Ønsker du å vite mer om keto-dietten og hvordan den kan hjelpe deg ned i vekt? Her forteller vi deg alt du behøver å vite!

Keto-dietten er en lavkarbodiett. Dietten ble først og fremst brukt i medisinsk sammenheng for å behandle vanskeligstilte epileptiske barn. I dag kjenner vi keto-dietten aller best som en slankediett

Ketose enkelt forklart

Kostindusert ketose i seg selv er ikke er sjeldent fenomen. Allerede etter 8-10 timer uten mat er kroppen i en mild ketose. Faktisk er kroppen i ketosetilstand etter hver eneste natt.

For at metabolismen skal foregå normalt, er kroppen avhengig av å få tilført minimum 100 gram karbohydrater daglig. Dersom dette uteblir flere dager på rad, vil ketosetilstanden oppstå. Ketoner kan måles ved hjelp av blodprøver, og ved svært lavt karbohydratinntak vil også urinprøver gi utslag.

Når kroppen ikke får tilstrekkelig med karbohydrater vil den forsøke å skaffe energi fra andre ressurser. Så lenge kroppen får i seg nok proteiner gjennom kosten, vil kroppen i stor grad benytte seg av fett som drivstoff. Dersom man ikke får i seg nok karbohydrater, vil etter hvert lagrene av glukose ta slutt, og isteden vil det lagrede fettet bli brutt ned til glyserol og fettsyrer. Glyserolet blir omdannet til glukose slik at kroppen kan opprettholde stabilt blodsukker, mens fettsyrene forbrennes og dannes delvis om til ketonlegemer. Ketoner vil nå finnes fritt i blodbanen, og det er denne tilstanden vi kaller ketose.

keto diett

Hva kjennetegner en ketogen diett

En ketogen diett kjennetegnes ved mye rent kjøtt, fugl, fisk, egg, skalldyr, grønnsaker, sunne oljer, sterkt krydder og urter, og generelt store mengder fet mat. Frukt bør unngås ettersom det inneholder store mengder karbohydrater. Ketose oppnås først etter 2-3 dager (vil variere). Når ketosetilstanden er nådd, vil det resultere i en god metthetsfølelse og stabilt blodsukker. Blodsukkeret holder seg stabilt som følge av diettens lave glykemiske indeks (GI, måles fra 1-100, hvor høyere tall betyr raskere blodsukkerstigning).

Ettersom hensikten med keto-dietten er å forbrenne fett, vil lav blodsukkerstigning være viktig for å unngå at kroppen begynner å lagre fett istedenfor å bruke energien som tilføres. At dietten i tillegg er appetittdempende, gjør at dietten er lettere å opprettholde når man først har oppnådd ketose.

ketose
Vekttap over tid er et sikkert tegn på at kroppen er i ketose.

Effekter av keto-diett

Keto-dietten har vist seg å ha positiv innvirkning på en rekke faktorer. Vekttap er den største årsaken for de fleste som begynner på keto-diett. Men, det er også andre betydelige faktorer som kan bedres:

  • Vekttap – Som en direkte følge av at kroppen vil forbrenne kroppsfett
  • Kontrollert blodsukker – Blodsukkernivået vil synke som en konsekvens av maten du spiser. Undersøkelser viser at en ketogen diett kan motvirke diabetes.
  • Økt mentalt fokus – Ketoner er ypperlig drivstoff for hjernen. Når sukkerinntaket er lavere, unngår du store topper og bunner i blodsukkernivået, noe som kan gi bedre fokus og konsentrasjon.
  • Økt energi og normal sult – Når kroppen får jevnlig tilførsel av fett som energikilde gjennom hele dagen, vil den også føle seg mer opplagt fordi den unngår lavt blodsukker.
  • Epilepsi- Helt siden tidlig på 1900-tallet har ketogen dietten blitt brukt til å behandle epileptikere med suksess. Det er fremdeles en av de mest brukte behandlingene for epileptiske barn i dag.
  • Kolesterol og blodtrykk – Keto dietten har vist seg å forbedre sammensetningen av triglycerid og kolesterol, noe som reduserer risikoen for blodpropp. Lavkarbo dietten viser en markant økning i det gode kolesterolet HDL, og en synkning i det dårlige kolesterolet LDL. Blodtrykket reduseres også betraktelig.
  • Insulinresistens – Insulinresistens kan føre til diabetes, men en ketogen diett kan bidra til å senke insulinnivået, og dermed redusere risikoen for diabetes.
  • Akne – Mange opplever å få renere og finere hud.

 

Ulike typer ketogene dietter

Det er flere versjoner av ketogen diett, inkludert:

Standard ketogen diett (SKD):
Denne varianten inneholder veldig lite karbohydrater, moderat med protein og et høyt fettinnhold. Den inneholder normalt 75% fett, 20% proteiner og kun 5% karbohydrater.

Syklisk ketogen diett (CKD):
Denne varianten innebærer perioder med høyere inntak av karbohydrater, for eksempel 5 ketogene dager etterfulgt av 2 dager med et høyt inntak av karbohydrat.

Målrettet ketogen diett (TKD):
Målrettet ketogen diett tillater deg et høyere inntak av karbohydrater i forbindelse med treningsøktene.

Høy-protein ketogen diett:
Høy-protein ketosen diett ligner på en standard ketogent diett, men inkluderer mer protein. Forholdet er gjerne 60% fett, 35% proteiner og 5% karbohydrater.

Det er kun standard- og høy-protein ketogen diett som har blitt studert grundig. Sykliske- eller målrettede ketogene dietter er noe mer kompliserte og mest brukt av kroppsbyggere eller idrettsutøvere

Dette skal du spise/ikke spise

Å følge en keto-diett krever planlegging. Hva du kan spise vil avhenge av hvor raskt du ønsker å gå ned i vekt. Jo mindre karbohydrater du spiser, desto raskere vil du nå ketose og vektreduksjon.

Siden du er avhengig av å få i deg en liten mengde karbohydrater daglig, bør disse komme fra grønnsaker, nøtter og meieriprodukter. Raffinert sukker bør for all del unngås, det samme bør matvarer som er rike på stivelse som for eksempel brød, pasta, poteter, bønner og frukt. Enkelte typer frukt kan likevel spises i moderate mengder, blant annet avokado, stjernefrukt og noen typer bær.

En enkel huskeregel bør være at dietten bør bestå av ca. 60-70% fett, 25-35% proteiner, og 5-10% karbohydrat.

keto diett plan
Fordelingen av ulike næringsstoffer i keto dietten.

Dette kan du spise

  • Kjøtt: fisk, biff, lam, gris, egg, etc.
  • Grønne grønnsaker/salater: spinat, kål, etc.
  • Grønnsaker som vokser på bakken: brokkoli, blomkål
  • Fettrike meieriprodukter: harde oster, smørost, smør, etc.
  • Nøtter og frø: valnøtter, solsikkefrø, paranøtter, etc.
  • Avokado og bær: bringebær, bjørnebær, boysenbær og andre lav GI-bær
  • Kunstige søtnere: stevia, munkfrukt, suketter, etc.
  • Andre fettstoffer-: kokosnøttolje, salatdressing, fettrike kilder

Dette skal du IKKE spise

  • Korn: hvete, mais, ris, frokostblanding (usøtet), etc.
  • Sukker: honning, agave, lønnesirup, etc.
  • Frukt: epler, bananer, appelsiner, pærer, etc.
  • Rotfrukt: poteter, søtpoteter, etc.

 

Keto-pyramiden viser hvilke magtgrupper du bør ha mest og minst av.

 

Slik oppnår du ketose

Ketosetilstanden vil oppstå på ulikt tidspunkt fra individ til individ, men følger den samme framgangsmåten. For raskest mulig å oppnå en ketose kan du følge planen under:

 

1. Unngå karbohydrater

Karbohydrater er karbohydrater. Mange tror at så lenge de holder seg unna sukker så kan de spise hva de vil. Det er feil. Hold deg under 35 gram totalt med karbohydrater daglig, gjerne mindre

2. Minimer proteininntaket

Det er viktig å få tilstrekkelig proteintilskudd for at ikke musklene skal brytes ned og brukes til energi. Men, for mye protein kan redusere ketosen. Det ideelle er å ligge på 1,5-1,8 gram protein per gram kroppsmasse.

3. Ikke vær redd for fett

Når det er snakk om keto-diett skal du ikke være redd for å spise fett. Mye fett. Fett er hovednæringskilden i keto-dietten.

4. Drikk mye vann

Det er viktig å drikke mye vann gjennom hele dagen. Rikelig med vann sørger for å holde kroppen hydrert, men også å opprettholde en metthetsfølelse.

5. Unngå småspising

Småspising gjennom dagen fører med seg flere små blodsukkertopper etter hvert måltid. Jo flere slike topper, desto mer motvirker kroppen vekttap.

6. Fast!

Kanskje et vanskelig punkt for mange, men å faste kan virkelig sette fart på forbrenningen og ketonnivået. Ved å innta mer fettrik mat i måltidene man spiser, og å drikke mye vann, vil fasten være lettere å opprettholde på grunn av redusert sultfølelse.

7. Tren og vær aktiv

For å gi fettforbrenningen en ”boost” kan det lønne seg å legge inn noen treningsøkter i uka. Forsøk å være i moderat aktivitet 20-30 minutter daglig. En rask gåtur eller løpetur, kan ha stor effekt.

8. Bruk kosttilskudd

Selv om du ikke bruker kosttilskudd til vanlig, kan det ha en positiv effekt på den ketoniske dietten. Studier viser blant annet at ulike fiskeoljer, deriblant Omega-3, har positiv innvirkning på å øke ketosen. Det samme har ”supermaten” spirulina.

Matvarer som er rik på Omega 3 kan bidra til å øke ketosen.

Et godt tips til kosttilskudd som kan hjelpe deg ned i vekt er Royal Burner. Royal Burner er et svært kraftig og effektivt kosttilskudd som bidrar til vektreduksjon og redusert søtsug. Faktisk består Royal Burner blant annet av det eneste virkestoffet for slanking som er godkjent av EUs ekspertpanel for matsikkerthet! Virkestoffet heter Glucomannan og er det første virkestoffet der EU har godkjent påstanden om en slankende effekt.

Hensyn ved sykdom

For normalt friske mennesker er ikke ketose farlig, men det anbefales ikke å være i ketose over lengre tid. Et ketogent kosthold er krevende og tøft for kroppen, og det er vanskelig å opprettholde på sikt. Enkelte risikogrupper må likevel ta forhåndsregler. Gravide skal holde seg unna ketose dietten, og type 1-diabetikere må følge en tilrettelagt ketosediett. Ketoseprosessen øker vannlatingen og utskillelsen av viktige salter som natrium, kalium og magnesium.

Vær også klar over at dietten kan være belastende på nyrene. Ellers kan det oppstå symptomer som kvalme, forstoppelse, hodepine og dårlig ånde (lukt av ketose).

 

Tenk gjennom hvilken ketose diett du skal velge

Det er flere faktorer som spiller inn på hvilken ketose diett du bør velge. Har du en stillesittende kontorjobb som krever like energi gjennom dagen? I så fall er det betydelig lettere å følge en streng ketose diett enn for en person med et hardt og krevende fysisk arbeid. Det kan også være vanskelig å gjennomføre harde treningsøkter i tillegg til arbeid og hverdagsliv. Om du ønsker å opprettholde en normal treningsmengde kan det være lurt å redusere noe på intensiteten.

Var du klar over at kroppen forbrenner kalorier uten at du tenkte over det? Les mer her

 

Oppskrifter og eksempel på dagsplan

NB:

Det er svært viktig at du forstår at denne planen tar utgangspunkt i et lavt aktivitetsnivå, og at vi anbefaler et høyere kaloriinntak jo mer aktiv du er. Trener du flere økter i uken og inntar så begrenset med kalorier som er oppgitt i dette programmet, så kan det ha negativ effekt på både muskelmasse og vekt. Dersom du vet med deg selv at du er en aktiv person som trenger mer enn disse kostholdsplanene, anbefaler vi å ta kontakt med fagpersoner som tilbyr personlig veiledning.

I den første utgaven av denne guiden hadde vi kun et par fullstendige dagsplaner, pluss en rekke konkrete eksempler på ulike oppskrifter. I denne oppdaterte utgaven, har vi faktisk laget en komplett ukesmeny med oppskrift og næringsinnhold på hver eneste måltid i en helt uke. Det er lagt opp til frokost, lunsj og middag. Det er også satt opp to mellommåltider, og du velger selv når og om du ønsker å innta disse. Det totale næringsinntaket per dag, mellommåltdidene inkludert, er på rundt 1500 kalorier. Dette er etter vår mening et kaloriunderskudd som for de fleste vil være langt mer bærekraftig og oppnåelig å opprettholde over tid, enn å ligge i et kraftig energiunderskudd som kan være svært utfordrende å følge. Under hvert bilde finner du en utskriftsvennlig pdf-fil med energiinnholdet for hver dag.

De «gamle» oppskriftene finner du ved å trykke her:

 

Komplett ukesmeny ketodietten:

Mandag:

  • Frokost: Eggerøre med bacon og tomater.
  • Lunsj: Kyllingsalat med olivenolje og fetaost.
  • Middag: Laks med asparges stekt i smør.
  • Mellommåltid: Tyrkisk yoghurt. Mandler og ost.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 1

 

Tirsdag:

  • Frokost: Omelett av egg, tomat, basilikum og geitost.
  • Lunsj: Smoothie/shake med mandelmelk, peanøttsmør, tyrkisk yoghurt, chiafrø og kakaopulver.
  • Middag: Kjøttkaker, grønnsaker stekt i smør og cheddarost.
  • Mellommåltid: Pisket krem og friske jordbær i skiver.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 2

 

Onsdag:

  • Frokost: Tyrkisk yoghurt, fryste bær og nøtter/frø.
  • Lunsj: Rekesalat med avokado, paprika, agurk, crispisalat og olivenolje.
  • Middag: Koteletter med parmesanost og grønnsaker.
  • Mellommåltid: Stangselleri og guacamole. Hardkokte egg som alternativ.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 3

 

Torsdag:

  • Frokost: Stekt egg og avokado krydret med koriander.
  • Lunsj: Lunsjtallerken med bacon og diverse grønnsaker stekt i olivenolje.
  • Middag: Kyllingfilet med pesto, grønnsaker og fetaost.
  • Mellommåltid: Asparges rullet inn i stekt bacon.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 4

 

Fredag:

  • Frokost: Tyrkisk yoghurt med peanøttsmør, valnøtter og kakaopulver.
  • Lunsj: Lunsjtallerken med tunfisk, egg, avokado, asparges og crispisalat toppet med olivenolje.
  • Middag: Hamburger uten brød, bestående av karbonade, bacon, egg, ost og tomat.
  • Mellommåltid: Squash i skiver rullet inn med kremost, stekt løk og persille.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 5

 

Lørdag:

  • Frokost: Omelett av egg, skinke, ost, persille og tomat.
  • Lunsj: Chorizo pølse, egg og paprika stekt i olivenolje.
  • Middag: Seifilet med grønnsaker og løk stekt i smør.
  • Mellommåltid: Pisket krem og friske jordbær i skiver.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 6

 

Søndag:

  • Frokost: Frokosttallerkeren med stekt egg, avokado i skiver, ost og stekt bacon.
  • Lunsj: Smoothie/shake av mandelmelk, kokosolje, avokado og agurk.
  • Middag: Laks med stangselleri, brokkoli og rømme.
  • Mellommåltid: Mandler. Ostestaver.

Utskriftsvennlig versjon: Dag 7

 

Flere eksempler og oppskrifter

Her gir vi deg en rekke eksempler på måltider som passer fint inn i en keto-diett. Frokost, lunsj og kveldsmat er måltider som lett kan sjongleres og byttes med hverandre. Vi har også satt opp to komplette dagsplaner som viser det totale antallet kalorier, mengden fett, proteiner og kalorier, som du får i deg ved å følge tipsene våre.

 

Dag  1

  • Frokost: Egg og bacon
  • Lunsj: Spekemat
  • Middag: Kylling og avokadotallerken
  • Kveldsmat: Ost- og skinkebaguett
Oversikt over næringsinnhold i menyen over.

 

Dag 2

  • Frokost: Eggerøre
  • Lunsj: Kalkuntallerken
  • Middag: Laksefat
  • Kveldsmat: Keto-pannekaker
Oversikt over næringsinnhold i menyen over.

 

Forslag til ulike måltider

Egg og bacon

Egg med bacon og avokado.

Ingredienser

  • 3 bacon skiver
  • 2 egg
  • ½ avokado
  • Litt isbergsalat

Fremgangsmetode
Skjær avokadoen i to og ta ut kjøttet på den ene halvdelen. Stek baconet lett i smør/olje. Stek til slutt eggene. Server med litt frisk isbergssalat til.

 

Eggerøre

Eggerøren kan gjerne tilsettes ekstra smør eller litt fløte.

Ingredienser

  • 2 egg
  • 30g smør
  • Salt og pepper

Fremgangsmetode
Pisk sammen egg, krydder og smeltet smør. Stek på svak røre mens du rører rundt i blandingen. Pynt gjerne med persille eller gressløk.

 

Smør-kaffe

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 240ml varm kaffe
  • 1 ss kokosolje
  • 1ss smør

Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene i en blender. Server varmt.

Lunsj

Spekemat

Ingredienser

  • Diverse spekemat
  • 1/3 agurk
  • 5 cherry tomater
  • 100 gram fast ost

Fremgangsmetode
Kutt opp ost og grønnsaker i biter og server sammen med et utvalg spekeskinker.

 

Lavkarbo blåbærsmoothie

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 200g kokosnøtt melk
  • 60ml blåbær
  • 1/4ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn masse.

Kalkuntallerken

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 75g kalkunfilet naturell
  • 1 avokado
  • 40g kremost naturell
  • 30g olivenolje
  • Litt salatblader
  • Salt og pepper

Fremgangsmetode
Legg kalkunfilet, oppskåret avokado, kremost og litt salatblader på en tallerken. Hell over litt olivenolje.

Middag

Kylling og avokado tallerken

Ingredienser

  • 1 stort kyllingbryst
  • ½ avokado
  • 8 cherry tomater
  • Ruccola salat

Fremgangsmetode
Del avokadoen og skjær ut kjøttet fra den ene halvdelen. Del tomatene i to. Stek kyllingbrystet lett på begge sider i litt smør/olje. Skjær kjøttet i skiver, legg på et serveringsfat sammen med avokadoen, tomatene og pyntet med litt ruccola salat.

 

Laksefat

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 175g røkt laks
  • 125ml majones
  • 30g babyspinat
  • Lime
  • 1/2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmetode
Legg laksefileten, spinatblader, lime og majones på en tallerken. Hell over litt olje.

 

Keto-pizza

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 2 egg
  • 100g mozzarella ost

TOPPING

  • 1 1/2 ss tomatpuré
  • 1/2 ts oregano
  • 60g revet ost
  • 25g pepperoni pølse

TIL SERVERING

  • 75g salat (valgfri type)
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader. Riv osten og bland den sammen med eggene. Hell blandingen ut på et bakepapir og form det til to sirkler. Stek det i ca. 15 minutter til bunnen er gyllen. Ta ut platen av ovnen og avkjøl bunnen.

Skru opp temperaturen til 225 grader. Fordel tomatpuré og oregano over bunnen. Topp det med pepperoni pølse og revet ost. Stek pizzaen i 5-10 minutter til den har fått en gyllen farge.

Server med en liten salat.

 

Keto-biff og brokkoli

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 150g biff
  • 40g smør
  • 125g brokkoli
  • Salt og pepper
  • 60ml majones

Fremgangsmetode
Rens og forvell brokkolien. Smelt smøret i en stor stekepanne. Brun biffkjøttet på høy varme til det er nesten helt ferdig. Krydre med salt og pepper. Senk temperaturen på ovnen og tilsett litt mer smør. Hell på brokkolien og stek den i 3-5 minutter mens du rører rundt. Server med majones.

 

Grillet aubergine salat

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 225g aubergine
  • 30ml olivenolje
  • 1/8 sitronsaft
  • 1/4 hvitløksfedd
  • 50g tomater
  • 15g ansjos eller tunfisk
  • 35g fersk mozzarella ost
  • 15ml frisk mynte
  • Salt og pepper

Fremgangsmetode
Skjær aubergin på langs og pensle de inn med olivenolje på begge sider. Strø over salt. Grill i fem minutter på hver side mens du vender de jevnt. Bland olivenolje, sitronsaft og hvitløksfedd til en dressing. Hell dressingen på en tallerken og legg auberginen oppi. La den ligge i ett minutt på hver side. Del tomatene og legg de i dressingen. Legg ansjos/tunfisk over auberginen. Riv fersk mozzarella i biter og legg på toppen. Drypp litt olivenolje og sitronsaft over blandingen og krydre med pepper og mynte.

 

Kveldsmat

Ost og skinkebaguett

Ingredienser

  • Ost
  • Skinke
  • Tomat
  • Salat

Fremgangsmetode
Legg et stort salatblad på tallerkenen. Fyll salatbladet med ost- og skinkeskiver og tomat.

 

Keto-pannekaker

Ingredienser

 

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 1 egg
  • 50g cottage cheese
  • 15g smør eller kokosnøttolje

TIL TOPPING

  • 30ml friske bær
  • 60ml pisket krem

Fremgangsmetode
Bland alle ingrediensene i en bolle, rør og la svelle i fem minutter. Smelt smør i en panne, og stek pannekaker i passe størrelse i tre-fire minutter til de blir gylne. Server med bær og krem.

 

Keto-omelett

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 3 egg
  • 50g cherry tomat
  • 1/2 ss frisk basilikum
  • 75g fersk mozzarella
  • Salt og pepper

Fremgangsmetode
Visp sammen egg, salt og pepper i en bolle. Ha i basilikum. Dell tomatene i to og stek de i litt olje i stekepannen. Hell eggeblandingen over tomatene i den varme stekepannen og stek på svak varme. Når blandingen begynner å bli stiv, tilsetter du mozzarella ost i biter. La den smelte før du serverer retten.

 

Snacks

Keto ostechips

Foto: DIetDoctor

Ingredienser

  • 50g cheddar ost, edamer ost eller annen ost i skiver
  • 1/8 ts paprikakrydder

Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg osteskivene på en stekeplate med bakepapir. Dryss fint med paprikakrydder over. Stek i ovnen i 8-10 minutter til costeskivene får en gyllen farge. Pass på at de ikke blir stekt for lenge. Det går raskt på slutten!

Server gjerne med hjemmelaget guacamole.

 

Keto osteruller

Foto: DietDoctor

Ingredienser

  • 50g cheddar, edamer eller annen ost i skiver
  • 15g smør

Fremgangsmetode
Legg costeskivene på et brett. Smør skivene inn med smør og rull de sammen. Krydre gjerne med ulike typer krydder.

Kilder
1. A keto diet for beginners. Ruled.me
2. DietDoctor. www.dietdoctor.com
3. Healthline.com

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge var daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout i perioden 2019 til 2021. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Ernæring

Grønnkålchips – det perfekte tilbehøret!

Denne kålsorten består ikke av et kålhode, men av krusete blader…
Dato: Mar 18, 2024
Motivasjon

Positiv tenkning – Bygg et sterkt mindset for varig motivasjon!

Motivasjon, den brennende drivkraften som pusher oss mot våre mål. Den…
Dato: Mar 18, 2024
Ernæring

Maten vi spiser påvirker søvnkvaliteten vår!

Søvn er en av de mest avgjørende faktorene for vår fysiske…
Dato: Mar 17, 2024
Treningsøkter

Reisen til din først pull up – Treningsprogram 3!

Som en del av din reise mot å mestre din første…
Dato: Mar 17, 2024
Motivasjon

Oppnå varig livsstilsendringer – Nøkkelfaktorer for suksess!

Å gjøre varige endringer i livsstilen krever en kombinasjon av innsats,…
Dato: Mar 16, 2024
Oppskrifter

Sunn, smakfull og proteinrik eggwrap!

Oppskriften på eggwrap med kylling og grønnsaker er enkel, smakfull og…
Dato: Mar 16, 2024
Styrketrening

Styrketrening – Fokuser på treningsglede og helsegevinst fremfor estetikk!

Ikke bare vil styrketrening forme kroppen din, det har også en…
Dato: Mar 15, 2024

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Samletester

Treningsbenk topp 10 – Best i test justerbare treningsbenker!

De siste årene har flere og flere fått øynene opp for…
Dato: Mar 14, 2024
Treningsøkter

Reisen til din først pull up – Treningsprogram 2!

Før du tar det første steget på din spennende reise mot…
Dato: Mar 14, 2024
Ernæring

Hvorfor du bør spise mer plantebasert mat – Inkluder disse matvarene i kostholdet ditt!

Du trenger ikke være veganer eller vegetarianer for å spise plantebasert…
Dato: Mar 14, 2024
Ernæring

Hvorfor er det så bra å spise fisk?

Får du i deg så mye fisk som det er anbefalt?…
Dato: Mar 13, 2024
Treningsøkter

Crossfit økt med lite utstyr – På bare 18 minutter!

Crossfit og Functional Fitness er betegnelser for samme type trening, men…
Dato: Mar 13, 2024
Ernæring

Hvorfor er jern så viktig for kroppen?

Jern er et essensielt mineral som bidrar til flere ulike prosesser…
Dato: Mar 12, 2024
Sponset

Slankeproduktet har hjulpet over 50 000 nordmenn med vektnedgangen!

Gratis Treningsprogram

Effektivt styrkeprogram for økt muskelvekst!

Er du usikker på hvordan du skal dele opp treningen slik…
Dato: Mar 11, 2024
Annonse

Melatonin – kroppens søvnhormon!

Hva er melatonin? Melatonin er et hormon som hjernen skiller ut…
Dato: Mar 11, 2024