alkohol og trening
265
0

Alkohol er for mange fast forbundet med fest, helgekos, høytider og festlige lag. Har du noen gang tenkt over hva du kan oppnå ved å unngå alkohol?

I skrivende stund har det akkurat bikket nyttår, og du har kanskje vært gjennom noen jule-uker med et høyere alkoholkonsum enn du vanligvis inntar. Januar er en måned du kan bruke til å komme på riktig kurs igjen, og om du leser dette på et annet tidspunkt av året, er det ingen hindring for at du kan starte akkurat nå.

Til tross for at forskning viser at to glass rødvin for leggetid hjelper deg ned i vekt, og en rekke andre studier som viser at vin i moderate mengder kan være bra for deg, så er og blir alkohol et giftstoff som er skadelig i større mengder. En ny studie fra University of Sussex i England, viser at en hvit januar (les: en januar helt fri for alkohol), kan gi deg en rekke potensielle helsegevinster som blant annet bedre søvnkvalitet, mer energi, og økt vektreduksjon.

alkohol og trening
Kun en måned fri for alkohol kan gi deg en rekke helsefordeler.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Derfor bør du ta en hvit måned

Studien fulgte 800 personer som deltok i prosjektet “tørr januar” for ett år siden, og som ble jevnlig fulgt opp i det påfølgende året. Forskerne fant ut at deltakerne som holdt seg unna alkohol i en hel måned (hele januar 2018), rapporterte at de generelt drakk mindre- selv 7 måneder etter de avsluttet prosjektet. Enda mer overraskende var det at hele 70% av deltakerne kunne melde om generelt bedre helse, 71% opplevde bedre søvn, 67% hadde mer energi, 58% gikk ned i vekt, og 54% fikk penere hud.

“Den enkle handlingen av å kutte ut alkohol i en måned, hjelper folk til å drikke mindre i det lange løp”, er påstanden fra en av forskerne bak studien.

 

Helsegevinst uansett

Dersom en hel måned uten alkohol virker uoppnåelig, er det ingen grunn til og ikke redusere inntaket. Forskerne fant nemlig ut at bare det å holde seg unna alkohol over en kortere periode, kan være svært bra for helsen. Deltakerne som ikke klarte å fullføre hele januar uten å innta alkohol, viste nemlig flere positive helsefordeler, men ikke i like stor grad som deltakerne som klarte å holde seg tørr en hel måned.

 

Kilde
A New Study Shows Giving Up Alcohol for a Month Can Unlock Lasting Health Benefits. Mensjournal.com

DEL

Advertisement

Annonse

Torbjørn har en treningsbakgrunn han gjerne skulle vært foruten, men som han nå bruker for å motivere andre til å trene smartere og bedre. Etter 15 år som sterkt treningsavhengig, vet han hvordan det kjennes å miste kontrollen over treningen. Kombinert med en bakgrunn fra idrett- og biologistudier, samt PT-utdanning og sertifisering fra Precision Nutrition, så har han i dag en solid base for å uttale seg om trening og ernæring.
Kommentarer