treningsprogram styrke og kondisjon
330
0

Ny forskning viser at du kan opparbeide deg mer muskelmasse og redusere fettprosenten dersom du følger et strukturert treningsprogram. Hvis du ikke allerede følger et bestemt program, så start nå!

Du ser de på treningssenteret hver dag, folkene som kommer spradende inn døren og setter seg ned ved første og beste apparat, gjennomfører ett sett eller to og dundrer videre til neste ledige apparat. De som ikke har en plan og som gjør alt på måfå. All trening er bedre enn ingen trening, så det er bra de dukker opp, men ny forskning avslører at det er store forskjeller i treningseffekt blant de som “trener med mening”, og de som kun trener for å kunne si at de har trent.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Studien

En forskergruppe i England delte 369 sedate voksne i fire grupper og fulgte utviklingen deres i 48 uker.

  • Gruppe 1 fikk fri tilgang til et treningssenter, fikk ingen restriksjoner, men møtte en profesjonell trener for å diskutere treningen en´ gang i måneden.
  • Gruppe 2 fikk fri tilgang til et treningssenter, fulgte et fast treningsprogram, og møtte en profesjonell trener for å diskutere treningen en´ gang i måneden.
  • Gruppe 3 hadde ikke tilgang til treningssenteret, men møtte en profesjonell trener for å diskutere treningen en´ gang i måneden.
  • Gruppe 4 gjorde ingen av de nevnte tingene ovenfor og fungerte som en kontrollgruppe.

Forskerne testet alle 369 deltakerne før og etter 48 uker. I testen målte de 1RM i brystpress, nedtrekk og leggpress, i tillegg ble det målt fettprosent, kroppsmasse og ren muskelmasse.

 

Resultatene fra studien

Resultatene fra studien viser, ikke overraskende, at gruppe 2- de med tilgang til treningssenter, som fulgte et treningsprogram og hadde samtale med en treningsveileder, gjorde det best på alle målingene. Men det var også noen klarer overraskelser.

Mens deltakerne i gruppe 1, de med tilgang til treningssenter, men som ikke fulgte et konkret treningsprogram, reduserte fettprosenten med 0,5%, reduserte gruppe to fettprosenten med 2,5%. Deltakerne i kontrollgruppen økte styrken i gjennomsnitt med 4,4% over 48 uker, mens deltakerne i gruppe 2 økte styrken med 16%. Både gruppe 1 og gruppe 2 hadde fri tilgang til treningssenteret, men gruppe 1 mistet faktisk nesten 0,45kg muskler mens gruppe 2 la på seg 2,27kg.

Det oppsiktsvekkende med studien er at deltakerne i gruppe 4, kontrollgruppen som ikke hadde tilgang til et treningssenter, mistet mer kroppsfett enn noen av de andre gruppene, og var den gruppen som la på seg nest mest muskler. Og i tillegg var det overraskende at gruppe 1 som hadde tilgang til treningssenteret faktisk mistet muskelmasse.

Hvis du ikke følger et treningsprogram i dag, har du sannsynligvis alt å tjene på å begynne med det!

Konklusjon

Deltakerne i gruppe 2 var de eneste som reduserte både kroppsfett og kroppsmasse og i tillegg la på seg muskelmasse. Uavhengig av hvilken gruppe deltakerne var i, økte de fleste av de 364 deltakerne styrken og muskelmassen, samtidig som de reduserte kroppsfett. Forskerne noterte seg at den beste metoden for å få sedate voksne til å komme i gang med trening og økt aktivitetsnivå, er å få de til å starte med aerobisk trening. Resultatene fra denne studien viser at “dersom man begynner med styrketrening, er det større sannsynlighet for å eldes sunnere”.

Så neste gang du ser en av disse “tren-på-måfå-personene”, tips dem gjerne om et godt treningsprogram. Kanskje finner du et i vårt rikholdige arkiv her:

Her finner du en komplett oversikt over Gratis treningsprogrammer!

 

Kilde
The One Factor That, Quite Frankly, Is Make-Or-Break For Gym Success. Bodybuilding.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer