bakrus kur
135
0

Bakrusen som oppstår dagen etter en litt for fuktig aften kan fortone seg smertefull og ubehagelig. Finnes det medisiner som hjelper mot dette?

De som har opplevd hvordan bakrusen kan slå ut både hode og kropp dagen derpå, vet godt hvor ille den kan fortone seg. I et desperat forsøk på å unngå det intense ubehaget av kvalme, hodepine og en dirrende kropp, har det etterhvert oppstått mange egenkomponerte oppskrifter på hva som kan hjelpe for å døyve smertene.

 

Medisiner er overflødig

Og i et velferdssamfunn der mange har penger nok til å kjøpe seg mer enn de egentlig trenger, så har også store legemiddelprodusenter kommet på banen med ulike preparater som skal virke motvirke ubehaget fra alkoholen. Men fungerer egentlig disse?

De fleste av disse medisinene inneholder som regel elektrolytter og vann, en kombinasjon som skal bidra til å fylle opp igjen væskebalansen i kroppen og å lette hodepinen. Når det gjelder å “detoxe” leveren (der hvor alkoholen brytes ned), skal melk visstnok være et effektivt middel. Til tross for at det ikke finnes konkrete beviser, skal tilskudd som inneholder vitamin B1 ig B6 også være effektivt mot ubehaget.

bakrus kur
Drikk mye vann, gjerne iblandet elektrolytter og mineraler.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Der vitenskapen er splittet, er rundt temaet om hjernehelse. Søvn-våken syklusen kontrolleres hovedsakelig av to nevrotransmittere; Den ene er en stimulant (fyrer deg opp), den andre er en “calmant” (gjør det roligere). Alkohol skaper en ubalanse mellom disse nevrotransmitterne, og fører til at du blir trøtt når du drikker, og fyrer deg opp når du slutter å drikke- noe som gjerne er i det du legger deg til å sove om kvelden.

En av utfordringene er også at bakrus-problemet er utrolig komplekst, og det er altfor mange variabler som spiller inn til at det finnes en universal-kur. To personer kan innta den samme mengden alkohol en bestemt kveld, men dagen derpå kan tilstanden deres være totalt ulik.

Den beste kuren

Dersom det er noen som helst kur for å lette på ubehaget som oppstår ved bakrus, så er det å innta mye vann og elektrolytter for å fylle opp igjen kroppen etter et stort væsketap. Sportsdrikk som ikke er tilsatt sukker, men kun inneholder elektrolytter og mineraler er et godt alternativ. For eksempel Star Nutrition Restore som er tabletter du løser opp vann- kun elektrolytter og vitaminer.

Noe annet som kan hjelpe er å få i seg aminosyren taurin. Denne aminosyren booster produksjonen av nevrotransmitteren GABA (et beroligende stoff), som kan bidra til at du sover bedre. Et godt alternativ finner du her; Star Nutrition Taurine.

 

Kilde
Korn, Marjorie. Do Hangover Cures Actually Work? Experts Weigh In. Mensjournal.com

DEL

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer