onani
248
0

Stort sett handler ny forskning om hva du skal spise for å forebygge ulike sykdommer, eller hvordan du bør trene, men denne gangen er det noe langt enklere!

Hvert eneste år rammes 5000 menn i Norge av prostatakreft. Prostatakreft er den vanligste formen for kreft og på samme måte som at kreft i skjeden er utelukkende noe som oppstår hos kvinner, er prostatakreft kun forbeholdt menn. Til tross for at antallet øker år for år, så er det heldigvis en kreftform der overlevelsesraten er høy.

 

Forskning avslører hvordan du kan motvirke prostatakreft

Denne forskningsartikkelen er faktisk ikke ny- den ble offentliggjort i 2016- men det er først nå at resultatene trekkes frem. Kanskje er det en følge av at onanai er litt “hysj hysj”, og at det er et tabubelagt tema? Uansett er det positivt at nyheten nå dukker opp og at det kan bidra til å redusere forekomsten av prostatakreft.

En internasjonale studien som omhandler risikoreduserende faktorer som menn og prostatakreft, kom nemlig frem til følgende::

Å ejakulere minimum 21 ganger per måned reduserer risikoen for å få prostatakreft!

onani
Onani kan forebygge prostatakreft.


Bør inngå i læringen

På skolen lærer du om hvordan mennesket blir til, hvordan “blomsten og bien” på et merkelig vis klarer å skape et nytt liv. Temaet har i senere år heldigvis blitt mindre skambelagt enn tidligere, da en rekke naturfagslærere grudde seg i månedsvis for å forelese om hvordan mennesket blir skapt.

På samme måte blir du fortalt hvordan trening og aktivitet kan bidra til å opprettholde en god helse og å forebygge kreft og en rekke andre sykdommer. Du blir nærmest oppfordret til å komme deg opp at sofaen, knyte på deg løpeskoene og å sprinte over dørstokken.

Nå mener sexolog Victor Valderaune ved Norsk Universitet av kunnskap om onani må inn i skolen.

 

Tabubelagt og skambelagt

De færreste prater med venner om onani og det er fremdeles et tabubelagt tema å prate om. Dessverre er dette en fordom som henger igjen fra gamledager da onani var en av hovedårsakene til innleggelse på sinnssykehus med en forestilling om at onani var farlig og ulovlig.

Det er også et privat tema, mens sexlivet er noe vi gladelig deler med venner.

 

Positive sider

Både onani og sex er bra for oss. Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan trene deg til bedre sex og sexualfunksjon, og begge deler kan ha positiv innvirkning på både fysisk og psykisk helse. Kreftforeningen har følgende råd for å forebygge prostatakreft:

  1. Spis sunt og variert– gjerne mye frukt og grønnsaker.
  2. Begrens alkoholdforbruket– maks 2 enheter daglig.
  3. Unngå overvekt.
  4. Vær fysisk aktiv.
  5. IKKE røyk!

I tillegg ser det altså ut til at onani har en positiv effekt på å motvirke prostatakreft, så legg det til som en symbolsk sjette punkt på listen!

 

Kilde
Leknes, Bjørnar Olav. (2018). -Vi må framsnakke runking for å forebygge prostatakreft. Forskning.no

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer