feit mat
233
0

De fleste av oss skeier ut med usunn mat en gang i blant, men hva slags yte mat du inntar, har stor betydning for hvordan kroppen din reagerer. Det viser en ny studie.

Å inn voldsomt store mengder mat på kort tid, er sjeldent en god ide. Selv om du forsøker å veie opp for en stor og feit burger eller ostepølse med en intensiv treningsøkt, så kan en solid “fettbombe” få deg til å føle deg ganske uvell.

Ny forskning viser at selv EN DAG med fråtsing kan gjøre mer skade enn vi har tidligere har trodd.

 

Feit mat gjør stor skade

I en liten studie ved Loughborough University i England, undersøkte en forskergruppe effekten av feit mat på insulinnivået. I studien deltok 15 sunne, unge og friske menn som trente regelmessig og hadde en generelt god helse. Deltakerne ble servert en diett full av feite matvarer som fettrike pølser, bacon, ost, burgere og ostekake, en hel dag. Deretter gav de deltakerne en sukkerholdig drikk etterfulgt av en test for å måle glukose toleranse.

feit mat
Feit mat trenger ikke å være ille dersom du velger matvarer med sunne fettsyrer.

Resultatet?

Etter å ha inntatt alt fettet, var deltakerne i mye dårligere stand til å håndtere sukker- noe som er tett forbundet til insulin sensitivitet.

Dataene fra studien viser at kun en enkelt dag med store utskeielser- særlig et høyt fettinntak med usunne fettsyrer- er nok til å rote til insulin kontrollen vår. Dette er svært nyttig info for alle som sliter med å overspise eller som har problemer med å kontrollere matinntaket.

Forskerne vet enda ikke hvor lenge effekten varer, eller om gjentakende perioder med overspising av store mengder fettrike matvarer, vil føre til en forverring av insulin kontrollen.

 

Kort konklusjon

Skulle du være interessert i å starte på en lavkarbo diett som for eksempel keto dietten, så sørg for å velge matvarer med sunne fettsyrer.

 

Kilde
JUST ONE DAY OF FATTY CHEAT FOODS COULD MESS WITH YOUR INSULIN PRODUCTION. Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer