kroppsvektøvelser
618
0

Du trenger ikke tilgang til et treningssenter, tunge manualer og vektstenger, eller avanserte maskiner for å få gjennomført en skikkelig treningsøkt!

Enten vi vil eller ikke så hender det at vi kommer borti dager eller lengre perioder der vi blir forhindret fra å gjennomføre våre faste treningsøvelser på treningssenteret eller hjemme sammen med de trofaste manualene eller den litt slitne benkpressen. Hva er vel da bedre enn å være klar over at du går å bærer på ett velutrustet treningsstudio 24/7? Kroppen er ditt eget treningssenter, og det er faktisk alt du trenger.

 

Kroppsvektøvelser kan gjøres overalt!

Sommeren er gjerne den tiden av året der flest mennesker trekker ut av treningssentrene og ut i sola for å få bevegd seg, eller kanskje droppes til og med treningen til fordel for lange dager ved sjøen eller på fjellet for å nyte sol og varme. Å gå ut i sola i seg selv er ingen dum ide, for sola kan nemlig fungere som en kraftfull vektreduksjons-venn. I følge The Endocrine Society, har personer med lavt nivå av vitamin D, større sannsynlighet for overvekt. Med andre ord er det flere grunner til å trene utendørs enn bare å bli brun. Selv om sommeren er over for denne gang, er kroppsvektøvelser perfekt å utføre på ferie eller reiser i vinterhalvåret, eller hjemme dersom du trives best med trening i eget hjem.

Dessverre ligger det eneste problemet med kroppsvektøvelser i selve øvelsenes natur. Du forsøker å løfte din egen kroppsvekt for å redusere din egen kroppsvekt. Dette kan være vanskelig ettersom du kanskje ikke er sterk nok til å gjennomføre tilstrekkelig antall repetisjoner som skal til for å oppnå en høy forbrenning. Derfor kan det være lurt å vite hvilke teknikker du kan bruke for å gjøre øvelsene enten lettere eller tyngre. I denne saken kan du lese hvorfor du bør gjøre øvelser med kroppsvekt, og hvordan du kan gjøre de lettere.

Les også: Treningsprogram- egen kroppsvekt!

kroppsvektøvelser
Ingenting er mer praktisk og effektivt enn kroppsvektøvelser.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kroppen som treningsstudio: Syv måter å gjøre kroppsvektøvelser tyngre!

Her gir vi deg syv enkle grep du kan gjøre for å gjøre øvelsene tyngre. Du kan legge til et av punktene, eller du kan bruke flere punkter samtidig. Jo flere du bruker, desto tyngre blir øvelsen. Det vil variere hvilke øvelser du kan benytte de på, men det skjønner du raskt når du setter i gang. De fleste er veldig anvendelige.

 

  1. Spenn på deg en vektet ryggsekk. Velg vekter etter eget ønske.
  2. Bruk 4 sekunder på å senke kroppen ned, og fire sekunder på å heve deg opp igjen.
  3. Ta 2 sekunder pause på bunnen av hver repetisjon.
  4. Plasser kroppen din lengre fra underlaget ved å stå på en hevet plattform/kasse/klosse/etc.. (For eksempel en benk i parken).
  5. Gjennomfør korte sprinter på 50 meter mellom hvert sett.
  6. Reduser hvileperiodene mellom hvert sett.
  7. Stram musklene så hardt du klarer på toppen av hver repetisjon.

 

Kilde
Taylor, Dale. (2017). Body as your own gym: Any time or place. Mensfitnessmagazine.com.au

Kommentarer