920
0

Du trenger ikke å la kroppen forfalle selv om du ikke får benyttet deg av et treningssenter. Her gir vi deg MANGE tips til hvordan du kan holde deg sprek og sunn i tiden fremover.

Mye hjemmetid og innetid kan by på store utfordringer for mange. I denne tiden er trening og hverdagsaktivitet kanskje viktigere enn noen gang! Det er godt dokumentert at trening bidrar til å gi en bedre fysisk og mental helse, og ikke minst at det reduserer faren for depresjon og stimulerer til bedre humør.

For mange er trening noe som foregår på treningssenteret. Noen benytter naturen, mens andre trener hjemme. Og det er hjemmetrening vi slår et slag for her. Aldri har det vært enklere å trene hjemme, og det er plenty av fordeler med å gjøre det. Vi kan nevne noen:

  • Lettvint
  • Tidsbesparende
  • Effektivt
  • Du blir kreativ
  • Trenger ikke å være redd for å dumme deg ut
  • Billig

Hjemmetrening – minst like bra som treningssenteret!

En godt oppsatt hjemmetreningsøkt kan gjøres ferdig på 15-20 minutter dersom du står på skikkelig. Beregn noen minutter ekstra til dusj og klesskift, og du kan lett få gjort unna alt sammen på en drøy halvtime. Hjemmetrening er også veldig lettvint og billig. Utstyret trenger ikke å koste mye, og du kan få levert varene rett på døra i løpet av kort tid. Det er helt opp til deg selv hvor omfattende du ønsker å gjøre hjemmegymmet, og du kommer langt med det aller mest grunnleggende som en treningsmatte, et manualsett og noen strikker.

Et steg videre!

Ønsker du å gjøre der hakket mer avansert ville vi lagt til et vektsett med vektstang og et utvalg vektskiver. Dette settet fra inSPortLine er et utrolig godt alternativ der de inkluderer både manualer, vektstang og et rikelig utvalg vekter, i en pakke. Og ikke undervurder nytten av et slyngesett! Slynger, eller TRX-sett, kan gi deg utrolig mye god trening som ellers er vanskelig å få til uten. Slyngene gjør at du må aktivere mange flere muskler enn du ville gjort dersom du trente i apparater. Et annet svært godt treningsredskap er en pull-up stang. Denne stangen kan du enkelt henge opp i en dørkarm, og vipps så er du i stand til å kunne ta pull-ups/chin-ups og en rekke andre øvelser.

Har du lyst til å få opp pulsen og å trene kondisjonen? Ingen redskap gir deg bedre trening enn et hoppetau! Et hoppetau kan gi deg en supergod treningsøkt i løpet av 10 minutter dersom du bare står på gjennom hele økta! Det beviser denne 10-minutters økta med hoppetau.

Oppsummert liste over utstyr:

 

Spis deg sunn!

Helse handler om MYE mer enn trening og aktivitet! En sunn kropp og sjel krever at du spiser sunt – i hvert fall det meste av tiden. Vi anbefaler som helsemyndighetene at du inntar rikelig med frukt og grønnsaker, og ikke minst at du får i deg gode proteinkilder som fisk, egg og magre kjøttprodukter. Har du ikke mulighet til å handle, eller rett og slett mangler tid til å prioritere å handle inn ingredienser til sunn mat? Da slår vi et slag for “mat på døren” tjenester. Dette har etterhvert spredd seg til store deler av landet, og både utvalg og priser har virkelig blitt bra.

Et annet godt alternativ for deg som ønsker matpakker for ulike typer dietter, er DinHelsemat.no. DinHelsemat tilbyr skreddersydde måltidspakker tilpasser ulike dietter og allergier. DE har også et stort utvalg av ferdiglagde slankepakker.

Underholdning!

En aktiv livsstil krever også tid til avslapping. Uten restitusjon så blir du ikke i bedre form. Punktum. I tillegg til å ta vare på kroppen er det også nødvendig å ta vare på hodet. Det er nemlig minst like viktig å ha det godt mentalt som fysisk. Når vi først er inne på temaet trening, kosthold og helse, så vil vi trekke frem noen bøker vi anbefaler på det sterkeste! Disse bøkene gir både inspirasjon og motivasjon til å trene og å leve sunt.

Bli din egen PT – Pia Seesberg

Bli din egen PT av treningsprofilen Pia Seeberg gir deg ALT du trenger av tips og inspirasjon for å bli din egen personlige trener. Her får du ferdiglagde treningsprogrammer og masse herlige oppskrifter. Den perfekte treningspartner for hjemmetreningen!

 

Bygg muskler! Styrketrening, kosthold, fettforbrenning!
– Benjamin Christensen, Martin Norum

Bygg muskler! Styrketrening, kosthold, fettforbrenning! er boken for deg som ønsker en mer muskuløs kropp og et bedre kosthold. Boken er noe mer teoretisk enn de andre bøkene vi nevner, men så lærer du også utrolig mye om kropp og mat! Du finner trinn-for-trinn forklaringer på hvordan styrkeøvelsene skal utføres, og i tillegg en QR-kode som kan scannes slik at du får video-forklaring på mobilen! Suveren bok for deg som vil lære mer om styrketrening!

 

Treningsdagboka – Camilla Astorp

Treningsdagboka av Camilla Aastorp er super praktisk for deg som ønsker å kickstarte treningen! Her får du masse nyttige tips til øvelser, sunne og gode oppskrifter, og ikke minst en oversiktlig dagbok for loggføring!

 

Løpeboka; løp variert, effektivt og skadefritt hele året, hele livet
– Tor Fauske og Anders Mølster Galaasen

Løpeboka er boka for deg som ønsker å komme i gang med løpingen, eller bare ønsker å forbedre teknikken din. Finner du ikke inspirasjon her, så er det natta. Fantastisk godt skrevet, og du får bare lyst ut å løpe med en gang!

 

Tilbud på magasiner!

I FORM – tilbud med Craft Bodywear

I FORM er et lettlest og flott blad som gir deg inspirasjon og tips til treningen. Magasinet skriver om nye, spennende mosjonsformer og hvordan du kan få en bedre helse ved å spise riktig. Det NYE I FORM motiverer deg til en livsstil som gjør det enkelt og overkommelig å spise sunt, holde kroppen i form, ha det godt og være i balanse. I magasinet finner du blant annet:

  • Sunn mat 5 dager – ukeplan med sunne oppskrifter og handleliste
  • Fit på 15 min. – overkommelige øvelser som kan gjennomføres på et kvarter
  • Din personlige trener – guide som viser hvordan velkjente øvelser utføres på best mulig måte
  • Tross skaden – hjelp til å unngå eller komme deg etter skader

Illustrert vitenskap – tilbud med True Wireless ørepropper!

Illustrert Vitenskap er som alltid proppfullt av underholdende lesestoff. Magasinet er lettlest og variert. Artiklene er skrevet på en måte som gjør det enkel tå forstå selv de vanskeligste ting. Nå kjører Bonnier en kampanje der du som ny abonnent får 2 nummer og True Wireless ørepropper – til kun 99kr! Les mer om øreproppene på tilbudssiden.

Film og serier

Hvis ikke bøker er din greie, eller du bare trenger å koble av med en god serie eller film, kan vi anbefale to gode strømmetjenester. Viaplay og HayU byr på mengder av serier, underholdningsprogrammer og filmer! Er du ny kunde kan du prøve begge tjenestene gratis i 30 dager!


 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer