keto 2.0
323
0

Keto dietten har lenge blitt sett på en effektiv diett for vektreduksjon, til tross for sitt høye fettinnhold. Keto 2.0 er en moderne og forbedret variant 

Om du ikke allerede er kjent med keto dietten, så kan vi kort oppsummere med følgende:

“Keto-dietten er en diett bestående av svært høyt fettinnhold, rikelig med proteiner og lite karbohydrater. Dietten har i flere år vært regnet som en svært populær lavkarbodiett, men har også høstet mye kritikk for sitt lave innhold av næringsrike matvarer som frukt og grønnsaker, og ikke minst et manglende fiberinnhold. I 2020 har et ekspertpanel bestående av en rekke kostholdseksperter, kåret keto dietten til en av de verste diettene for slanking og for helsen”.

Dette er keto 2.0

I et ketonisk diett bør kostholdet bestå av ca. 70 fett, 25% protein, og 5% karbohydrat. Enkelte mener at fettinntaket bør ligge på så mye som 80% av den totale energimengden. De aller fleste vitaminer og mineraler, samt fiber, finner vi i karbohydratrike matvarer som frukt og grønnsaker. Når inntaket av karbohydrater begrenses så voldsomt, er det naturlig at det lettere kan oppstå ernærings mangler blant de som følger en keto diett.

Keto 2.0 dietten baserer seg i større grad på plantebasert kost, og erstatter fett fra dyr med fett fra plantebaserte alternativer. Rødt kjøtt og andre matvarer rike på mettet fett kan erstattes med plantebaserte fettsyrer fra olivenolje, avokado, nøtter, frø eller feit fisk som tunfisk, laks, makrell, etc.. Inntaket av fett er lavere enn for den tradisjonelle keto dietten, og fordelingen av næringsstoffer ligger på 50% fett, 30% protein og 20% karbohydrater.

Ved å følge keto 2.0 dietten, vil du takket være et høyere inntak av frukt, grønnsaker og fullkornsprodukter, i større grad eliminere risikoen for ernæringsmangel og fordøyelsesproblemer. For personer som lever et aktivt liv med mye trening, vil keto 2.0 også være mer forenelig med en livsstil som krever større mengder karbohydrater og rask energi.

keto 2.0
Keto 2.0 dietten tillater i langt større grad inntak av frukt og grønnsaker. Det er likevel en forutsetning at disse inneholder lite karbohydrater, mye fiber og gjerne en god del fett.

Dette kan du spise i keto 2.0

Keto 2.0 dietten tillater et større inntak av plantebaserte matvarer for å få oppnå mengden fett som kreves i kostholdet. Det åpner også opp for mer fiberholdige frukt og grønnsaker så lenge de inneholder lite karbohydrater. Her er noen typiske matvarer som oppfyller kravene om et høyt fettinnhold, men som  disse kravene:

 • Nøtter som mandler, valnøtter og pistasjnøtter
 • Avokado
 • Oliven olje
 • Kokosolje
 • Chiafrø
 • Blomkål
 • Rødkål
 • Brokkoli
 • Linfrø
 • Bladsalater
 • Agurk
 • Artisjokk
 • Selleri
 • Squash

Synes du keto dietten virker for krevende og snever? Da kan kanskje keto 2.0 være en mer egnet diett for deg. Etter vår mening, og ikke minst de fleste kostholdseksperter, så er dette en langt sunnere diett for helsen din.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer