Detox tee
838
0

Detoxing, eller avgiftning på godt norsk, er et nokså bredt begrep, som til tider kan være noe uklart eller diffust, og definisjonen kan variere etter hvem som bruker begrepet.

Generelt sett kan vi definere detoxing som et aktivt forsøk på å hjelpe kroppen til å bli kvitt giftstoffer eller fremmedstoffer, eller til å fremme kroppens generelle funksjoner slik at disse fungerer optimalt. Dette kan inkludere prosesser som forbrenning, vektregulering, energiregulering, god leverfunksjon, et velfungerende fordøyelsessystem og god hormonell helse. Alle disse prosessene kan påvirkes av livsstil og kosthold, og kan dermed også forbedres dersom de ikke fungerer slik som de skal.

Les også: Topp 5 detoxkur – Best i test 2017

 

Hvordan vet man at man kan ha behov for å detoxe?

Dette kan være et nokså enkelt spørsmål å svare på, hvis vi spør oss selv om alle prosesser i kroppen fungerer optimalt. I moderne samfunn lever mange av oss et liv som byr på en rekke påkjenninger for kroppen, som gjerne kommer av for lite søvn, et kosthold som kunne vært bedre, og for lite frisk luft og fysisk aktivitet. Vi kan registrere følgene av dette på en rekke måter. I bøker som omhandler kosthold og livsstil, kan man ofte finne sjekklister som består av en rekke spørsmål som leseren bes om å spørre seg. Typiske eksempler på disse spørsmålene kan være:

  • Er du ofte trøtt om morgenen, selv om du har sovet mye?
  • Opplever du ofte at du har vansker med å fokusere, eller at du ikke er så mentalt kvikk som du skulle ønske?
  • Har øynene dine lett for å klø, eller får du ofte røde øyne?
  • Opplever du at huden mangler glød, eller at du har lett for å utvikle kviser og utslett?
  • Har du ofte problemer med fordøyelsen, som for eksempel sure oppstøt, oppblåst mage eller forstoppelse?
  • Opplever du ofte stive ledd, eller vondt i leddene?
  • Føler du deg ofte slapp, og skulle ønske at du hadde mye mer energi?

Slike plager som disse spørsmålene belyser kan selvsagt ha mange mulige årsaker, men hvis du kan kjenne deg igjen i flere av dem, kan det være at du vil ha godt av å gjøre noen livsstilsendringer, inkludert å endre på kostholdet. Et nyttig supplement til å gjøre viktige endringer mot et bedre liv kan være å detoxe ved hjelp av naturlige produkter, som kan gi kroppen en tilførsel av gode, nyttige næringsstoffer som vil bidra til å få deg på et godt spor igjen.

 

Hvordan finne en detox-kur som virker?

Det finnes mange detox-kurer på markedet, som gjerne lover resultater som det kan være vanskelig å leve opp til. Men hvordan finne en detox kur som virker? Som konsument bør man være forsiktig med hvilken detox-kur man velger, da noen faktisk også kan gjøre mer skade enn godt.

Noen inneholder derimot gode, naturlige næringsstoffer som har dokumentert virkning i forhold til å bidra til utskillelse av kroppens egne avfallsstoffer, i tillegg til fremmedstoffer som metaller fra omgivelsene, eller kjemikalier fra en rekke hverdagslige kilder.

Weightworld byr på noen av de beste produktene innen detox-kur, slik at hvis du ønsker å finne en detox-kur som virker, behøver du å se på utvalget deres. Vi kan anbefale spesielt 28 dagers Ortte Detox Te, som er en kur i form av en velsmakende te som er rik på naturlige ingredienser. Teen kan drikkes hver morgen og annenhver kveld for gi deg maksimal effekt. Kombiner 28 dagers OrtteDetox Te med regelmessig trening og et sunt og variert kosthold, og merk deg hvor mye bedre det faktisk er mulig å føle seg.

 

Kilder:

Klein A.V. &Kiat H. (2015) Detoxdiets for toxinelimination and weight management: a critical reviewoftheevidence. J HumNutr Diet. 28, 675–686
Cook, Michelle Schoffro (2006). The 4 Week Ultimate Body Detox Plan, (p. 2-5).
Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons.

 

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer