morgentrening
293
0

Hører du til blant de som liker å trene som det første du gjør hver morgen, så har du et ess i ermet. Morgentrening hjelper deg nemlig til å forbrenne mer fett!

Klokka ringer 0600 og du klasker en hånd på alarmen for å trykke på “snooze”-mode”. Etter et kvarter så våkner du på nytt av en ulende alarm og du får slept deg selv inn på badet. Det tar minst en time og tre kopper kaffen og en solid frokost før du kan kalle deg våken og klar i topplokket.

Eller…

Klokken er 0600 og nesten før alarmklokken ringer har du hoppet opp av sengen og er klar til å trekke på deg treningstøyet. I løpet av 20-30 minutter har du allerede rukket å gjennomføre noen intensive øvelser som har sørget for å gi kroppen din akkurat det nødvendige sjokket som skal til for at du er høy på deg selv, super fornøyd og har en puls som er 3 ganger det du hadde da du sov for kun få minutter siden. Kroppen oser av energi og du har satt fart på forbrenningen.

morgentrening
Morgentrening kan gi kroppen din ekstra fordeler som du har nytte av resten av dagen!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Morgentrening har mange fordeler!

Hører du til blant den siste gruppen har du mye å glede deg over. En ny studie fra Northumbria University i England har kommet fram til at du forbrenner opp til 20% mer energi fra fett ved å trene om morgenen på tom mage. Hvorfor? Når du trener på tom mage, eller rettere sagt fastende tilstand, så vi kroppen hente energien den trenger fra fettreservene.

I tillegg til å forbrenne større mengder fett, vil treningen skille ut mange gode hormoner som adrenalin, serotonin, dopamin og noradrenalin.

  • Adrenalin sørger for å gi deg kick og at du blir mer klar for dagen.
  • Serotonin er selve lykkehormonet. Det motvirker depresjon og hjelper nervecellene dine til å fungere bedre.
  • Dopamin er et signalstoff som virker på kroppens belønningssystem. Du blir rett og slett glad og fornøyd!
  • Noradrenalin, kortisol og endorfiner er alle ulike stresshormoner, men endorfiner er smertedempende og gir økt følelse av lyst og mer energi.

I tillegg til nevnte fordeler vil morgentrening kunne bidra til bedre søvn gjennom natten, og bedre evne til å kontrollere matinntaket.

 

Kom i gang med morgentrening

For at du skal få en enkel vei inn i morgentreningens gode fordeler, presenterer vi en enkel treningsøkt. Økta er effektiv og gjøres unna raskt. Du forflytter deg fra en øvelse til en annen uten ekstra pauser. Forskning som er presentert i tidsskriftet The Journal og Strength and Conditioning Research fant at supersett forbrenner flere kalorier enn tradisjonelle sett OG det gjør at du kan gjennomføre økta raskere.

I programmet skal du gå rett fra push-ups til dips, deretter ta 30 sekunder pause før du går tilbake til push-ups og rett over på dips igjen. Dette gjentar du 4 ganger før du går over til supersett 2! Hel økta skal ikke ta mer enn 20 minutter, noe som gir deg mer enn nok tid til en god og næringsrik frokost!

mørgenøkt

Last ned som PDF-fil her.

 

 

Kilde
Rise & Shine. Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer