HIIT trening
435
0

HIIT er en av de desidert beste treningsmetodene for å komme raskt i form, forbrenne fett og øke både styrke og kondisjonen. Her er 4 favorittøkter!

Ingenting er så godt som følelsen du får etter en knallbra treningsøkt og du kjenner at kroppen har gitt svar på øvelsene du gjennomførte! Enkelte ganger får du denne følelsen etter en lang og rolig løpetur, og andre ganger kommer den samme følelsen etter en kort og intensiv løpeøkt eller styrkeøkt. Når intensiteten holdes høy over lang nok tid, og du ikke tillater kroppen så mye hvile at den klarer å hente seg inn igjen mellom øktene, så øker du også musklenes og kroppens evne til å jobbe på et høyere gir. Du blir enkelt og greit i bedre form.

Under presenterer vi noen enkle HIIT økter som etterhvert har blitt noen av våre klare favoritter. Samtlige økter er enkle å gjennomføre og krever minimalt med utstyr. Det viktigste er at du opprettholder tempoet gjennom hele økta – fra første sekund til du stanser stoppeklokka.

HIIT trening
HIIT er en av de desidert beste treningsformene for å komme raskt i form, forbrenne fett, og å trene effektivt.

 

5 minutters AMRAP med kroppsvekt

Med denne effektive HIIT økta er du i stand til å trene hele kroppen med kun fire enkle øvelser. Øvelsene er styrkende i seg selv, og klarer du å holde intensiteten oppe, sørger du samtidig for å trene den aerobe kapasiteten.

 • 5 knebøy
 • 5 froggers (Halve burpees)
 • 5 push-ups
 • 5 fulle burpees

Gjenta så mange runder som mulig i løpet av 5 minutter.

 

Assault Bike/Airbike HIIT

HIIT trening assault bike

Denne tøffe økta kommer garantert til å la det svi i lungene. Gjør deg klar for en heftig økt der du virkelig må jobbe fra start til slutt og der det ikke finnes rom for å hvile. Gevinsten er en fantastisk god treningsøkt for hele kroppen, samtidig som det fører med seg liten belastning på muskler og ledd på grunn av den jevne o snille motstanden.

 • Airbike x 20 sekunder (75-80% av max)
 • 40 sekunder pause

Gjenta dette i 10 minutter. Hvil i 3 minutter, og gjenta i 10 nye minutter.

 

Kettlebell + Sprint HIIT

Denne HIIT økta er en spennende og herlig sak. Her kombinerer du ren styrketrening og målrettet kondisjonstrening i en og samme økt. Du alternerer mellom kettlebell swings og korte intervaller på tredemølle. Tredemøllen stiller du på 10-12% stigning, så blir det lettere å få opp pulsen uten at du trenger å sette ny verdensrekord på sprint.

 • Kettlebell swings x 10
 • Sprintdrag på tredemølle x 15 sekunder
 • Hvil i 60 sekunder

Gjenta øvelsene over 12 runder!

 

Sled push HIIT

Denne økta ser nok lettere ut enn den egentlige er. Kanskje ser den også litt kjedelig ut, men når du først setter i gang så har du overhodet ikke krefter nok til å “bekymre” deg over at det er kjedelig. Sted push kombinerer nok engang styrke og kondisjon på en glimrende måte.

 • Sled push x 30 sekunder
 • Hvil i 60 sekunder.

Gjenta 10 runder.

Velg en´ – men gjennomfør!

Samme hvilken HIIT økt du velger å gjennomføre – så lenge du holder intensiteten oppe og gjennomfører økta, så vil du garantert se resultater. Og vet du enda ikke hva HIIT trening er?

HIIT står for “high intensity intervall training”  og beskriver en treningsform som veksler mellom perioder med korte, intense anaerobe øvelser med korte pauser. Tanken bak HIIT er å oppnå størst mulig treningseffekt på kortest mulig tid. HIIT trening har vist seg å være så effektivt og virkningsfullt at det anbefales av en rekke forskerne og personligheter innen treningsbransjen.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Kilde
Mensjournal.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer