Motivasjon
439
0

Hva skaper indre motivasjon? Vi må kunne svare ja på tre spørsmål, hevder den amerikanske psykologen E. Scott Geller.

– Jeg ser opp til ledere som gir oss lyst til å stå på, sier E. Scott Geller, professor i psykologi ved Virginia Tech i USA og en av verdens fremste eksperter på indre motivasjon.

Å ha indre motivasjon vil si å være selvdrevet. Man gjør noe for aktivitetens egen skyld – «fordi man liker det», ikke bare for å oppnå noe annet, som for eksempel lønn. Hvordan oppnår man tilstanden? Vi må kunne svare ja på tre spørsmål, hevder Geller.

Det første spørsmålet er om vi opplever at vi har gjennomføringsevne, at vi kan mestre oppgaven. Det neste spørsmålet er om aktiviteten virker, det vil si om vi tror at adferden kommer til å lede til det ønskelige resultatet. Til slutt må vi stille spørsmålet om adferden er verdt det, altså om aktiviteten gir oss en sterk opplevelse av å være på riktig vei.

Kan vi svare ja på alle tre spørsmålene, føler vi oss sterke, selvdrevne og kompetente – og at vi holder på med noe meningsfullt.

 

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer