Kosttilskudd mot muskel- og leddsmerter – Best i test 2020

muskel- og leddsmerter kosttilskudd
869
0

Sliter du med vedvarende muskel- og leddsmerter? Vi gir deg oversikten over de beste kosttilskuddene som kan hjelpe deg til mindre smerter.

Visste du at så mange som 7 av 10 opplever muskelsmerter i løpet av et år? Muskelsmerter kan oppstå som følge av alt fra fysiske anstrengelser til psykiske påkjenninger. Felles for alle typer muskelsmerter er at musklene er smertefulle, stive og har nedsatt funksjonsevne. Det samme gjelder for leddsmerter som fortoner seg med smertefulle og stive ledd, og gjerne nedsatt funksjonsevne.

Slik oppstår muskel- og leddsmerter

Som nevnt kan muskel- og leddsmerter komme av både fysiske og psykiske årsaker, og det er ikke alltid like lett å identidisere årsaken. Akutte muskelsmerter skyldes gjerne skader som for eksempel en strekk, et støt eller slag mot muskulaturen, eller en feilbelastning av muskelen. Disse er lettere å identifisere enn muskel- og leddsmerter som oppstår over tid, som følge av stress, langvarig fysisk slitasje, eller psykiske påkjenninger.

Når musklene er stive og ømme er det ofte et tegn på feilstillinger, stress, psykiske belastninger, eller vedvarende muskelspenninger over en lengre periode. Slike muskelspenninger kan oppstå uten at du tenker over det, og det kan være nok at du oppholder deg mye i et kaldt klima og fryser mye slik at musklene spenner seg.

De akutte muskel- og leddsmertene lar seg lettere behandle enn de vi regner som kroniske. Typiske kroniske muskel- og leddsmerter er de som forårsakes av sykdommer som leddgikt, kronisk senebettenelse, fibromyalgi, Bekhterevs sykdom, etc.. Også kroniske tilstander kan behandles, men krever oftere reseptbelagte legemidler. I denne artikkelen har vi fokus på kosttilskudd som på en naturlig måte kan bidra til å redusere smertene som oppstår i forbindelse med stive og ømme muskler og ledd.

 

Kosttilskudd for muskler og ledd – Best i test 2020

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Ved å handle gjennom linkene i testen bidrar du til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler, og vi setter derfor stor pris på om du gjør dette. Prisene oppdateres regelmessig og reflekterer de beste prisene på markedet. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

muskelsmerter kosttilskudd
#1 Vitamail Flex5x

Vitamail Flex er et kraftig kosttilskudd bestående av utelukkende naturlige virkestoffer som virker direkte på muskler og ledd ved å tilføre viktige næringsstoffer slik at de har best mulig forutsetninger for å fungere optimalt.

Vitamail Flex inneholder en kombinasjon av boswellia serrata, grønnleppet musling, gurkemeieekstrakt, kollagen type II, Bioperine® sort pepperekstrakt, vitamin K2 og vitamin D3. Sammen jobber disse virkestoffene for at kroppen skal fungere som et velsmurt maskineri!

 • Vitamin D3 bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
 • Vitamin D3 og K2 bidrar til å opprettholde normale knokler.
 • Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon.
 • Curcumin, det aktive virkestoffet i gurkemeie, er en kraftig antioksidant, og kan bidra til en rekke positive helsegevinster. Blant annet; styrke immunforsvaret, beskytte mot kreft og hjerte- og karsykdommer, styrke hukkomelsen samt holde huden vakker.
 • Kollagen type II styrker ledd og brusk.
 • Vitamin C bidrar til kollagendannelsen, brusk og benvev.
 • Sink bidrar blant annet til normal kognitiv funksjon, normalt syn, frisk hud, sunt hår og normale negler og knokler.
 • Svart pepperekstrakt sørger for raskere opptak av virkestoffene i kroppen.
 • Inneholder også flere naturlige virkestoffer med en rekke positive egenskaper.
 • Prøv gratis i 2 måneder.

Antall serveringer:

60

Kr 199,-

muskelsmerter kosttilskudd
#2 Vital Aktiv

Vital Aktiv er et norskutviklet og norskprodusert kosttilskudd med nøye utvalgte ingredienser. Produktet inneholder blandt annet høykvalitets ren fiskeolje, vitamin B6, B12 og vitamin E, i tillegg til rikelig av de sunne Omega-3-fettsyrene EPA og DHA.

Vital Aktiv er også tilsatt yamsrot som kan bidra positivt til å opprettholde en en god helse i tillegg til å gi mer energi, forhindre tretthet og styrke immunforsvaret.

Fordeler med Vital Aktiv:
- Mer energi i hverdagen
- Godt for ledd og muskler
- Sterkere immunforsvar
- Redusere tretthet og utmattelse
- Bedre humør
- Bedre syn

 • Fiskeolje, EPA og DHA bidrar til å opprettholde optimale funksjoner for ledd og muskler.
 • Folat, Vitamin B6 og Vitamin B12 kan bidra til å styrke immunsystemet.
 • Vitamin B12 og B6 bidrar til normal energiomsetning og mer energi i hverdagen.
 • Folat kan redusere tretthet og utmattelse.
 • EPA og DHA er bra for et sundt og godt hjerte og bidrar til normal hjertefunksjon.
 • DHA er spesielt gunstig til å opprettholde en normal hjernefunksjon og for å ta vare på øynene og opprettholde et normalt syn.
 • Vitamin B6 bidrar til å regulere hormonell aktivitet og til å opprettholde normal energibalanse.

Antall serveringer:

60

Kr 399,-

#3 Pharmapolar Polarin

Der andre kosttilskudd kun inneholder fiskeproteiner, er Polarin tilsatt mineraler og vitaminer for god muskelhelse, bevegelighet og mer energi. Pharmapolar Polarin er det eneste kosttilskuddet på markedet med denne unike kombinasjonen av virkestoffer.

Proteiner vil bidra til å redusere muskeltapet, fremme muskelveksten og å opprettholde normale knokler. Det unike med fiskeproteinene i Polarin er at proteinene er i konsentrert form med kortere vei fra inntak til opptak, noe  som gjør disse proteinene er spesielt gunstig for muskelvekst og muskelbevaring. I tillegg inneholder Polarin en rekke vitaminer og mineraler som skal sikre god muskelhelse og bevegelighet. Polarin bidrar også til å øke energinivået og energiomsetningen, og det har en gunstig effekt på fettforbrenningen.

EUs mattrygghetsorgan, EFSA (European Food Safety Authority) har dokumentert 24 positive effekter fra Polarin!

Markedets reneste proteintilskudd!

 • Fiskeprotein: Godt for muskler og ben!
 • Naturlig magnesium: Omtales som "mestermineralet"! Magnesium sikrer optimal muskelfunksjon og hjertefunksjon. Utvunnet fra havvann.
 • Vitamin B12 og B6: Sørger for at nervesystemet bevarer sin normale funksjon og er viktig for optimal muskelfunksjon. B6 og B12 hjelper også mot tretthet og utmattelse, og er helt essensielt at man får tilført gjennom kosten.
 • Høykonsentrert og rene fiskeproteiner fra norsk laks.
 • Mangan: Bidrar til dannelsen av nytt bindevev i kroppen og sørger for at kroppen bevarer smidigheten og normal energiomsetning.
 • Selen: Beskytter mot frie radikaler og beskytter cellene. Kan også bidra med å bryte ned giftstoffer og stoffer som kan ha innvirkningen på aldringstegn.

Prøv gratis i 30 dager! (Kun 19,- i porto).

Antall serveringer:

30

Kr 179,-

muskel- og leddsmerter kosttilskudd
#4 Star Nutrition Ultimate Vitamins & Minerals

Star Nutrition Ultimate Vitamins & Minerals lever opp til navnet og leverer et nærmest komplett kosttilskudd for å optimalisere muskel- og leddfunksjon!

Ultimate Vitamins & Minerals inneholder hele 12 ulike vitamin og 8 forskjellige mineraler. Produktet er tilsatt virkestoffene astaxanthin, et karoteinoid med dokumentert effekt på muskler og ledd, og er spesielt godt egnet for alle som er mye i aktivitet. Karotenioder bidrar til et strekt immunforsvar og en fin og gylden hudtone.

Kombinasjonen av de ulike vitaminene, mineralene og de ulike antioksidante, bidrar til å beskytte kroppens celler mot frie radikaler fra omgivelsene.

Et ekstra pluss er at Ultimate Vitamins & Minerals, inneholder Oliola (olivenekstrakt) som beskytter mot oksidering av LDL kolesterol og hjelper med å bevare hjerte- karsystemet.

 • Et nærmest komplett vitamin/mineral kosttilskudd!
 • 12 vitaminer.
 • 8 mineraler.
 • Karotenoider kan bidra til et sterkere immunforsvar og mer gylden hudtone.
 • Oliola beskytter mot oksidering av LDL kolesterol og hjelper med å bevare hjerte- karsystemet.
 • Astaxanthin bidrar til å beskytte kroppens celler mot frie radikaler fra omgivelsene.
 • Astaxanthin har også dokumentert positiv effekt på muskler og ledd.

Antall serveringer:

60

Kr 189,-

muskelsmerter kosttilskudd
#5 Eduflex

Eduflex er et kosttilskudd spesielt utviklet for å lindre ømme og stive ledd og muskler. Produktet består av en kombinasjon av Ruis Omega-3 selolje og gurkemeie. Studier har vist at Gurkemeie har en svakt smertestillende effekt, i tillegg til at det kan virke betennelsesdempende og styrkende for immunfosvaret. Svart pepperekstrakt sørger for økt opptak og utnyttelse av curcumin (viekstoffet i gurkemeien).

Eduflex inneholder to spesielle som skal virke lindrende ved ømme og stive ledd: Ruis Omega-3 Selolje og gurkemeie (curcumin.

Ruis Omega-3 Selolje inneholder flere av  de essensielle omega-fettsyrene omega-3, -6, -7 og -9. Leddene dine merker stor forskjell mellom fiskeolje og selolje, og selolje inneholder mer av den gode omega-3 fettsyren DPA.

 • Naturlig fettsyrekompleks med høyt innhold av DPA.
 • Gurkemeie (curcumin) kan lindre ømme og stive ledd, bidra til sterkere immunforsvar og virke betennelsesdempende.
 • Svart pepperekstrakt bidrar til økt opptak av de aktiv virkestoffene.
 • Høyt innhold av de essensielle fettsyrene omega-3, -6, -7 og -9.

Antall serveringer:

30

Kr 315,-

muskel- og leddsmerter kosttilskudd
#6 Gurkemeie Max

Gurkemeie Max er et nyutviklet kosttilskudd som kombinerer mange av de kjente naturlige virkestoffene som har vist seg å ha en god effekt på kroppen.

Gurkemeie inneholder det svært kraftige virkestoffet curcumin, en kraftig antioksidant som virker anti-inflammatorisk. For å øke effekten av curcumin, inneholder Gurkemeie Max svart pepperekstrakt (BioPerine) som øker biotilgjengeligheten og opptaket av curcumin i kroppen.

Studier viser at curcumin kan ha en lindrende virkning på ømme og stive ledd, og gurkemeie anses derfor i dag å være et godt supplement ved behandling av svake leddplager.

 • Kan hjelpe mot slitasjegikt
 • Curcumin kan ha en antiinflammatorisk virkning.
 • Forebyggende mot betennelser, samt styrke immunforsvaret.
 • Vil kunne lindre leddsmerter
 • Det er antiseptisk/antibakterielt.
 • Kan ha en smertestillende effekt.
 • Det kan være slimløsende.
 • Kan bidra til økt fettforbrenning og økt energinivå.
 • Kan virke stimulernde på fordøyelsen.
 • Det kan redusere kolesterolet.
 • Det kan være godt for huden.
 • Prøv første måned til 50%!

Antall serveringer:

30

Kr 249,-

#7 Gelenk

Gelenk Collagen består av virkestoffer som sammen jobber for å  motvirke ledd- og muskelplager.

Gelenk Collagen består hovedsaklig av kollagen type ll, MSM (metylsulfonylmetan - en svovelkilde) og naturlig bruskvev fra hai. Sammen skal disse virkestoffene bidra til å bygge opp sliten og skadet brusk i leddene, i tillegg til å motvirke ømme ledd, muskler og sener.

Gelenk Collagen er tilsatt mangan som forsterker effekten og fungerer som en viktig katalysator for brusk- og vevs oppbygging. Gelenk Collagen inneholder også de viktige vitaminene vitamin B6, B9, B12, som skal bidra til normal blodsirkulasjon, energiomsetning og optimal funksjon av nervesystemet.

 • Tre aktive virkestoffer jobber sammen for å bygge opp sliten og skadet brusk i leddene.
 • Motvirker ømme ledd, muskler og sener.
 • Vitamin B6 er viktig for normal energiomsetning og nervesystemet.
 • Vitamin B9 er viktig for dannelsen av proteiner og arvestoff.
 • Vitamin B12 er avgjørende for produksjonen av røde blodlegemer, nervesystemet og for cellenes energiomsetning.

Antall serveringer:

60

Kr 399,-

muskelsmerter kosttilskudd
#8 Boswellia + Gurkemeie 60 tbl

Boswellia + Gurkemeie består av to virkestoffer som hver for seg har unike egenskaper.

Boswellia serrata er et urteekstrakt som hentes ut fra kvaen til trær i planteslekten boswellia. De aktive virkestoffene i boswellia serrata, boswelliske syrer, har blitt et populært middel innen alternativ medisin. Studier har vist at urteekstraktet kan bidra til å opprettholde fleksible og sunne ledd.

Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien og inneholder virkestoffet curcumin, en svært kraftig antioksidant. Curcumin er spesielt kjent for å kunne bidra til lindring ved ømme/stive muskler og ledd, i tillegg til å kunne virke antiinflammatorisk.

 • Boswellia serrate bidrar til å holde leddene komfortable.
 • Curcumin virker antiinflammatorisk og reduserer faren for betennelser.
 • Kan styrke immunforsvaret.
 • Kan virke lindrende mot ømme muskler og ledd.

Antall serveringer:

60

Kr 299,-

#9 Proto-col Collagen Body & Joint Formulation

Proto-col Collagen Body & Joint Formulation er et høykvalitets kosttilskudd som er skapt for å ta vare på og vedlikeholde leddene dine. En servering Proto-Col Collagen Body & Joint Formulation inneholder hele 1200 mg kollagenhydrolysat av type I og III.

 • Støtter leddenes og bruskens helse.
 • Kan bidra til å forsterke ledd og brusk.
 • Hydrolysert kollagen type 1 og 3 fra naturlig oksekilde.
 • Full av essensielle aminosyrer.
 • Inneholder ikke meieriprodukter, laktose eller gluten.
 • Egnet for veganere.

Antall serveringer:

30

Kr 399,-

#10 Helhetshälsa Citikolin

Helhetshälsa Citikolin gir deg rikelig påfyll av dett essensielle næringsstoffet kolin. Kolin omdannes lett til acetylkholin og fosfatidylkolin - to næringsstoffer som er viktige hjernen. Acetylkholin og fosfatidylkolin er blant annet viktig for hukommelsen.

Kolin bidrar blant annet til å opprettholde hukommelses- og innlæringsevnen,  samt den mentale skarpheten. Kolin er i slekt med vitamin B-gruppen, og er viktige for energiomsetningen i cellene. Kolin finnes naturlig i alle kroppens celler.

Det er spesielt en ingrediens som gjør dette produktet så bra, nemlig stoffet cyztidin. For at hjernen skal kunne utnytte kolin må den også tilføres cytidin. Cytidin er en helt nødvendig komponentet for at kolinet skal være funksjonelt. Citikolin inneholder både kolin og cytidin, slik at kolinet lett kan omdannes i hjernen til de viktige stoffene acetylkolin og fosfatidylkolin.

 • Inneholder de essensielle stoffene kolin og cytidin.
 • Acetylkolin er en signalsubstans som muliggjør overføring av nervesignaler i hjernen.
 • Fosfatidylkolin er den største bestanddelen i cellemembranen i hjernen.
 • Kan bidra til bedre hukommelsen og konsentrasjon.
 • Vitamin C virker styrkende på immunforsvaret.
 • Sink kan beskytte mot frie radikaler å bidra til normal energiomsetning.
 • Vegetabilsk

Antall serveringer:

30

Kr 379,-

Slik forebygger du muskel- og leddsmerter

Muskel- og leddsmerter kan av og til fortone seg uutholdelig, men heldigvis er det som regel mulig å forebygge smertene. Et av de beste rådene for å forebygge muskel- og leddsmerter er å være i regelmessig aktivitet. All form for mosjon og trening er bra, men spesielt styrketrening anbefales som forebyggende medisinen mot muskel- og leddsmerter. En sterk kropp vil lettere kunne motstå belastningsskader, slag, monotone bevegelser, og ikke minst hyppig bruk.

Styrketreningen trenger ikke å bestå av mange tunge og lange treningsøkter, men den bør inneholde øvelser som har fokus på å aktivere de store muskelgruppene i kroppen. Ved å trene mer spesifikke muskelgrupper som for eksemepel nakke og skuldre, vil du også kunne øke disse muskelgruppenes motstandsevne mot potensielle skader og smerter.

Husk at en av de aller beste forebyggende tiltakene du kan gjøre også er blant de enkleste – nemlig å gå.

 

Behandling av muskel- og leddsmerter

Det finnes ingen universal behandling av muskel- og leddsmerter ettersom disse smertene kan fortone seg så vidt forskjellig, og ikke minst i ulike muskelgrupper, men ofte vil behandlingsformer som massasje, akupunktur og varmebehandling være effektive. Av reseptfrie produkter brukes ofte Ibux, Volatorol gel eller Ibux-krem. I de fleste tilfeller er det viktig at muskelen/leddet holdes i ro.

Dersom du har vedvarende muskel- og leddsmerter som ikke gir seg eller avtar i styrke, anbefaler vi å ta kontakt med en lege. Produktene i denne listen er alle reseptfrie kosttilskudd som kan tilføre kroppen viktige næringsstoffer som kan motvirke inflammasjon/betennelser, og ikke minst hjelpe kroppen til å bli mer motstandsdyktig mot muskel- og leddsmerter.

DEL
Kommentarer