høy-fett diett
314
0

Det finnes nok ingen diett som er mer kontroversiell og diskutert enn lavkarbo dietter som keto dietten. En ny studie kan gi diett fanatikerne enda mer å prate om.

Gjennom flere år har en rekke studier fremlagt resultater som viser lavkarbo dietter sine positive egenskaper på vektreduksjon.

Nå viser en ny studie fra Universitet i California (Davis), at svært strenge lavkarbo dietter kan føre til sterkere og lengre liv, samtidig som det øker den kognitive evnen.

Lavkarbo forlenger livet

I studien ble mus delt inn i tre grupper som fulgte en av tre dietter.

  • Høy-karbo
  • Lav-karbo og høy-fett
  • Keto diett (90% av kaloriene kom fra fett)

Forskerne kom frem til at musene som fulgte keto dietten forlenget livet, hukommelsen, og motorisk kontroll- som igjen relateres direkte til styrke og koordinasjon. De samme musene hadde også mindre risiko for å utvikle svulster og kreft.

keto diett lavkarbo
En diett bestående av høy-fett matvarer kan gi lengre og bedre levetid.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

 

Overraskende og positive resultater

Resultatene er oppsiktsvekkende og svært overraskende. Forskerne hadde ventet å se en forskjell mellom de ulike gruppene, men at forskjellen skulle være så stor som 13% mellom musene som fulgte en høy-fett vs. høy-karbo diett, var det ingen som hadde sett for seg. For oss mennesker vil dette tilsvare 7-10 leveår ekstra. Minst like viktig er det at musene på høy-fett diett hadde en bedre helse senere i livet.

 

Kom i gang med keto dietten

Dersom du ønsker å forsøke deg på en høy-fett diett som keto dietten, så har vi laget en komplett guide med fremgangsmåte og oppskrifter her.

Som et ekstra tilskudd for å sette i gang ketose tilstanden raskere, kan vi også anbefale Raspberry Ketone, et kosttilskudd som bidrar til at kroppen raskere slår over til å forbrenne fett og at du kan oppleve vektreduksjonen raskere.

Raspberry Ketone Pure

 

Et tips som kan bidra til å gjøre ketose tilstanden enklere å oppnå er å benytte et kosttilskudd som Raspberry Ketone, som kan bidra til å øke forbrenningen og å forenkle omgjøringen av fettceller til energi.

  • Ideell for de som vil kontrollere vekten
  • Søker å jobbe med fettnivået
  • Inneholder kun 100 % ketoner fra bringebær
  • Ekstrahert med en metode som er godkjent av EU
  • Egnet for veganere og vegetarianere

Kr 199,-          –        Bestill her

 

 

Kilde
The high-fat keto diet could make you stronger and live longer. Mensfitnessmagazine.com.au

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer