selfie trening
255
0

Å knipse en selfie eller to trenger ikke nødvendig være så dumt. En ny studie viser at det kan være det du trenger for å få ned i vekt!

Før-etter-bilder, selfies og deling av bilder i sosiale medier kan virke som eksempler på samfunnets stadig økende press og selvrealisering. Det pågår en evig debatt hvorvidt dette er en bra eller dårlig utvikling, om det bidrar til kroppspress eller ikke, eller om det kan være med på å motivere andre til å komme i gang med treningen. Nylig har en forskergruppe kommet med en teori om at det å dele selfies i virtuelle miljøer slik som Instagram, Facebook, Snapchat, etc., kan være til hjelp for de som ønsker seg ned i vekt.

 

Selfies gir følelse av forpliktelse

En amerikansk forskergruppe ved American University Kogood School of Business fulgte personer i to ulike vektreduksjons miljøer over en 4-års periode- en som hadde utført slankeoperasjon og en som ikke hadde utført operasjon. De kom frem til at deling av fremgang og tilbakegang i ulike sosiale medier underveis i slankeprosessen, var en viktig del av suksessformelen. Deltakerne som delte bilder av seg selv på disse plattformene, følte seg nemlig mer forpliktet til å holde målet om vektreduksjon.

vektreduksjon tips
Å dele selfies på sosiale medier eller i andre virtuelle miljøer kan være et godt triks dersom du ønsker deg ned i vekt og trenger støtte av andre i prosessen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Forskerne mener at slike virtuelle miljøer kan være en god “erstatning” for de som ikke får den støtten de trenger fra personer de omgås daglig. Viktigheten av nok støtte og positive tilbakemeldinger er ekstra stor i en slik situasjon, og det kan være lettere å finne dette blant “likesinnede” i samme miljøer i sosiale medier eller ulike forum.

Et annet tips for de som ønsker seg ned i vekt er å bruke en god pulsklokke til å logge treningsøkta. Pulsklokka virker nesten som en personlig trener, og med et godt sett trådløse ørepropper og en dedikert trenings app på mobilen, så kan du virkelig få god støtte på veien mot målet! Vi har skrevet en egen artikkel om hvordan du kan finne motivasjonen med ny pulsklokke!

 

Kilde
Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer