En arms roing
632
0

Dette studie viser at koffein øker styrken hos kvinner som trener regelmessig styrke.

Forskning har indikert at lave til moderate mengder med koffein gir en positiv effekt på utholdenhetsutøvere.  Effekten koffein har på styrkeprestasjoner er ikke entydig, hvor noen studier indikerer fordeler mens andre har vist ingen forbedring i prestasjon.

Mye av forskningen som har sett på effekten av koffein har på styrkeprestasjoner har blitt gjennomført på både trente og utrente kvinner.  Denne studien har til hensikt å fastslå hvilken effekt inntak av koffein har på styrke og muskulær utholdenhet hos kvinner som har trent styrke en god stund.

 

Metode

Forsøkspersonene var 15 kvinner.  De inntok koffein (6 mg per kg kroppsvekt) eller placebo med 7 dagers mellomrom.

60 minutter etter inntak av koffein og placebo ble alle testet i maksimal styrke (1RM) i benkpress og en styrketest til utmattelse (benkpress med 60 % av 1RM).

 

Resultat

Resultatene viste en signifikant økning i maksimal styrke i benkpress etter inntak av koffein sammenlignet med inntak av placebo.

Det var ingen signifikant økning i antall repetisjoner ved 60 % av 1RM sammenlignet med inntak av koffein vs placebo.

 

 

Konklusjon

Disse funnene indikerer at moderate doser med koffein kan være effektivt for å øke styrken til kvinner som trener og har erfaring med styrketrening.

 

Koffeintilskudd før trening

Koffein er et stimulerende middel med oppkvikkende effekt som kan inntas som piller før trening for å gi økt energi og ytelse

 

Bodylab Caffeine

Koffeinpillene er basert på syntetisk koffein. Hver koffeintablett inneholder 200 mg ren koffein.

Kr 109,-          –        Bestill her 

 

 

Kilde

J Int Soc Sports Nutr. 2010 May 14;7(1):18. Caffeine enhances upper body strength in resistance-trained women.Goldstein ER, Jacobs PL, Whitehurst M, Penhollow T, Antonio J.

DEL

Advertisement

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer