veganer helsefordeler
310
0

Hjertet ditt vil takke deg dersom du legger bort det røde kjøttet til fordel for frukt og grønnsaker. Det viser i hvert fall denne rapporten.

Velger du et plantebasert kosthold vil du kunne redusere risikoen for hjertesykdom, i følge en ny studie.

Forskere samlet inn data fra 36 undersøkelser som til sammen involverte mer enn 1800 personer for å lære hvordan ulike dietter påvirker faktorer for hjertesykdommer, blant annet høyt blodtrykk, kolesterol, triglycerider og lipoproteiner.

De fant ingen forskjell betydelig forskjell i totalt kolesterol nivå, lipoproteiner eller blodtrykk, når de sammenlignet dietter med rødt kjøtt og alle andre dietter. Men dietter bestående av store mengder rødt kjøtt, ble assosiert med høyere nivåer av triglycerider.

veganer helsefordeler
Velger du et vegansk kosthold vil du kunne redusere risikofaktorene for hjertesykdommer sammenlignet med dersom du spiser mye rødt kjøtt.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Forskerne noterte også at dietter bestående av store mengder planteproteiner av høy kvalitet, som belgfrukter, soya og nøtter, hadde lavere nivåer av både total mengde kolesterol og LDL (den dårlige formen for kolesterol).

En av forskerne legger til at “det er håpløst å spørre seg om rødt kjøtt er bra for deg eller ikke”. For å kunne vite om noe er bra eller ikke, så må det også sammenlignes med noe. Dersom du bytter ut rødt kjøtt fra burgere og indrefilet med kaker og pommes frites, så vil du ikke bli noe sunnere. Bytter du derimot ut kjøttet med sunne planteproteiner, som linser, bønner og nøtter, vil du oppnå en helsefordel.

Mens tidligere studier som har sett på hvilken effekt rødt kjøtt har på potensielle risikofaktorer for hjertesykdom har vært noe uklar, så er den nye studien mye tydeligere og klar i sin tale.

Forskerne anbefaler sunne dietter som middelhavsdietten og andre vegetarisk dietter.

 

Kilde
Healthday.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer