Garmin Fenix 6
1437
0

Garmin har nettopp lansert en oppgradert versjon av sin bestselgende klokke -Garmin Fenix. Og denne gangen er det nesten 20 modeller å velge mellom! Her får du vite hva som er nytt.

Lite visste Garmin om hvordan de etterhvert skulle erobre outdoor- og sportsklokke markedet da de lanserte sin første Garmin Fenix modell tilbake i 2012. Fra å være en enkel klokke som forente stil, GPS-sporing, pulsmåling (med pulsbelte) og Bluetooth-tilkobling til mobilen, har Fenix i løpet av relativt få år vokst til å bli en av de mest populære sportsklokkene på markedet – uansett sport og målgruppe. I tillegg har Garmin sitt innovative ingeniør-team klart å gjøre klokken såpass smart, at den for mange vil kunne erstatte en mer tradisjonell smartklokke som gjerne har begrenset batteritid.

NB: Oppdatert med test av Garmin Fenix 6 Pro her!

Garmin Fenix 6 familien

Når Garmin nå lanserer sin sjette utgave av klokken, så er det hele 19 ulike modeller som er tilgjengelig for salg! Det skal nevnes at flere at modellene er helt like foruten om fargen på selve klokkehuset og reimen, men det er også ulike varianter av den tradisjonelle Fenix-modellen. Blant de ulike variantene finner vi:

 • Fenix 6S
 • Fenix 6S Pro
 • Fenix 6S Pro Sapphire
 • Fenix 6
 • Fenix 6 Pro
 • Fenix 6 Pro Sapphire
 • Fenix 6X Pro
 • Fenix 6X Sapphire Solar

I tillegg selges disse modellene i ulike fargevarianter. Garmin selger også reimer løst, og de benytter et meget enkelt system med QuickFit-reimer som gjør at det tar deg under ett minutt å bytte reim, så her har du noe til enhver stil!

Garmin Fenix 6

Hva skiller de ulike modellene?

Basisfunksjonene er relativt lik på hele linjen, og det letteste er å skille klokkene på er størrelse. Verdt å merke seg er det at Garmin tilbyr Fenix klokken i ulike størrelser, og at de har endret størrelse fra tidligere år. Den minste modellen, Garmin Fenix 6S bevarer den samme skjermstørrelsen på 1,2″, men har blitt 1,6mm tynnere. Fenix 6 og 6X har begge fått større skjerm uten at det går på bekostning av klokkens fysiske størrelse. Her har Garmin altså klart å redusere bezelen (skjermrammen) og i stedet presset inn en større og bedre skjerm.

 • Garmin Fenix 6-modellen har økt fra 1,2″ til 1,3″.
 • Garmin Fenix 6X-modellen har økt fra 1,2 til 1,4″.
DimensjonerVektSkjermstørrelsePris
Garmin Fenix 6S42 x 42 x 13.8 mm58 g1.2″6399
Garmin Fenix 6S Pro42 x 42 x 13.8 mm61 g1.2″7499
Garmin Fenix 6S Sapphire42 x 42 x 13.8 mm61 g1.2″fra 8600

 

DimensjonerVektSkjermstørrelsePris
Garmin Fenix 647 x 47 x 14.7 mm80 g1.3″6399
Garmin Fenix 6 Pro47 x 47 x 14.7 mm83 g1.3″7499
Garmin Fenix 6 Sapphire47 x 47 x 14.7 mm83 g1.3″8600
Garmin Fenix 6 Sapphire Titanium47 x 47 x 14.7 mm72 g1.3″

 

Garmin Fenix 6X serienDimensjonerVektSkjermstørrelse
Garmin Fenix 6X Pro51 x 51 x 14.9mm93 g1.4″7999
Garmin Fenix 6X Sapphire51 x 51 x 14.9mm93 g1.4″10199
Garmin Fenix 6X Pro Solar Titanium + Silicone wristband51 x 51 x 14.9 mm82 g1.4″10199

 

Garmin Fenix 6
Størrelsen på Fenix 6 og Fenix 6X har krympet, mens skjermen har blitt større.

Avhengig om du velger standard-utgaven eller Pro-utgaven, vil du få kart, musikkspiller og WiFi på klokka. Nytt for årets modeller er økt lagringskapasitet for lagring av musikk på klokka (2000 sanger).

StandardProSapphireSapphire Solar
Kart (basic)NeiJaJaJa
Kart (ski)NeiJaJaJa
Kart (golf)NeiJaJaJa
Lagringskapasitet64 MB32 GB32 GB32 GB
MusikkspillerNeiJaJaJa
Deezer / SpotifyNeiJaJaJa
Wi-FiNoJaJaJa
GlassGorilla GlassGorilla GlassSapphire GlassSapphire Glass
Solcelle / Power GlassNeiNeiNeiJa

 

Når det gjelder batteritid, som også er en av de viktigste faktorene for hvilken modell mange ønsker seg, så er oversikten som følger:

6S Basic / Pro / Sapphire6 Basic / Pro / Sapphire6X Pro / Sapphire6X Sapphire Solar
GPS25 h36 h60 h60 + 6 h
GPS + music6 h10 h15 h15 + 1 h
UltraTrac50 h72 h120 h120 + 28 h
Smartwatch mode9 dager14 dager21 dager21 + 3 dager
Exposure mode20 dager28 dager46 dager46 + 10 dager
Economy mode34 dager48 dager80 dager80 + 40 dager

 

De nye Garmin Fenix 6 klokkene viderefører altså det elegante designet vi har blitt vant med fra tidligere Fenix modeller, og forbedrer det ytterligere ved å krympe rammene på den minste modellen til fordel for en større skjerm. Batteritiden har også tatt et lite kvantesprang på alle modeller. Dette skyldes nok i hovedsak at Garmin i de siste generasjoner pulsklokker har går over til å benytte en ny og mer strømgjerrig GPS-chip. GPS-chipen som benyttes i Fenix 6 klokkene er for øvrig den samme som benyttes i alle de nye Forerunner modellene som ble lansert i vår/sommer. Vi har tidligere testet alle disse modellene, og bruker de daglig per dags dato, og disse har levert svært gode resultater.

Garmin Fenix 6 kommer med alle de “nye” funksjonene som ble introdusert i Garmin Forerunner 945 tidligere i år, og har også noen ekstra funksjoner.

Funskjoner som er verdt å nevne:

 • Tynnere! 
 • Doblet lagringsplass gir mulighet for å legge inn dobbelt så mange sanger.
 • Nytt og sterkere materiale i skjermen skal hindre riper (Gorilla Glass 3).
 • Ny trenings- og restitusjonsanalyse sett på (tidligere sett på Garmin Forerunner 945).
 • Ny Garmin Elevate-pulsmåler på håndleddet for pulsoksygen-akklimatisering. Funksjonen lar deg overvåke blodoksygenmetningen, noe som er spesielt nyttig når du tilpasser deg høyder.
 • Pulsmåling på klokka selv under svømming.
 • Ny widget-visning med opptil 3 ulike widgeter på samme side.
 • Ny kondisjonsberegning og treningsstatus med justeringer for varme, høydeakklimatiseringsstatus, fokus for treningsbelastning, restitusjonstid og aerobe og anaerobe treningseffekter.
 • Ny og raskere prosessor skal gjøre innlasting og navigering i kart smidigere. Nytt GPS chipset fra Sony skal gi bedre batteritid og nøyaktigheten til GPS.
 • I tillegg til topografiske kart over Europa har klokken kart for 2000 skianlegg over hele verden.
 • Nytt kartlag. Velg om du vil se popularitetsruting direkte på klokka, marine kart eller høy kontrast eller mørkemodus.
 • ClimbPro deler motbakker på løypen du følger inn i individuelle seksjoner, og gjør det lettere å vise stigningsplanlegging og overvåkingsskjermbilder når du navigerer.
 • Ny PacePro-funksjon gir deg høydejustert tempoveiledning under løpeturen.
 • Ny strømstyring lar deg se hvordan ulike innstillinger og sensorer påvirker batterilevetiden til klokken, slik at du kan gjøre endringer som forlenger batteritiden underveis.
 • Støtte for multi-GNSS gir deg tilgang til flere globale nettverkssatellittsystemer (GPS, GLONASS og Galileo) for å spore i mer utfordrende miljøer enn med GPS alene.
 • Body Battery-energimåling hjelper deg å optimalisere kroppens energireserver ved hjelp av pulsvariasjon, stress, søvn og andre data, som måler når du er klar til å være aktiv eller når du bør hvile.
 • Ny ekspedisjonsmodus gir deg bedre batterilevetid, ved å redusere frekvensen på GPS-sporing.
 • Ny Garmin Trendline Routing Visibilty Pro. Viser de mest populære rutene i området rett på klokka.
 • Økt antall datafelter per side – fra 6 felter til 8.
 • Solcellelading på Fenix 6X! 

Verdt å merke seg er det at Garmin nå tilbyr Fenix 6 S og Fenix 6, to utgaver uten kart, musikk og WiFi. Da Garmin i fjor lanserte Fenix 5 Plus-serien ble samtlige modeller utstyrt med disse funksjonene, men ettersom mange prioriterte batteritid fremfor kart og musikk på klokka, fortsatte Garmin å selge mange av den nå drøyt to år gamle Fenix 5 og Fenix 5s. Det er med andre ord svært gledelig at Garmin har lansert sin nyeste modell med oppstart design og funksjonalitet i to utgaver som er strippet for de to mest strømkrevende funksjonene!

Alt i alt ligger Garmin Fenix 6 klokkene ann til å bli en ny storselger for Garmin. Denne gangen har de videreført de nye funksjonene som ble introdusert i Forerunner-serien for få måneder siden, og i tillegg gitt klokkene en batteritid som bør tilfredsstille selv de mest kravstore- i hvert fall dersom du går for Fenix 6X Pro Solar versjonen.

Vi kommer tilbake med utfyllende test om et par uker!

Ønsker du å kjøpe Garmin Fenix 6 kan du allerede sikre deg et eksemplar her:

Komplett oversikt over tilgjengelige klokker er her. Listen oppdateres fortløpende.

 

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer