machinebody
1988
0

Er du interessert i å starte på en lavkarbo-diett? Her er 7 måltider med mye proteiner og fett som du kan teste.

Den stereotypiske dietten til en bodybuilder består vanligvis av mye proteiner, en del karbohydrater og veldig lite fett. Det er fra denne planen at den klassiske fordelingen 40/40/20 kommer fra. Selv om denne dietten har fungert for de som konkurrerer og fitness entusiaster, så er den ikke optimal for alle. Flere kan faktisk komme i form på en mye lettere måte ved å velge en annen makro- næringsrik plan. En diett som er protein- og fettrik og lav på karbohydrater kan utgjøre den store forskjellen for mennesker som sliter med å miste fett og bygge muskler ved å bruke standardmetoden.

 

Fett gjør deg ikke tykk

Du må komme deg bort fra tanken på at fett gjør deg tykk. Det er ikke riktig.
En fettrik og lavkarbo-diett kan virkelig være en sunn og varig måte å komme i form og holde seg slank på.

Lavkarbo-dietter kan være effektive for vekttap ved å begrense insulinproduksjon og fremme ketose så begrenser de lagring av fett og får kroppen til å bruke fettet som sitt primære drivstoff. Selv om du ikke er interessert i å følge en lavkarbo-diett så kan du kanskje være interessert i en diett som består hovedsakelig av proteiner og fett.

 

7 Keto måltider som kan hjelpe deg i gang!

6-low-carb-high-fat-high-protein-meals-graphic-1

1. BURGER UTEN BRØD: 

Burgere er gode med hamburgerbrød, men hvis du fjerner det, så kan du bruke de kaloriene på smakfulle matvarer som bacon, guacamole, stekt egg, ost eller peanøttsmør. Hvis du legger til bacon eller avokado så må du veie dette slik at ditt totale fettinntak ikke overskrides.

Jeg har ingen oppskrift, bare bruk så mye kjøtt/karbonadedeig som trengs for å fylle opp proteinene. Du kan øke proteininnholdet ved å bytte ut baconet med et stykke biff, og heller legge til litt av dine favoritter blant matvarene med høyt fettinnhold på toppen. For å få burgeren til å smake enda bedre så må du ikke steke den for lenge. Altfor mange griller og steker kjøttet i hjel.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. BIFF OG EGG:

Bacon og egg er vanlig til frokost og lunsj for mange, men det er vanskelig å dekke proteinbehovet med disse alene. Bytt ut baconet med et stykke biff for å øke proteinbehovet uten å øke fettet. Hvis du skal spare på kaloriene så hold deg til magrere kjøtt som f.eks ytrefilet eller tilsvarende kjøtt.

Tilbered eggene slik du vil.
Bodybuildere sverget tidligere til rå egg, som de mente var best for å bygge muskler og forbrenne fett. Jeg tror ikke tilberedningsmetoden har så mye å si.
Men, hold øye med fettinnholdet i smør, olje eller annet fett som du bruker for å steke eggene. Dette kan være en lavkarbo-diett med en del fett, men det betyr ikke at du kan bruke ubegrenset med fett.

 

chocolate-peanut-butter-protein-shake-no-banana-700x466

3. SJOKOLADE PEANØTTSMØR SHAKE:

Takket være sukkersubstitutter og proteinpulver med smak så kan man få tilfredsstilt søtsuget uten å spise eller drikke en hel del karbohydrater. Her er en oppskrift som er en av mine favoritter når det gjelder shaker.

Ingredienser:

 • 1 kopp mandel melk
 • 0,5 kopp full fett cottage cheese
 • 3 skjeer med peanøttsmør
 • 2 skjeer lavkarbo sjokolade proteinpulver
 • Litt søtstoff

Hell ingrediensene i en blender, bland dette sammen til ønsket konsistens og nyt.

Roasted Chicken

4. GRILLET KYLLING:

Hvis du vil ha smakfull, relativt billig og ketosevennlig mat så er det lite som slår grillet kylling. Kjøp en hel kylling, klapp den tørr og tilfør salt og ønsket krydder.

Legg kyllingen i en form og sett den inn i ovnen på 220 grader. Stek den ca. 10 minutter per 0,5 kg.

 

6-low-carb-high-fat-high-protein-meals-graphic-5

5. GRILLET LAKS:

Laks er rik på protein og enumettet fett – så det er et perfekt fettrikt måltid. Den enkleste måten å tilberede laks er å smøre den med litt olivenolje, krydre den med krydder og urter etter ønske og legge den på en grill med skinnet ned. Legg igjen lokket på grillen og la røyken steke/dampe laksen. Skinnet sørger for at laksen ikke blir for tørr.

Prøv og ikke overstek laksen. Laks og andre fete fisker er best når de akkurat er gjennomstekt.

 

beef-and-sweet-potato-stew2

7. GRYTERETT:

Hvis du er på en fettrik diett så vil dette bli en av dine favoritter. Den kan få nesten alt kjøtt til å bli godt. Her er oppskriften:

 • 0,5 – 1 kg biff (eller annet magert kjøtt du liker)
 • 1 laurbærblad
 • 3 gulrøtter, oppkappet
 • 3 selleristenger, oppkappet
 • 1 løk, grovkappet
 • Oregano, timian og hvitløk, etter smak
 • Salt og pepper, etter smak
 • Nok buljong eller vann til å dekke kjøttet og grønnsakene

Når alt er i gryta sett den på lav varme og la den koke 8-10 timer.
Hvis du har dårlig tid, så er alt kokt på 4 timer på høyere varme.

 

TIPS

Selv om grønnsaker er en karbohydratkilde så må du ikke sløyfe dem! Mange grønnsaker har lite eller ikke noe stivelse og sukker, og er fulle av fiber.

Hvis du ikke spiser hvetemel, brød eller stivelse så vil du trenge fiber. Grønnsaker inneholder også vitaminer og mineraler som du trenger for å holde deg frisk og for å komme deg etter trening.

DEL

Annonse

André Hefner startet opp Hardworkout i 2013 under sine Personlig trener studier hos Actvie Education. Han begynte å trene vekter allerede som 15 åring og har vært stamgjest på treningsstudioet siden den gang. I tilegg til PT utdannelsen har han også kostholdsveiledningsstudier bak seg. André har et glødende engasjasment for trening og ønsker å kunne videre formidle sin kunnskap til andre.
Kommentarer