årsaker til overvekt
685
0

Kjæresten din kan være årsaken til at du legger på deg, og du kan være årsaken til at hun/han gjør det! Dette er forklaringen bak det hele.

Om du er nyforelsket og langt inne i de dype kjærlighetsskoger, så beklager vi allerede nå, men en ny studie ser ut til å avsløre at personer som lever i et forhold har en klar tendens til å legge på seg og å ende opp som overvektige. Før vi gir deg resultatene fra undersøkelsen, kan vi “trøste” deg med at undersøkelsen ble foretatt blant 2000 amerikanere, og amerikanere er nok ikke bestandig representativt for resten av jordens befolkning.

 

Undersøkelsen

 • 79% av de som deltok hadde økt i vekt siden de fikk kjæreste.
 • I løpet av det første året i et forhold, økte gjennomsnittsvekten 7,7kg. Over tid økte denne vekten til 16,3kg!
 • Menn hadde lettere for å legge på seg enn kvinner. I snitt økte menn vekten 9,97kg i løpet av det første året i et forhold, mens kvinner økte vekten 5,9kg.
 • Yngre par (18-24 år) la raskest på seg når de inngikk et forhold. Eldre par (45+ år) økte også i vekt, men saktere.

 

Hvorfor skjer det?

Tja, vi kan vel bare gjette, men her er svarene fra undersøkelsen:

 • 64% fortalte de ble mer avslappet og fikk bedre selvtillit etter at de inngikk et forhold. “Jakten” var over, og de kunne slappe mer av.
 • 42% fortalte de reduserte aktivitetsnivået og sluttet å bry seg like mye om helsen og kroppen etter at de fikk barn. Prioritetene endret seg, og barna tok mye tid.
 • 42% skyldte på at vekten antageligvis kom fra hyppigere restaurant besøk ute, mens 34% mente vektøkningen kom som en følge av mye takeaway eller matlaging sammen hjemme.
overvekt trening
Vær mer aktive sammen! Spis mindre ute på restaurant, og oppmuntre hverandre til å være mer aktiv i hverdagen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Bli feit. Skill deg?

Ironisk nok er den avslappede og trygge følelsen i et ekteskap som kan føre til at forholdet går i stykker. Mens utroskap og pengekrangel topper listen over årsaker til at partnere tar ut skilsmisse, er overvekt helt oppe på nummer 5 på listen.

Dette kan virke litt rart, og man skulle tro at et kjærlighetsforhold er sterkere enn at noen kilo fra eller til kan få forholdet til å rakne, men så skal vi huske på følgende: Overvekt kan føre til depresjon og lav selvtillit og disse tingene kan igjen føre til humørendringer, personlighetsendringer, bitterhet og irritabilitet. Andre studier har vist at sexlivet får seg en knekk når den ene (eller begge) i et forhold blir for overvektig, og overvekt kan blant annet føre til dysfunksjon.

 

Dette bør du gjøre

Vi nevner det igjen – studien er utført på 2000 amerikanere. Ikke et enormt representativt utvalg for resten av verden, heldigvis. Likevel er det noen ting du kan huske på og som du kanskje kan få nytte av i forholdet.

 • Ikke bli for avslappet og tilfreds. Selv hun/han elsker deg, og du elsker han/hun, så trenger du ikke legge helsen og kroppen din til side.
 • Tren sammen! Gå på treningsstudio og utfør øvelser sammen, løp/sykle en tur, gå dere en tur, eller generelt bare tilbring mer tid sammen mens dere er i aktivitet.
 • Spis mindre ute på restaurant. Bruk tid på å lage sunn og god mat hjemme. Husk også at dere ikke alltid  drikke vin til maten.
 • Har dere barn og synes dette tar tid? Vær aktive sammen med barna!

Les også: Keto vs. middelhavsdietten: Hvilken er best for deg?

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer