hybrid hammer reverse curl
210
0

Du kan curle vekter til du blir blå, eller sette ny rekord i benken, men det gjør ikke mye nytte for underarmene og grepsstyrken. Hybrid hammer reverse curl er en super øvelse som styrker underarmene dine!

Grepsstyrken er en indikator på den totale kroppsstyrke, nevromuskulær aktiveringen og hvordan musklene fungerer. Underarmene blir gjerne nedprioritert til fordel for øvelser som hovedsakelig trener overarmer, bryst og skuldre. Håndleddscurls er en øvelse som isolerer underarmene, men det er ikke nok til å gjøre de sterke og muskuløse. Underarmene trenger både tung motstand og høy muskelaktivering for å vokse og bli sterkere. Sørger du for å gjennomføre hybrid hammer reverse curls vil du kunne få jerngrep og underarmer av stål!

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Hybrid hammer reverse curl

Hammer curl er en av de beste øvelsene for utviklingen av brachioradialis, en viktig muskel i underarmen. Ved å benytte et nøytralt grep (håndflatene vendt mot hverandre), vil du kunne skape kraft som går over biceps og albuebøyerne. Disse musklene ser bra ut, men har begrenset funksjon.

Hybrid hammer reverse curl utføres med hendene i en lett pronert stilling som gjør at du trener både brachioradialis og biceps, men også musklene som strekker ut håndleddet. Håndledd ekstensorene stabiliserer håndleddet og albueleddet slik at de større fleksorene kan jobbe hardere og rekruttere flere muskelfibre til isometrisk arbeid. Ved å utføre denne øvelsen med håndleddet lett utstrakt, og med et så hardt grep som mulig rundt manualene, vil det bidra til å styrke underarmene.

Gjennomfør øvelsen  med overkommelige motstand, og prioriter mange repetisjoner, 15+. Pass på å klemme så hardt du klarer rundt manualene.

 

Kilde
Rusin, John. (2016). Tip: The hybrid hammer reverse curl. T-nation.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer