ketose kosttilskudd
1249
0

Keto-dietten er en av de mest populære diettene for tiden, og det er ikke uten grunn. Ketose-tilstanden er vanskelig å oppnå, så ville det ikke vært fint om en pille eller pulverblanding kunne hjelpe oss til å oppnå ketose?

Ketose er en tilstand der kroppen ikke lenger har tilgang til nok karbohydrater og må hente energi fra andre ressurser. Leveren vil da starte å omdanne fett til fettsyrer og ketogenlegemer som kroppen kan hente energi fra fra. De fleste av oss har til enhver tid nok fettlagre på kroppen til å leve på kaloriene det gir i flere uker, men dette ville rett og slett vært skadelig. Å oppnå en fullstendig ketose-tilstand kan ta så mye som tre til seks uker.

Et scenario med keto-pillen

Men se for deg følgende. Du har et fettlager på totalt 100 000 kcal. Du skal løpe et ultraløp, et løp som strekker seg over 100km. En av de største utfordringene for kroppen er hvor den skal hente energien fra. Hvis den ikke får tilført nok energi i form av karbohydrater, vil den på et tidspunkt gå tom for energiressurser. Fettforbrenningen vil sette i gang etter en viss tid, men denne prosessen skjer så langsomt at den ikke rekker å forsyne kroppen med den nødvendige energien. Hvor fantastisk hadde det ikke vært om du bare kunne svelge en pille, og vipps så satte kroppen i gang og forbrant fettet raskere?

Når kroppen først har oppnådd ketose, kan du tære på fettlagrene i lang tid. Dette ville vært drømmesituasjonen til enhver utholdenhetsutøver og person som ønsker seg ned i vekt. En ketose-tilstand krever riktignok et kosthold der fett utgjør 70-80% av det totale kaloriinntaket. For mange aktive personer som gjerne har et høyt inntak av karbohydrater i kostholdet, vil denne situasjonen være vanskelig. Kroppen kan lagre store mengder fett, men karbo-lagrene går tom etter så lite som ca. 60 min moderat/intensiv trening.

keto diett

 

Keto-piller og keto-pulver

Det finnes mange keto-produkter som hevder at de kan lure metabolismen din til å tro at den er tom for karbohydrater slik at kroppen lettere kommer i ketose-tilstand. Selv om du har et høyt inntak av karbohydrater og en ketose-tilstand i prinsippet ville vært umulig, så skal disse produktene kunne sette i gang fettforbrenningen i løpet av kort tid. Det disse produktene i realiteten forsøker, er å revolusjonere måten kroppen har tilpasset seg å overleve sult og hungersnød. Når kroppen sulter fordi den har mangel på næring, vil leveren bryte ned fett til fettsyrer å sende ut ketogener i blodbanen som igjen kan benyttes som energi av musklene. I teorien kan keto-piller og keto-pulver sende kroppen inn i ketose i løpet av noen minutter, og ketosen varer i flere timer. Det er gjort flere forsøk med keto-piller og pulver, og det er varierende tilbakemeldinger. Enkelte rapporterer om en økning i prestasjon, mens andre opplevde det motsatte.

 

Keto-diett er best for vektnedgang

Det er vanskelig å konkludere med om disse produktene vil kunne øke prestasjonen til alle som tar det, og antageligvis vil det være individuelt hvordan kroppen responderer. Det som er sikkert er at dersom du primært er ute etter å oppnå ketose for å gå ned i vekt, så er det bedre å holde seg til en ren keto-diett. Vi har skrevet en komplett guide til keto-dietten tidligere. Her får du vite alt du lurer på om keto-dietten, og ikke minst får du en komplett kostholdsplan for en hel uke. Måltidene er satt opp slik at de kan byttes fra en dag til en annen, og du sitter igjen med en kostholdsplan for mange uker og måneder.

Ketoguiden- fremgangsmetode og matplan for å oppnå ketose

keto-diett komplett guide
Her finner du komplett guide for keto-diett.

For personer som ønsker å oppnå ketose for å forbedre prestasjonen i en konkurranse, så kan det være verdt å prøve noen av produktene. Kanskje responderer du positivt, og kroppen vil forbrenne fett som energikilde. Her er noen produkter vi kan anbefale:

 

MyoBurn fettforbrenner

myoburn fettforbrenner

 • Utviklet i samarbeid med Børge Fagerli, en av de fremste autoritetene på kosttilskudd, helse og trening.
 • Kraftig fettforbrenner som vil ta fremgangen til et nytt nivå.
 • Kan øke forbrenningen med 10%!
 • Reduserer opptaket av karbohydrater og fett.
 • Inneholder kraftige antioksidanter (EGCG).
 • Forbedrer kolesterolet.

Kr.298,-        –         Kjøp her

 

MyoMCT 500ml

 • Utviklet i samarbeid med Børge Fagerli, en av de fremste autoritetene på kosttilskudd, helse og trening.
 • Øker kroppens evne til å forbrenne fett.
 • Gir økt metthetsfølelse.
 • Bidrar til lavere fettlagring.
 • Passer perfekt sammen med keto-dietter.
 • Kan bidra til muskelvekst.
 • Smakløs.

Kr.296,-        –        Kjøp her

 

Chained Nutrition Ripped Destroye

 

 

 • Potent og høykonsentrert, kun 1 kapsel per dag.
 • Gir energi og fremkaller et intenst fokus.
 • Stimulerer den basale forbrenningen.
 • Øker frisettningen av kroppsfett.
 • Regulerer boldsukkeret og minsker apetitten.

 

 

Kr.329,-        –        Kjøp her

 

Kilder
Korn, Marjorie. Can Ketone Pills and Powders Really Provide the Same Benefits as a Low-Carb Diet? Mensjournal.com

Kommentarer