

2. Tilsett hakkede dadler, peanøttsmør og cacao nibs. Kjør blenderen i korte intervaller til blandingen er litt klumpete og klissete.

3. Hell blandingen/røren over på et stekebrett dekt med bakepapir og fordel den jevnt utover. Tykkelsen bestemmer du selv, men la den i hvert fall være minst 1 cm tykk. Ligg brettet i fryseren mens du forbereder sjokoladen.

4. Legg biter av sjokoladen i en ildfast skål og varm det i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter inntil det er smeltet. Ta ut brettet med deigen fra fryseren og fordel sjokoladerøren jevnt utover. Dryss over lett med havsalt.

5. Legg brettet tilbake i fryseren i 1-2 timer før du tar det ut igjen og skjærer opp blandingen i biter. Størrelsen på bitene velger du selv. Oppskriften over er nok til å dekke et vanlig stekebrett, og deler du den i 6 x 4 ruter får du 24 biter totalt.

6. Oppbevar energibitene i en lufttett boks, eventuelt i fryseren. Energibitene har holdbarhet på ca. 1 måned.

 

Kilde
Alexander, Kevin. (2018). Te´riple-Chocolate Energy Bites. Bodybuilding.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer